Jag jobbar hårdare – men tjänar mindre

Chefs expert i lönesättning, Peder Bertilsson, ger råd om hur man tar upp orättvisor under lönesamtalet.

Mina kollegor som tjänar mer än mig jobbar inte lika hårt som jag. Hur lyfter jag det med min chef under lönesamtalet?

Fokusera på din egen insats och lyft fram saker där du har bidragit till verksamhetens resultat och utveckling. Som chef behöver du kommunicera till din chef inte bara vad du har uppnått, utan också hur du har uppnått det.

Genom att lyfta fram inte bara resultat i siffror utan också berätta om vägen dit – i målsamtal, lönesamtal och utvärderingar med din chef – så laddar du in ett värde i ”hur” och kan trycka på ditt engagemang i verksamheten.

Relaterade artiklar

pederlon
Peder Bertilsson

Experten: Så får du upp din lön som chef

Det snabbaste sättet att få en högre lön är att byta jobb. Men hur ska man göra om man vill ha kvar sin nuvarande tjänst – men alltid känner att man går från löneförhandlingen och är besviken? Peder Bertilsson, lönestrateg på Ledarna, ger råd.