It-experter hyllar Ipad som chefsverktyg

Låt inte it-avdelningen avstyra dig från att köpa eller använda en iPad i jobbet, säger flera ledande experter på it i en artikel på sajten CS Jobb.

»Vd:n och andra höga chefer behöver inte begränsas av reglerna. När allt kommer omkring, om vd:n ber it-chefen att se till att Ipad fungerar på nätverket så måste it-chefen ha en mycket god anledning för att säga nej«, säger Steve Prentice,  analytiker på Gartner i en rapport, enligt CS Jobb.

Hans stöd för surfplattan är så starkt att han råder alla vd:ar att undersöka hur man kan göra för att köpa in den till alla nyckelpersoner på företaget.

Sogetis mobilexpert Andreas Sjöström håller med om att plattan är överlägsen  som arbetsverktyg. Han menar att storleken på skärmen passar bättre för interna möten än iphone eller handdatorer. Dessutom är den ett bra verktyg för att snabbt hämta in information och kommunicera ut den. Något som chefer jobbar  med dagligen.
Andreas Sjöström tror att Ipad har kommit för att stanna i chefsrummet.  
»Det finns ingen möjlighet att stoppa utvecklingen. It-avdelningen måste ge ett bredare stöd för olika typer av teknik än vad de gjort tidigare«, säger han till CSJobb.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

statsminister
Beslutsfattande

Betyg på varje statsminister: Från Palme – till Reinfeldt

Chefs egen sammanställning av sju historiska statsministrar kan ge en fingervisning inför valet.

domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
nio-punkter
Arbetsrätt

Ledarligan

I varje nummer sedan Chef startade 1995 har vi testat en känd ledare. Här i Ledarligan visar vi cheftester från de senaste fem åren. Vi har markerat vilka chefer som har bytt befattning eller slutat sin tjänst sedan testet gjordes.
bossen
Delegering

12 administrativa uppgifter du kan delegera

Du behöver inte göra allt själv. Vi listar 12 uppgifter som du med gott samvete kan delegera.
framsida-svenskt-ledarskap
Beslutsfattande

Granskning: Därför gör svenska ledarskapet succé världen över

Många är de svenska storföretag som erövrat världen. Och den svenska startup-scenen är hetare än någonsin. Vad är hemligheten som gjort det svenska ledarskapet så framgångsrikt?
office-space
Delegering

Respekterar du dina medarbetare?

Var inte säker på att din personal håller med. Bara varannan medarbetare känner sig respekterade av chefen, visar en ny studie.
En styrelse som driver innovation kan bli bolagets nya superkraft.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

Styrelsen – så blir den företagets superkraft

Styrelsen behövs för att göra svenska bolag mer innovativa. Driv från styrelserummet kan göra hela skillnaden – och lyfta svenska företag. ”För att kunna bli en strategisk resurs för innovation behöver styrelser utveckla sig", säger Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson.
fans
Delegering

Så ökar du engagemanget

Deras bok har hyllats av Richard Branson och har redan legat på Amazons topplista. Nu utkommer svenskarna Karin och Sergio Volos bok Engage! på svenska.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden