bortvald-2

Inte ens 40 år – då valdes han bort från chefsjobbet

”Jag blev förvånad – och förbannad”, säger Michael Strauss som ratades vid rekryteringen av åldersskäl.

Det var i början av 2000-talet som Michael Strauss sökte det lediga chefsjobbet inom bemanningsbranschen. Han kallades till intervju, som dock avbröts innan den ens hunnit börja.

”Min profil inte var inte den rätta, fick jag veta av företagets representant. Jag fattade ingenting. Men det vara bara att resa sig upp och gå”, berättar Michael Strauss.

Händelsen tärde på honom. Så pass att han någon vecka senare ringde tillbaka för att få större klarhet i vad som låg bakom avfärdandet. Själv kunde Michael Strauss inte se annat än att hans ”profil” mycket väl överensstämde med företagets krav för tjänsten. Vad var det alltså som pågick?

”Vid samtalet kröp det fram, som en freudiansk felsägning, att man valt att gå vidare med en yngre sökande. Jag förstod att det var min ålder som var problemet, trots att jag då inte ens fyllt 40. Det här var ett ungt gäng, med den senaste tekniken, som väl hellre tänkt sig en 31-åring.”

graffe-2

Läs också: Chef och passé – redan vid 43 år

Hur reagerade du?

”Jag blev jätteförvånad, bestört – och förbannad. Dittills hade jag inte alls tänkt i de här banorna. Att jag kunde drabbas av ålderism. Det var en icke-fråga för mig. Jag kände mig ju fortfarande ganska ung. Hade små barn hemma, sprang Lidingö-loppet … men enligt det här företaget var jag tydligen redan för gammal”, säger Michael Strauss.

När han hörde sig för i bekantskapskretsen, visade det sig att fler råkat ut för ungefär samma sak. Ingen ville emellertid göra något större väsen kring saken. Vem vill bli stämplad som bråkmakare?

För Michel Strauss blev historien en ögonöppnare – som faktiskt ledde till en ny karriär. I dag är han vd för det egna företaget Go veteran, ett rekryterings- och bemanningsföretag som underlättar för äldre på arbetsmarknaden. Han ser en attitydförändring till det bättre.

”I dag är det fint och bra om du kan ha en lång karriär. För alla vet att man mår bra av att ha utmaningar i livet.”

lenaapler1

Läs också: Lena Apler: ”Nöj dig inte med att bli utesluten”

Relaterade artiklar

personlighetstest-2
Rekrytering

Kommuner lägger miljoner på personlighetstester

Personlighetstester har både hyllats i bästsäljande böcker, granskats och förkastats som oseriösa. Inte desto mindre är de ett populärt rekryteringsverktyg, både i privat och offentlig verksamhet.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
anstallaldre
Rekrytering

3 anledningar: Därför ska du anställa äldre

Många äldre känner sig diskriminerade på arbetsmarknaden, samtidigt som kompetensbristen är ett faktum. Här är tre anledningar till varför du som chef inte bör glömma bort äldre erfarna personer när du rekryterar.

Fem personer i möte om jobb
Rekrytering

7 trender inom rekrytering inför 2020

Smartness för att behålla talangerna, digitala verktyg som antingen hjälper eller stjälper och en allt viktigare onboardingprocess – det är några av trenderna vi kommer att få se mer av nästa år.
robotintervju
Rekrytering

Kommunen som rekryterar med en robot

Nu kan du anställa med hjälp av en robot. Som första arbetsplats i världen låter Upplands-Bro kommun rekryteringsroboten Tengai sköta anställningsintervjuerna.

Fyra tips för att skapa tillit i rekryteringen.
Rekrytering

4 tips: Så skapar du tillit när du ska rekrytera

Hur de sökande upplever rekryteringsprocessen kan påverka bilden av din organisation. Följ dessa enkla tips för att skapa förtroende och öppenhet när du anställer.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
jobbetinterjvu
Karriär

5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

Allt kändes rätt på intervjun. Men ändå får du inte jobbet. Då kan det vara dags att utvärdera om det är något du kan göra annorlunda för att lyckas i din jobbjakt.