bortvald-2

Inte ens 40 år – då valdes han bort från chefsjobbet

”Jag blev förvånad – och förbannad”, säger Michael Strauss som ratades vid rekryteringen av åldersskäl.

Det var i början av 2000-talet som Michael Strauss sökte det lediga chefsjobbet inom bemanningsbranschen. Han kallades till intervju, som dock avbröts innan den ens hunnit börja.

”Min profil inte var inte den rätta, fick jag veta av företagets representant. Jag fattade ingenting. Men det vara bara att resa sig upp och gå”, berättar Michael Strauss.

Händelsen tärde på honom. Så pass att han någon vecka senare ringde tillbaka för att få större klarhet i vad som låg bakom avfärdandet. Själv kunde Michael Strauss inte se annat än att hans ”profil” mycket väl överensstämde med företagets krav för tjänsten. Vad var det alltså som pågick?

”Vid samtalet kröp det fram, som en freudiansk felsägning, att man valt att gå vidare med en yngre sökande. Jag förstod att det var min ålder som var problemet, trots att jag då inte ens fyllt 40. Det här var ett ungt gäng, med den senaste tekniken, som väl hellre tänkt sig en 31-åring.”

graffe-2

Läs också: Chef och passé – redan vid 43 år

Hur reagerade du?

”Jag blev jätteförvånad, bestört – och förbannad. Dittills hade jag inte alls tänkt i de här banorna. Att jag kunde drabbas av ålderism. Det var en icke-fråga för mig. Jag kände mig ju fortfarande ganska ung. Hade små barn hemma, sprang Lidingö-loppet … men enligt det här företaget var jag tydligen redan för gammal”, säger Michael Strauss.

När han hörde sig för i bekantskapskretsen, visade det sig att fler råkat ut för ungefär samma sak. Ingen ville emellertid göra något större väsen kring saken. Vem vill bli stämplad som bråkmakare?

För Michel Strauss blev historien en ögonöppnare – som faktiskt ledde till en ny karriär. I dag är han vd för det egna företaget Go veteran, ett rekryterings- och bemanningsföretag som underlättar för äldre på arbetsmarknaden. Han ser en attitydförändring till det bättre.

”I dag är det fint och bra om du kan ha en lång karriär. För alla vet att man mår bra av att ha utmaningar i livet.”

lenaapler1

Läs också: Lena Apler: ”Nöj dig inte med att bli utesluten”

Relaterade artiklar

Geraldine von Celsing och Carolina Wikström.
Rekrytering

Spetskompetens ger pricksäkra rekryteringar

Nu får cheferna på Sveriges Radio bättre stöd när de anställer nya medarbetare. En ny rekryteringsavdelning skärper pricksäkerheten och bidrar till vidgade perspektiv. ”Vi kommer in med ny spetskompetens”, säger Geraldine von Celsing som leder den nya avdelningen.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Pernilla Andersson sitter i en fåtölj.
Rekrytering

Så blir tester en väg tillbaka till jobb

Kan man lita på personlighetstester? Sjuhärads samordningsförbund ser dem inte som någon absolut sanning, men som ett underlag vid rehabilitering av människor långt från arbetsmarknaden. Med lyckat resultat: ”Att ett personlighetstest kan vara en så viktig pusselbit är fantastiskt”, säger biträdande förbundschef Pernilla Andersson.

Unga, högutbilade män känner sig trygga på arbetsmarknaden
Karriär

Trots pandemin: Unga mer trygga på arbetsmarknaden

Tryggheten bland unga på arbetsmarknaden är större än på sju år – trots pandemin. Allra tryggast är högutbildade unga män, visar en ny undersökning.
Person med händerna på magen
Rekrytering

Färre chefer rekryterar på magkänslan

Cheferna använder sin magkänsla mindre när de anställer nya medarbetare, visar en färsk Novus-undersökning från Ledarna.
robotintervju
Rekrytering

Roboten Tengai rekryterar utan fysiska möten – för att minska smittspridning

Roboten Tengai hjälper Upplands-Bro kommun med snabbare rekrytering i corona-krisen. ”Med hjälp av Tengai hoppas vi kunna fortsätta säkerställa våra rekryteringar och samtidigt minimera antalet fysiska möten ” säger Havva Ilhan, biträdande personalchef.
Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
idatroive
Rekrytering

Årets HR-chef 2020: Ida Troive, Parks and resorts och Gröna Lund

Hr handlar både om policys och pingisbord. Det är utgångspunkten för Ida Troive på Parks and resorts och vinnare av priset Årets HR-chef. ”Som arbetsgivare ska du se till att alla processer är på plats, ha rätt arbetsmiljö och bra policys. Samtidigt måste du kunna skapa en inspirerande arbetsplats där dina medarbetare har roligt. Det finns en komplexitet i mitt arbete som jag gillar.”