forandringsledning

”Ingen frisk hjärna gillar förändring”

En genomtänkt förändringsledning kan förbättra resultatet för verksamheten, skriver författarna till boken ”Förändringsledning”.

Vad fick er att skriva boken?
”Vi tyckte att det saknades en bok om hur man på vetenskaplig grund kan arbeta med planerad förändring i en svensk kontext.”

Varför sätta det mänskliga perspektivet i centrum i förändrings­arbete? 

”Ingen förändring kommer till stånd om inte människor ändrar sina beteenden. Det är just det som är svårt. Vi gillar inte nödvändigtvis förändring – särskilt om vi inte förstår varför den måste ske och om vi känner oss hotade i vår yrkesroll eller som individer. För att få till stånd en förändring måste man därför arbeta medvetet med att stötta människor i deras förändringsresa. Naturligtvis måste man även förstå hur individer fungerar i grupp, kulturen och organisationens tekniska och politiska system och så vidare.”

moocs

Läs också: Bli smartare med MOOC:s – helt gratis

Vad tänker ni om män­niskors motstånd mot för­ändring? 

”Inom vetenskapen pratar man numera om reaktioner på förändring. Ingen frisk hjärna gillar förändring. Oro och motstånd är en naturlig del av all förändring. Ledarens roll är att hjälpa människor att hantera osäkerheten.”

Vad är viktigast att tänka på i en förändringsprocess?   

”Att tidigt involvera alla som blir påverkade av förändringen. Det är ofta också för kort tid mellan utbildning i det nya och att man ska jobba på ett nytt sätt. Man måste få hjälp och stöd att omsätta sin kunskap.”

Vad är min viktigaste roll som chef i en förändring?

”Att du synligt tar ställning för förändringen och hjälper dina medarbetare genom den. Du behöver ha en diskussion med dig själv om varför förändringen är viktig för dig och din del av organisationen. Du ska inte bara agera som en megafon åt ledningen.”

maria-content3

Läs också: Böckerna chefen ska läsa 2019

Relaterade artiklar

Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige, intervjuas för podcasten Chef Dilemma av Cissi Elwin.
Verksamhetsutveckling

Microsoft-chefen: ”50-30-20-regeln puttar mig rätt”

Microsofts vd Hélène Barnekow har en färgkodad regel för att prioritera sin tid rätt. I Chef Dilemma berättar hon hur den hjälper henne att bli en bättre förändringschef.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
chefvidskrivbord2
Verksamhetsutveckling

Felen som chefer i Sveriges sämsta verksamheter gör

Nöjda kunder, glada medarbetare, fantastiska resultat – hur kan vissa organisationer lyckas så väl? Och vad gör cheferna för Sveriges sämsta verksamheter egentligen för fel? Svaren ges i en ny bok.
cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
digital-3
Verksamhetsutveckling

Dålig digital koll bland toppchefer

När 300 toppchefer frågades ut om sin ledningsgrupps kunskaper inom data visste bara hälften vad digitalisering innebär. Det enligt en rapport från Bisnode i samarbete med Kairos Future.

learning1
Verksamhetsutveckling

Kompetensutveckling – därför kräver det modiga chefer

Det finns några gemensamma nämnare som alla chefer borde ta till sig för att underlätta viktig kompetensutveckling. Det säger Lars Kry, vd för Sigma och tidigare utsedd till Årets Chef, med anledning av en rapport om kompetensbristen inom it-yrket.

skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Thomas Jensen, Boston Consulting Group
Verksamhetsutveckling

Ny rapport: Sverige riskerar halka efter när marknaden förändras

I en ny global rapport framkommer att hälften av svenskarna är inställda på att teknikutvecklingen kommer ändra arbetslandskapet kraftigt. Samtidigt tillhör Sverige bottenskiktet när det gäller att lära nytt – vilket kan påverka konkurrenskraften.