”Hur får jag medarbetarna att förstå allvaret i förändringen?”

Chefs expert i digitalisering och förändring är Carin Forsling. En digital strateg på Boston Consulting Group som aldrig missar affärerna och ledarskapet i förändringsarbetet.

Hur får jag medarbetarna att förstå allvaret i vår förändringsresa vi går in i?

Svar: Det är viktigt att den digitala affärsstrategin är tydlig för alla. Det handlar om frågor som ”Vart ska vi” och ”varför”?

 

Hur är jag tydlig och konkret här?

Svar: Ett sätt är att ge exempel. Ta fram ett antal berättelser från användare som visar hur ni kan komma att upplevas i framtiden. Det kan vara ur till exempel ett kundperspektiv eller sett från olika roller på företaget. Då kan dom visioner ni har bli lättare att förstå och ta till sig som enskild medarbetare.

Ska jag nämna vilka svårigheter som väntar?

Svar: Ja, att ta fram en framtidsbild betyder att du också är tydlig med vilka dom största utmaningarna är. Beskriv hur ni ska tackla dom här utmaningarna och vilka krav det kommer att ställa på medarbetarna.

Relaterade artiklar

Carin Forsling är Chefs ämnesexpert.
Carin Forsling

Experten svarar: Så säkrar ni upp mot IT-hot

Chefs ämnesexpert inom digitalisering och förändring, Carin Forsling, svarar på hur chefen för ett mellanstort företag bäst kan sätta igång sitt arbete för starkare IT-säkerhet.
Patrick Lepierre, affärsområdeschef på Dipart. Bygge vid vattentorn i Tumba Foto: Martina Huber/Chef
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Det här gör mig till en bättre beslutsfattare"

Patrick Lepierre har blivit säkrare som chef av Executive MBA-programmet vid Stockholms universitet. "Jag kan fatta mycket mer välgrundade beslut. Jag är förvånad över hur snabbt jag har kunnat använda mina nya kunskaper i mitt arbete."