”Hur får jag folk att stå vid skrivbordet?”

Chefs expert i hälsa Sofia Grenevall tipsar hur du skapar en bättre ergonomi för medarbetarna.

Okategoriserade
Text: Redaktionen
Publicerad

Ingen använder våra höj- och sänkbara bord. Hur får jag alla att stå mer?

Sofia Grenevall: Bjud gärna in en ergonom till din arbetsplats som kan visa hur ni kan använda den utrustning ni köpt in. Han eller hon kan då berätta om fördelarna med att stå upp och riskerna med att inte göra det.

Kan jag berätta det själv?

Sofia Grenevall: Nja, ibland behöver medarbetare höra dom orden från någon som är proffs på sitt område och inte från sin chef.

Du kan hjälpa medarbetarna att starta en ny vana!

Ett sätt att få igång ditt team att börja stå upp mer skulle kunna vara att sätta en tid: Varje dag fram till lunch ska alla stå upp.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden