Till vänster en ung kvinna på ett kontor som ser stressad ut. Till höger Nema Abdihakim Ali.

Hon startar en akut för chefer

Nu öppnar en chefsakut där erfarna mentorer ger samtalsstöd åt chefer som stött på problem.
”Det ska vara lika lätt som att boka en nätläkare”, säger entreprenören Nema Abdihakim Ali.

Krav på resultatförbättringar och medarbetare som ständigt måste hållas på gott humör – att chefen ofta hamnar i kläm är ingen hemlighet. Men ofta finns ingen att prata med: åtta av tio chefer känner sig ensamma på jobbet, visade en undersökning från Chef häromåret. 

Trots att bilden är känd har arbetsgivarna inte tillräckligt kavlat upp ärmarna för att skapa drägligare arbetsvillkor för sina chefer, menar Nema Abdihakim Ali, som med sin bror Ali Abdihakim sjösatt tjänsten Ledarskapsjouren. Eller ett Kry för chefer, som de kallar plattformen.

”Vi såg ett behov av att kompetensutveckla och stödja chefer på ett enkelt, snabbt och tillgängligt sätt. Lika lätt som att boka en nätläkare. Det som finns ute på marknaden idag är antingen väldigt dyrt eller tidskrävande vilket gör att kompetensutveckling och stöd till chefer inte genomförs i verksamheter, framförallt första linjens chefer”, säger Nema Abdihakim Ali.

Ett trettiotal experter, inom bland annat arbetsrätt och med lång chefserfarenhet från både privat och offentlig sektor, är i dag anslutna till plattformen. De finns tillgängliga för videosamtal både för löpande mentorskap och vid akuta behov. Det har visat sig att kniviga personalfrågor hör till det som cheferna oftast behöver hjälp med – åtskilliga har svårt att blotta sig och diskutera sådana problem inom den egna organisationen.

”Det som vi har sett är särskilt svårt är att genomföra förändringsarbete eller omorganisationer när alla medarbetare inte är benägna till förändring. Svårt är också när medarbetare påverkar arbetsgruppen negativt, eller då konflikter uppstår. Att engagera medarbetare att jobba mot samma mål är också en återkommande fråga”, säger Nema Abdihakim Ali.

karriara

Läs också: Därför kan en mentor på jobbet minska psykisk ohälsa

Idén till Ledarskapsjouren fick Nema Abdihakim Ali när hon gick sista året på tandläkarutbildningen: mentorsstöd borde vara lika enkelt att boka som en nätläkare. Med hjälp av startkapital från Vinnova kunde plattformen dra igång. Först ut att köpa in tjänsten var Höganäs kommun som nu erbjuder den till alla sina vård- och omsorgschefer. Sedermera har även Mölndal anslutit sig. 

”Kollegialt stöd är viktigt, och vi ser inte att denna plattform ska ersätta det. Däremot uttalar många chefer att de vill ha ett nytt perspektiv och ser därför stort värde i att få tala med någon utifrån. Dessutom kan vissa frågor vara svåra att bolla med en kollega eller överordnad chef som också ska bedöma ens prestation. Det vi ser är att chefer får möjlighet att vara sårbara och samla kraft när de får bolla med en extern part”, säger Nema Abdihakim Ali.

Två personer, varav en ska börja vara mentor åt den andra

Läs också: 3 tips: Så här skaffar du en mentor

hybridkontoret
Distanskurs

Så leder du på en hybrid arbetsplats

 Var och hur ska vi jobba? Denna utbildning hjälper dig att som chef hantera det nya arbetslivet, där vissa sitter på distans och andra på plats.

Relaterade artiklar

En ung kille med munskydd arbetar ensam i en stor lagerlokal.
Kommunikation

Hur mår medarbetarna när chefen är en dator?

En dator som chef, det är något som blir allt vanligare inom logistik och handel. Men hur mår medarbetarna av det? Det ska man ta reda på nu.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Johannes Hylander sitter vid ett skrivbord och samtalar med en medarbetare. Bakom honom syns en skärm där många medarbetare är uppkopplade för ett digitalt möte.
Kommunikation

”Hybridmöten kräver mer av dig som chef”

På kommunikationsbyrån New Republic är hybridmöten vardag, pandemi eller ej.
”Det kräver mycket mer ansvar av mig som chef att få det att fungera”, säger Johannes Hylander, en av grundarna och huvudägarna.

En ung man och kvinna, båda iförda munskydd,
Kommunikation

8 tips för ett lyckat hybridmöte

Hösten är på ingång och så även hybridmötena, något som vi måste vänja oss vid, vare sig vi vill eller inte. Erik Mattsson, vd och grundare på Ordrum, utbildar chefer i konsten att leda hybridmöten. Här är hans 8 bästa tips för lyckade hybridmöten.

En kvinna som sitter vid en dator tittar bakåt och ser orolig ut.
Kommunikation

Chefens ord som får pulsen att rusa

Nu är det bevisat – vissa av dina fraser får medarbetarnas puls att gå upp rejält. Här är listan på några av de mest pulshöjande fraserna.

Bild på Arvid Axland och på glassmenyn.
Kommunikation

Med glass på rekryteringsmenyn

Att låta kandidaterna i en rekryteringsprocess få välja glass med olika personliga egenskaper är det senaste knepet i kommunikationsbyrån Pools rekryteringsprocess. Ett knep som var tänkt som en rolig grej men som också ledde till seriösa fördelar.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

En illustration av en man som ligger ihopkrupen och ser ut att lyssna mot golvet/skrivbordet.
Kommunikation

Lyssna mer på rykten i arbetslivet

En ny svensk forskningsstudie vill nyansera bilden av rykten som något ovidkommande. Studien visar istället varför det kan vara farligt för dig som chef att vifta bort rykten som trams.