lisa-parfelt
Foto: Jonas Bilberg

Hon får gå bakom kulisserna på Spotify

Ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year delas ut för fjortonde året i rad till en kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm.

Årets stipendiat heter Lisa Parfelt. Genom stipendiet får hon en skräddarsydd roll på Spotify.

Vad hoppas du få lära dig om ledarskap på Spotify?
”Att få jobba nära två otroligt duktiga innovatörer och entreprenörer som har skapat en framgångssaga kommer att vara lärande i sig. Jag hoppas att få lära mig modernt ledarskap. Spotify är ett relativt ungt företag på en rätt ny marknad, där ledarna förhoppningsvis slipper sediment från gamla företagsstrukturer.”

Du har beskrivits som en ”driven och kreativ ledare”. Ge några exempel!
”Bland annat var jag med och startade upp ett företag i Sydney i Australien för Rocket Internet. Den typen av business vi startade där fanns inte på marknaden innan, och det gällde verkligen att vara kreativ och driven för att kunna lyfta företaget. Jag har även startat upp ett kvinnligt nätverk bland MBA studenter i Shanghai.”

Vem är din chefsförebild och varför?
”Sheryl Sandberg – COO på Facebook, är en otroligt inspirerande person som jag ser upp till. På hemmaplan är det Mia Brunell. Jag tycker att hon är ett föredöme för hur starka och kunniga kvinnor är och hur vi kämpar för att vara. Hon är rak och tydlig, men även ödmjuk.”

Du studerar just nu i Kina. Vad kan vi svenskar lära oss av kinesiskt ledarskap?
”Frågan bör snarare vara vad kinesiska ledare kan lära av Sverige. Här i Sverige hyllar vi öppna ledarskapsstrukturer, delat ansvar och dialog. Det är i mycket raka motsatsen till traditionellt kinesiskt ledarskap.”

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

sjuk-2
Hälsa

Här är svenska företaget som skrotar karensdagen

Omodernt. Så resonerade Wise Group kring karsensdagen och har därför bestämt sig för att skrota den för sina 400 medarbetare i Sverige som en förmån.
Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
gratismat
Arbetsmiljö

Gratis mat på jobbet – en stressfälla för personalen

Fria måltider på jobbet. En dröm för många – men nu varnar stressexperter om att kontorskulturen kan drabba medarbetarnas och chefernas hälsa.
forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
comebaccke
Hälsa

Gör comeback efter semestern — med stil

Slutet nalkas för sovmorgnar. Dags att ställa klockan och ta dig till jobbet. Chefsstarten kan kännas motig – men innebär också nya möjligheter.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

aw-2
Hållbarhet

Här går medarbetarna på tyst AW

Ingen alkohol, mobiluppkoppling eller klockor. I stället är det tystnad och avkoppling som gäller när konceptet ”off the work” kommer till Stockholm för andra gången.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden