lisa-parfelt
Foto: Jonas Bilberg

Hon får gå bakom kulisserna på Spotify

Ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year delas ut för fjortonde året i rad till en kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm.

Årets stipendiat heter Lisa Parfelt. Genom stipendiet får hon en skräddarsydd roll på Spotify.

Vad hoppas du få lära dig om ledarskap på Spotify?
”Att få jobba nära två otroligt duktiga innovatörer och entreprenörer som har skapat en framgångssaga kommer att vara lärande i sig. Jag hoppas att få lära mig modernt ledarskap. Spotify är ett relativt ungt företag på en rätt ny marknad, där ledarna förhoppningsvis slipper sediment från gamla företagsstrukturer.”

Du har beskrivits som en ”driven och kreativ ledare”. Ge några exempel!
”Bland annat var jag med och startade upp ett företag i Sydney i Australien för Rocket Internet. Den typen av business vi startade där fanns inte på marknaden innan, och det gällde verkligen att vara kreativ och driven för att kunna lyfta företaget. Jag har även startat upp ett kvinnligt nätverk bland MBA studenter i Shanghai.”

Vem är din chefsförebild och varför?
”Sheryl Sandberg – COO på Facebook, är en otroligt inspirerande person som jag ser upp till. På hemmaplan är det Mia Brunell. Jag tycker att hon är ett föredöme för hur starka och kunniga kvinnor är och hur vi kämpar för att vara. Hon är rak och tydlig, men även ödmjuk.”

Du studerar just nu i Kina. Vad kan vi svenskar lära oss av kinesiskt ledarskap?
”Frågan bör snarare vara vad kinesiska ledare kan lära av Sverige. Här i Sverige hyllar vi öppna ledarskapsstrukturer, delat ansvar och dialog. Det är i mycket raka motsatsen till traditionellt kinesiskt ledarskap.”

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

gratismat
Arbetsmiljö

Gratis mat på jobbet – en stressfälla för personalen

Fria måltider på jobbet. En dröm för många – men nu varnar stressexperter om att kontorskulturen kan drabba medarbetarnas och chefernas hälsa.
forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
comebaccke
Hälsa

Gör comeback efter semestern — med stil

Slutet nalkas för sovmorgnar. Dags att ställa klockan och ta dig till jobbet. Chefsstarten kan kännas motig – men innebär också nya möjligheter.
aw-2
Hållbarhet

Här går medarbetarna på tyst AW

Ingen alkohol, mobiluppkoppling eller klockor. I stället är det tystnad och avkoppling som gäller när konceptet ”off the work” kommer till Stockholm för andra gången.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
fejka
Hälsa

6 tips: Så undviker du fällan av fejkad produktivitet

Hur behåller man fokus och når resultat när 3,3 år av ens liv går åt till att svara på mejl? Jocelyn K Glei, författare till boken Unsubscribe, delar med sig av sina bästa tips för att komma bort från den fejkade produktiviteten.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden