Hon får gå bakom kulisserna på Spotify

Hälsa
Publicerad
Foto: Jonas Bilberg

Ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year delas ut för fjortonde året i rad till en kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm.

Årets stipendiat heter Lisa Parfelt. Genom stipendiet får hon en skräddarsydd roll på Spotify.

Vad hoppas du få lära dig om ledarskap på Spotify?
”Att få jobba nära två otroligt duktiga innovatörer och entreprenörer som har skapat en framgångssaga kommer att vara lärande i sig. Jag hoppas att få lära mig modernt ledarskap. Spotify är ett relativt ungt företag på en rätt ny marknad, där ledarna förhoppningsvis slipper sediment från gamla företagsstrukturer.”

Du har beskrivits som en ”driven och kreativ ledare”. Ge några exempel!
”Bland annat var jag med och startade upp ett företag i Sydney i Australien för Rocket Internet. Den typen av business vi startade där fanns inte på marknaden innan, och det gällde verkligen att vara kreativ och driven för att kunna lyfta företaget. Jag har även startat upp ett kvinnligt nätverk bland MBA studenter i Shanghai.”

Vem är din chefsförebild och varför?
”Sheryl Sandberg – COO på Facebook, är en otroligt inspirerande person som jag ser upp till. På hemmaplan är det Mia Brunell. Jag tycker att hon är ett föredöme för hur starka och kunniga kvinnor är och hur vi kämpar för att vara. Hon är rak och tydlig, men även ödmjuk.”

Du studerar just nu i Kina. Vad kan vi svenskar lära oss av kinesiskt ledarskap?
”Frågan bör snarare vara vad kinesiska ledare kan lära av Sverige. Här i Sverige hyllar vi öppna ledarskapsstrukturer, delat ansvar och dialog. Det är i mycket raka motsatsen till traditionellt kinesiskt ledarskap.”

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden