engagemang

6 hemligheter om engagemang på jobbet

Ett stort konsultbolag analyserade svar från 200 000 medarbetarundersökningar. Man ville få svar på frågan: Hur skapas engagemang? Här är 6 tips ur materialet.

Att hålla medarbetarna engagerade är en utmaning för många chefer. Men varför? Det har konsultbolaget Bain&Company försökt ta reda på. Tillsammans med undersökningsföretaget Netsurvey har man gjort en djupdykning i medarbetarundersökningar. Man har analyserat svar från totalt 200 000 anställda i 40 bolag i 60 länder, enligt en artikel på Harvard Business Reviews sajt hbr.org.

Tre tydliga trender gick att utläsa:

1. Engagemanget minskar ju längre anställd har varit på företaget. De som har mest erfarenhet har alltså lägst engagemang.

2. Engagemanget minskar ju längre ner man kommer i hierarkin. Cheferna i toppskiktet har alltså en tendens att underskatta missnöjet bland medarbetarna längst ute på linan.

3. Engagemanget är som lägst bland de medarbetare som arbetar med försäljning och service, alltså de som arbetar närmast företagets kunder.

ledare-4

Läs också: 5 saker utmärkta ledare gör – varje dag

Vissa företag har ändå lyckats med att ha ett högt engagemang bland de medarbetare i som arbetar i exempelvis kundtjänst eller butik. Här är några gemensamma drag hos dem:

1. Engagemang är en uppgift för närmsta chefen, inte HR. Analyserna visar att de medarbetare som trivs med sina jobb också trivs med sin närmsta chef.

2. Träning – en nyckelfaktor. Alla chefer har inte en naturlig talang för att väcka och skapa engagemang. Företaget bör ge cheferna utbildning och träning i hur de bäst uppmuntrar, bekräftar och ger feedback till sina medarbetare.

3. Återkommande mätningar. Företag där medarbetarna har högt engagemang är också bra på att kontinuerligt ta pulsen på stämningen i arbetsgruppen. Det enklaste sättet är att skicka ut korta, anonyma digitala enkäter. Man fokuserar inte på resultatet, utan dialogen som följer. Alltså – vad gör vi med resultatet?

chefboken-annonsbilder-kvadratiskfokus_rityta-1
Ta en smart genväg

Gör dig odistraherbar

Ständiga avbrott drabbar produktiviteten och skapar stress. I Chefboken sammanfattas Indistractable – där ger bästsäljande författaren Nir Eyal dig metoden för att återta kontrollen över din uppmärksamhet och förmåga att fokusera.

Relaterade artiklar

Serena Williams
Hälsa

Planera tiden – som Serena Williams

Du kan inte klå tennisstjärnan – och investeraren – Serena Williams hastighet på hennes serv, men du kan ta upp kampen om tiden med samma app som hon.
Att snabbt kunna hjälpa till i coronakrisen, bland annat med att paketera handsprit, ökade engagemanget hos medarbetare, menar Anna-Lena Strömsten på Scania.
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

”Att hjälpa till finns i Scanias DNA”

En tvärnit i verksamheten startade en positiv kedjereaktion hos Scania. Att hjälpa till under pandemin har gett både ett innovationslyft och ny stolthet. ”Jag ser en nytändning hos medarbetarna”, säger Anna-Lena Strömsten, Head of People Development, hos lastbilstillverkaren.
Målarfärger
Hälsa

Tänk fritt – och väx som chef

Din villighet att lära nytt avgör kvaliteten på dina idéer. Och kreativa idéer har för dig som chef kanske aldrig varit viktigare än nu.
motivation2021
Ledarskap

Tips från 24 toppchefer: Så motiverar du dina medarbetare – och dig själv – just nu

Hur peppar och motiverar vi oss bäst under gråa vinterdagar i coronakrisens tid? Under 24 dagar i december svarade chefer och ledare på frågan hur de motiverar sig själva och sina medarbetare just nu. Här är deras bästa tips att ta med sig in i det nya året. 
Läsning av Röda Rummet, vid grön gran
Kommunikation

Julläsning för chefer

En lugnare jul än vanligt står för dörren. Varför inte använda den lediga tiden till att läsa skönlitteratur? Chef har satt samman en litteraturkanon för svenska chefer.
Person i gul tröja som ser självsäker ut och pekar på sig själv
Ledarskap

Därför överskattar vi vår kompetens – fast vi inte tror det

Fyra av fem yrkesarbetande svenskar tror att deras kompetens kommer att vara lika attraktiv på marknaden om fem år, enligt en ny Sifoundersökning. Men det mesta pekar på att det är helt fel. Ett psykologiskt fenomen kallat Dunning-Kruger-effekten ligger bakom denna överdrivna tilltro till vår förmåga.
Se webbinariet Chef Live i efterhand, med Apoteket, Handelshögskolan och Stora Enso.
46:07
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

Lär dig om ledarskapet som ökar innovation och lönsamhet

Video:

Svenska storbolag och forskare är överens: Det här är ledarskapet som bygger lönsamma affärer. Se webbinariet Chef Live där du lär dig om ansvarsfullt ledarskap av Stora Ensos vd Per Lagervall, Apotekets Magnus Frisk och forskare på Handelshögskolan.

Person som lagar mat i stormkök
Ledarskap

Veckans trendspaning: ”Årets julklapp säger något viktigt om chefers svåra uppgift”

Att stormköket blir årets julklapp är ett tecken på den svåra balansgång mellan trygghet och innovation som chefer och ledare står inför framöver.