Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige, intervjuas för podcasten Chef Dilemma av Cissi Elwin.
Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige, intervjuas för podcasten Chef Dilemma av Cissi Elwin.

Hélène Barnekow: ”Hon sa: Öppna alla dörrar du kan”

När Microsofts Sverige-vd Hélène Barnekow var nyinflyttad till Boston och ganska ensam som kvinna i sin bransch bjöd en kvinnlig styrelseledamot med henne på ett cocktailparty för vd:ar – där de var nästan ensamma som kvinnor i ett rum fyllt av män. ”Tack Gail för att du genuint trodde på mångfald, inkludering och på mig,” säger Barnekow.

Berätta om en kvinnlig chef som har varit viktig för dig i din karriär?

”Gail Deegan, som inte direkt var min chef men den enda kvinnliga styrelseledamoten på dataföretaget EMC:s huvudkontor i Boston. När jag befordrades till rollen som senior vice president 2011 och flyttade som ny till staden fanns i princip inga andra kvinnor omkring mig, och inte så många icke nordamerikaner. Gail var betydligt äldre än jag och hade jobbat länge i mansdominerade branscher.”

”Hon lärde mig betydelsen att vara den som öppnar dörrar för kvinnor och se till att så många kvinnor som möjligt släpps in i rum där det tidigare bara funnits män. Hon sade till mig: ’Öppna alla dörrar du kan och bedöm alla enligt samma kriterier’”, säger Hélène Barnekow.

Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige, intervjuas för podcasten Chef Dilemma av Cissi Elwin.

Läs också: Microsoft-chefen: ”50-30-20-regeln puttar mig i rätt riktning”

”Gail var oerhört generös när jag var ny, och en av de första saker hon gjorde var att ta mig med till en cocktailbjudning med alla verkställande direktörer – det var hon, jag och en kvinna till i ett rum fyllt av män. Det blev början på en relation som blev väldigt viktig.”

”Tack Gail för att du genuint trodde på mångfald, inkludering och på mig. Det gjorde att jag snabbt kunde komma in i ett helt nytt jobb på en helt ny plats. Och själv bli den som öppnade många dörrar för många fler kvinnor.”

#honlyftemig

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. Vill du också tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär? Skriv ett inlägg i sociala medier och använd taggen #honlyftemig!

startsida1

Läs också: Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Relaterade artiklar

Tre män iförda arbetskläder står och diskuterar på en byggarbetsplats.
Mångfald

Var femte byggchef har utsatts för rasism

Trots att 16 procent av byggcheferna själva har varit utsatta för rasism uppger endast sex procent att de tror att etnisk diskriminering förekommer på deras arbetsplats idag. Det kan bero på dålig kunskap och att endast fyra av tio chefer gör mätningar, säger branschföreningen Byggcheferna.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Ahmed Abdirahman utanför stiftelsens kontor.
Mångfald

Ny kartläggning: Chefer dåliga på etnisk mångfald

Gärna etnisk mångfald, men inte på min gata. En färsk undersökning visar att det glappar mellan hur svenska chefer lever och de värderingar de säger sig ha.
”Näringslivet och cheferna kommer undan för lätt”, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av The Global Village.

En grupp personer håller upp gula skyltar med frågetecken på framför sina ansikten.
Mångfald

Två av tre chefer väljer bort fördomsfri rekryteringsmetod

Fördomsfri rekrytering är viktigt, uppger nio av tio chefer. Ändå frångår två av tre chefer fakta till förmån för sin egen intuition när de anställer. En kartläggning från TNG visar på ett stort glapp mellan vad man säger och vad man gör. 

Sofia Falk och omslaget till Mångfaldsparadoxen
Mångfald

Magin med mångfald

Mångfaldsarbete i organisationer handlar inte om att leva upp till diskrimineringslagen utan om att ta tillvara en mångfald av perspektiv för bättre affärer. Det menar inkluderingsaktivisten Sofia Falk, aktuell med boken Mångfaldsparadoxen.
Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

linda_waxin_kronikor
Arbetsmiljö

Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

”Många som känner mig ytligt kommer att ha väldigt svårt att tro på detta. Men jag är en av de många kvinnor som hållit tyst”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.