medelaldersartikel

Har du drabbats av mitt-i-livet-kris i karriären?

Åren går och det som en gång var drömjobbet har blivit mördande rutin. Hur tar man sig ur en mitt-i-livet-kris i karriären? Karriärrådgivaren Monica Renstig ger tips.

Känslan av att toppen är nådd och att det fortsättningsvis bara kan gå utför är inte ovanlig bland människor som uppnått en viss ålder. Det kallas medelålderskris, en gnagande olust inför levnadsbetingelserna som enligt forskningen biter som allra värst under åren mellan 40 och 50 innan kurvan vänder och det långsamt blir bättre igen.

Mönstret är detsamma över hela världen och ligger i linje med de studier som specifikt rör arbetslivet – faktum är att mannen som myntade ordet mitt-i-livet-kris 1965, psykoanalytikern Elliott Jaques, byggde sin forskning på kända konstnärers bristande tillfredsställelse med vad de åstadkommit i livet professionellt.

”Tråkigt på jobbet, det har man. Tråkigt! O ja, även som chef. Många sitter fast i processer, oändliga processer, där allt måste dokumenteras och kontrolleras och följa en viss rutin. Man går liksom aldrig live, vilket jag tror är en viktig orsak till att många tröttnar på sina jobb.”

Det säger Monica Renstig, karriärexpert och författare till boken Planka cv. Hon fortsätter:

”Ett jobb som från början var högintressant, kan kännas urtråkigt eller meningslöst när man utfört samma eller lik­artade uppgifter gång på gång, år efter år. Att vara väldigt erfaren, och vid fyllda 50 få en betydligt yngre och mindre rutinerad chef över sig, är inte heller så upplyftande alla gånger. Nej, det kan tvärtom kännas väldigt konstigt och få en att bli en smula … trött.”

En grundläggande orsak till mitt-i-livet-kris är insikten att ungdomen definitivt är över och att ens tid på jorden inte är oändlig. I yrkeslivet börjar dörrarna slås igen, tunneln smalnar av och många drabbas av den akuta känslan att något måste hända innan det är försent. Frågan är bara vad.

”Det första man bör bena ut är varför ens jobb är så tråkigt. Exakt vad är felet? Är det medarbetarna, cheferna, arbetsuppgifterna, hela företagskulturen som gör att du inte trivs? Sätt dig ner och gör den analysen, eventuellt med en karriär­rådgivare.

cvkingen

Läs också: 5 sätt att skriva ett säljande CV

Därefter bör du enligt samma mönster analysera vad som är och varit roligast i ditt liv, både privat och yrkesmässigt. Och låta dig styras av det i fortsättningen. Det man tycker är roligt, är nämligen också det man är bäst på och finner störst tillfredsställelse i.”

Verkligheten är nu inte alltid sådan att man kan försörja sig på sin älsklingshobby, eller att familjeförsörjaren med tunga huslån och studieskulder i bagaget hastigt och lustigt helt kan växla karriär.

”Nej, det går kanske inte att plantera blommor hela dagarna, hur roligt man än tycker att det är. Men ekonomi­chefen med blommor som högsta intresse kan ju välja att byta bransch. Och bli ekonomichef i ett blomsterföretag, där det talas blomsterspråk hela tiden. Då har man åtminstone tagit det hela till hälften.”

Kanske är det utmaningarna som ny på jobbet du saknar. Monica Renstig försäkrar att det inte är försent att återigen pröva vingarna och uppleva den där berusande känslan av att de bär. Du behöver inte ens byta arbetsplats. Förutsättningarna finns där, om du tittar riktigt ordentligt. Vad väntar du på?

Så tar du dig vidare

Monica Renstig tipsar:

1 Analysera – var, när och varför hade du roligast i ditt yrkesliv? Kom till klarhet och låt analysen styra din fortsatta karriär.

2 Förflytta dig – byt bransch eller starta eget inom en sektor som bättre motsvarar dina genuina intressen.

3 Gräv där du står – kanske finns möjligheterna till en nytändning mitt framför ögonen, på din nuvarande arbetsplats. Vad i verksamheten har störst potential?

cv7

Läs också: CV-TV Del 7: ”Hjälp, jag hatar mitt jobb!”

”Undersök möjligheterna att röra dig internt. Kan du bli koncernchef eller vd eller kliva snett åt sidan? Eller en ännu fräckare grej: utveckla dina nuvarande arbetsuppgifter till något mer, intressantare och större. Bygg upp din lilla kulle till ett helt berg.”

”Vilka av företagets nuvarande uppgifter är mest eftersatta och har störst potential? Undersök, lägg fram förslag och börja jobba med att få verksamheten att utvecklas. Det är väldigt tillfredsställande och dessutom ett av de bästa sätten att göra karriär”, säger Monica Renstig.

Eller varför inte starta eget?

”Det är faktiskt den maximala lyckokicken för många. Ta med dig ditt nuvarande jobb genom att knoppa av verksamheten och göra den i egen regi. Eller starta ett konsultföretag inom din nisch, ensam eller med flera. Sadla helt om och starta en webbshop, en cykelimport eller nåt annat som du tycker är kul. Eller börja jobba i någon startup – som hjälper dig att go live igen.”

guldaa

Läs också: 3 tips: Guldläge att byta jobb – så ska du göra

Relaterade artiklar

minskadstress
Hälsa

Forskning: Minskad stress ökar känslan av ungdomlighet

Har du tydliga rutiner och kontroll över ditt schema? Då är du troligen mindre stressad – vilket i sin tur kan öka känslan av ungdomlighet, visar ny forskning.
Bygg en hållbar chefskarriär. Anki Udd på Ledarna vet hur du gör. Foto: Robert Haecks
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Hur länge håller du som chef?

Är du fortfarande chef om 10 år? Svaret finns till stor del i din arbetssituation idag.
Anki Udd på Ledarna ger nödvändiga råd för en hållbar chefskarriär.

anstalldny
Arbetsmiljö

Här är 7 sätt att ge nyanställda starten de förtjänar: ”Röj tvivel”

Alla har någon gång varit nya på jobbet. Se till att dina nyanställda får starten de förtjänar. Du kommer tacka dig själv längre fram.
jobbetinterjvu
Karriär

5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

Allt kändes rätt på intervjun. Men ändå får du inte jobbet. Då kan det vara dags att utvärdera om det är något du kan göra annorlunda för att lyckas i din jobbjakt. 
oskrivnaregler
Karriär

10 oskrivna regler på jobbintervjun du kan bryta

På en jobbintervju finns det ett par oskrivna regler för hur du ska uppträda. Här är några du kan bryta med fördel.
framgangsrika
Beslutsfattande

5 saker framgångsrika ledare gör helt annorlunda

Alla chefer vill leda medarbetare som är motiverade och känner att arbetet är meningsfullt. Men hur gör du för att lyckas? Här är 5 punkter som framgångsrika ledare följer.
Martin Lewerth och medarbetarna hos Lots har jobbat i coworkinglokaler i tre år. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Convendum

Coworking – trend som ändrar ditt ledarskap

Martin Lewerth, vd för Scanias bolag Lots, är del av en snabbt växande trend. Så här leder han som coworkingchef.

kontorhemma-2
Hållbarhet

Forskning: Hemmakontor – uselt för jämställdheten

Jobba hemifrån, flexibla arbetstider – är det verkligen något som underlättar livspusslet? Ny forskning tyder inte på det.