Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Här blir inga duvor matade – 4 toppchefer om sin pension

Vad gör du i dag? Hur trivs du med livet som pensionär? Vi frågade fyra chefer som passerat pensionsåldern.

Beslutsfattande
Publicerad

Amelia Adamo, 72, pensionerad tidningsdrottning:

”Jag fortsätter att arbeta som frilans. Jobbar med föredrag, reportage, reklam, ekonomipodd med mera.

Jag älskar mitt nuvarande arbetsliv med långa morgnar, plats för barnbarn, resor både i tjänst och privat och nya utmaningar.”

Jan Carlzon, 78, f d SAS-vd och författare till managementklassikern Riv pyramiderna:

”Som gammal arbetsnarkoman är jag fortfarande aktiv i flera bolag, men har dragit ner på takten rejält. Är också ute och föreläser en del vilket ger mig möjlighet att sprida mitt budskap om det kunddrivna, kärleksfulla ledarskapet.

Jag trivs också med att röra på mig dagligen, hälften av min tid lägger jag på att vårda kropp och själ. Jag spelar till exempel både golf och tennis fortfarande.”

Anne Ramberg, 67, advokat och f d generalsekreterare för Sveriges Advokatsamfund:

”Jag känner mig allt annat än pensionär. Att efter nästan 20 år lämna det exekutiva uppdraget som generalsekreterare för Advokatsamfundet känns mycket bra. Det har varit en stimulerande och inspirerande tid.”

”Men nu väntar nya utmaningar. Jag har många spännande och intressanta uppdrag som jag är djupt engagerad i.”

Percy Barnevik, 78, företagsledare

”Jag jobbar fortfarande 30–40 timmar i veckan som hedersordförande i biståndsorganisationen Hand in Hand och bor i Stockholm och London. Hand in Hand som mobiliserat miljoner fattiga till entreprenörer, främst kvinnor, har idag medverkat till att starta 2,8 miljoner småföretag.

Jag blir nog därför aldrig en pensionär i ordets egentliga mening.

Jag får som militära ledare sikta på att dö med stövlarna på. Ett extra plus är att jag har sju barnbarn nära mig i Stockholm.”

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden