Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Här är världens 9 bästa arbetsgivare

Här är världens bästa platser att jobba på – enligt 160 000 hel- och deltidsanställda medarbetare i 58 länder. Och flera svenska företag finns med bland de 100 bästa.

Karriär
Publicerad
Man i blå kostym i trappa

Det är tidskriften Forbes som i samarbete med undersökningsföretaget Statista för fjärde året i rad rankat de bästa arbetsgivarna i världen, genom att samla in data från 160 000 hel- och deltidsanställda medarbetare i 58 länder, inom organisationer som verkar i flera olika nationer eller regioner.

Undersökningen har vägt samman de tillfrågades vilja att rekommendera sin arbetsgivare till vänner och familj, samt hur pass nöjda de är med organisationens hantering av covid 19-krisen, dess jämställdhetsarbete, sociala ansvarstagande, rekryteringsarbete och ekonomiska fotavtryck bland annat.

USA dominerar listan med 247 arbetsgivare, därefter följer Europa (224) och Asien och Oceanien med 208.

Sydkoreanska tech-jätten Samsung kammar hem förstaplatsen, tätt följd av amerikanska storbolagen Amazon, IBM och Microsoft. Att teknikbolagen rankas särskilt högt vad gäller covid 19-responsen är knappast förvånande, med tanke på deras starka tillväxt och integrerade teknik som gör skiftet till distansarbete mer enkelt och smärtfritt än i exempelvis rese- eller transportbranschen.

Bland Sverige-baserade bolag på listan, som i sitt slutliga skick består av 750 bolag i 45 länder, hamnar Volvo Group högst på en 21:a plats. Därefter följer Ikea på plats 31.

Världens bästa arbetsgivare 2020

1. Samsung (Sydkorea).

2. Amazon (USA)

3. IBM (USA)

4. Microsoft (USA)

5. LG (Sydkorea)

6. Apple (USA)

7. Adobe (USA)

8. Alphabet (USA)

9. Siemens (Tyskland)

 

Sverige-baserade företag på listan:

21. Volvo Group (Sverige)

31. Ikea (Sverige)

308. SKF Group (Sverige)

321. Atlas Copco (Sverige)

503. Ericsson (Sverige)

504. Stena (Sverige)

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden