Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

De är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020

Ikea, Volvo och SVT är företagen svenskarna helst vill jobba på just nu, visar en ny undersökning. Men flera av de andra företagen är nya på topp-10-listan.

Karriär
Publicerad
Collage: Ikea, Volvo cars och Volvo groups är topp tre i Sveriges bästa arbetsplatser

Det blir möbelföretaget Ikea som får utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020, tätt följd av Volvo Cars och Volvo Group. Studien är gjord av bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad, och bygger på intervjuer med 4 800 svenskar om deras syn på Sveriges 150 största bolag.

Enligt undersökningen är det framför allt Ikeas arbetsmiljö, goda rykte och starka finansiella ställning som rankas högt.

Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020

1. Ikea

2. Volvo Cars

3. Volvo Group

4. Sveriges Television

5. Sveriges Radio

6. Polisen

7. Uppsala Universitet

8. Försvarsmakten

9. WSP

10. ICA

”Vi är glada och stolta över att bli utsedda till den mest attraktiva arbetsgivaren. Vi strävar ständigt efter att skapa ett bättre och mer inkluderande Ikea, både för våra medarbetare och för våra kunder. Utmärkelser som denna visar att vi fokuserar på rätt saker och ger oss energi i vårt fortsatta arbete med att vara en fantastisk arbetsplats”, säger Cornelia Kaufmann, People and Culture manager på Ikea i Sverige, i ett pressmeddelande.

Biltillverkaren Volvo skattas också högt som arbetsgivare, och har gjort det länge. Under de sju år som undersökningen gjorts har Volvo aldrig placerat sig sämre än fyra, och tagit silver de senaste fyra åren.

Topplistan är lite förändrad i år i jämförelse med tidigare år, skriver Randstad i ett pressmeddelande: På de översta tio platserna återfinns hela sex olika branscher och tre av positionerna hittas inom offentlig sektor: Polisen (6), Uppsala Universitet (8) och Försvarsmakten (9). Det är också första gången som undersökningen inkluderar myndigheter.

Även resultatet av undersökningen A Great Place to Work har släppts i dagarna. Den baseras bland annat på medarbetarnas egen upplevelse av hur nöjda de är med sin arbetsgivare, och genomförs i över 50 länder.

It-konsultföretaget Regent vinner för andra året i rad kategorin Små organisationer (20-49 medarbetare), medan Cygni, också ett it-konsultföretag, vann kategorin Medelstora organisationer (50-249 medarbetare). Byggteknikföretaget Hilti vann kategorin Stora organisationer (250 eller fler medarbetare).

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden