Här är orden från chefen – som skrämmer medarbetarna mest

Genom att anställda fick ha en pulsklocka på arbetstid undersöktes vilka ord från chefen som fick medarbetarnas puls att rusa.

Hälsa
Publicerad
Två personer vid skrivbord, med orden "Låt oss prata" i en pratbubbla

Som chef ska du vara lite försiktigt med frasen ”Låt oss prata”. Den får nämligen medarbetarnas puls att höjas med 84 procent – från den genomsnittliga pulsen på 80 slag i minuten till hela 147.

Det är företaget The Knowledge Academy som låtit omkring 800 medarbetare bära pulsklocka under sex veckor och sedan mätt effekten, rapporterar AIthority.com.

På andra plats kom frågan ”Har du möjlighet att göra en presentation för oss?”, som höjde hjärtrytmen med 79 procent. Andra situationer som gav hjärtklappning var när chefen sa ”Kan du dela dina insikter på mötet i dag?” och ”Har du sett det brådskande mejlet?”.

De här orden höjde pulsen mest

Ord som sägs av chefen samt genomsnittlig puls

  1. ”Låt oss prata” gav 147 hjärtslag i minuten

2. ”Har du möjlighet att göra en presentation för oss?” gav 143 hjärtslag i minuten

3. ”Kan du dela dina insikter på mötet i dag?” gav 138 hjärtslag i minuten

4. ”Se bara till att det händer” gav 131 hjärtslag i minuten

5. ”Har du sett det brådskande mejlet?” gav 130 hjärtslag i minuten

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden