Jobbförmånerna som lockar nya talanger

Vill du som arbetsgivare behålla eller locka till dig nya talanger? Då ska du se över anställningsförmånerna. En av fyra kan nämligen tänka sig att byta arbetsgivare för att få bättre anställningsförmåner, visar en ny, svensk undersökning.

Karriär
Text: Sara Hasbar
Publicerad
En kvinna som tränar på gym. Och en hund som ligger på stranden med solglasögon.

Pensioner och försäkringar är de förmånskategorier som lockar och ökar allra mest, jämfört med tidigare års undersökningar. Både ”baby boomers” (de över 57) och generation X (37-56-åringarna) ser just pensionen som den allra viktigaste förmånskategorin. Till och med de yngsta medarbetarna placerar pensionen så högt som på tredje plats. Det visar undersökningen som är gjord bland 32 000 anställda inom både privat och offentlig sektor, utförd av HR-techbolaget Benify.

Att både pensions- och försäkringsförmåner anses viktigare än förr är enligt undersökningen ett tecken på behov av ökad trygghet i spåren av pandemin. Tappar mest i popularitet gör förmåner som hemstädning och barnpassning. Även det kan ha med pandemin att göra, fler ser möjlighet att själva klara av sitt ”livspussel” i takt med att hemarbetet blivit norm. 

Här är de tio viktigaste förmånerna för dagens medarbetare och chefer

1. Pension

2. Arbetstid och ledighet, t ex flexibla arbetstider

3. Friskvård

4. Försäkringar

5. Sjukvård

6. Kompetensutveckling

7. Företagsspecifika förmåner

8. Transporter

9. Klimatsmarta förmåner

10 ”Work-life balance”, t ex städhjälp

(Källa: Benify)

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden