contentartikel_1

Här är din guide till digital överlevnad

Vad krävs av ledare för att deras företag eller organisationer ska klara sig — och blomstra — i en tid när många går under? Det är den grundfråga som genomsyrar en ny och på förhand omtalad bok, ”Digital transformation”, av den visionära Silicon Valley-profilen Tom Siebel. Chefbokens redaktör, Björn Hedensjö, har läst och sammanfattat boken.

Siebel har själv blivit miljardär på sitt entreprenörsskap och är rådgivare för en rad amerikanska toppuniversitet. Han lyfter i boken upp fyra områden som helt avgörande att ha koll på för den som vill lyckas med en digital omställning: så kallade flexibla molntjänster, artificiell intelligens, ”big data” och ”sakernas internet” (internet of things).

Vad exakt handlar ”Digital transformation” om?

”Boken är en guide och grundkurs som är skriven för chefer och beslutsfattare som de kommande åren behöver ta ställning i helt affärskritiska frågor inom de fyra områden som tillsammans är kärnan i den digitala omvandlingen. Siebel hävdar att det vi sett hittills av digitalisering bara är små vågor att jämföra med den tsunami som ska komma. Den som inte hänger med är chanslös”, säger Björn Hedensjö.

Varför ska chefer läsa boken?

”Boken är väldigt väl underbyggd och det är tydligt att Siebel både har djup teoretisk och praktisk kunskap om ämnet”, fortsätter Björn Hedensjö. ”Även om Siebel är en tänkare på den allra högsta nivån är innehållet tillgängligt även för de som inte vet så mycket om digital omvandling, men vill lära sig mer. När man läst den har man koll på vad SaaS-bolag pysslar med eller vad ‘flexibla molntjänster’ och ”deep learning” egentligen innebär.”

Ta en smart genväg! Läs Digital Transformation på 19 min med Chefboken

Innehåller boken några konkreta tips för chefer?

”Hela storyn hittas som vanligt i Chefboken. Men visst finns det konkreta tips. Till exempel en steg för steg-instruktion för hur man kan implementera AI i sin organisation.”

Är den här boken relevant för alla chefer?

”Ja, det är en bok för alla chefer, och beslutsfattare på alla nivåer — Siebel påpekar till exempel att den här kunskapen är viktig för regeringar världen över. Oavsett vilken nivå du befinner dig på i din organisation har du användning av den kunskap som författaren delar med sig av i boken.”

Vad överraskade dig mest?

”Kanske hur otroligt fort allting går nu. Till exempel: på bara några år kan vi räkna med att allt från glasögon till medicinförpackningar kopplas upp mot internet — och det ger oss möjligheter att lösa mängder av problem som tidigare var omöjliga att lösa. Något jag tyckte var uppmuntrande var författaren optimism när det handlar om människans roll i denna digitala framtid. Automatisering kommer visserligen att ta bort många jobb, men också skapa mängder av nya typer av jobb. Han tror till och med att den digitala transformationen kommer att ge fler nya jobb än som försvinner. Men de organisationer och länder som är tidigt ute är de som kommer att vara vinnarna här”, avslutar Björn.

cb-annonsbild-kvadratisk-1
Chefboken

Ta en genväg till kunskap

Chefboken är ledarskapsböcker sammanfattade till 30 min läsning eller lyssning! Med Chefboken appen får du:
  • Sammanfattad måsteläsning för chefer
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 150 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris

Relaterade artiklar

chefboken-think-like-a-rocket-scientist-1
Chefboken

Raketforskare hjälper chefer att göra det omöjliga

Raketforskning tog människan till månen men kan användas till betydligt mer än så. I massivt hyllade ”Think like a rocket scientist” delar tidigare raketforskaren Ozan Varol med sig av lättbegripliga strategier för att faktiskt lyckas med det som verkar omöjligt.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

whatsyourproblem_bjornhedensjo-1
Chefboken

Boken som gör dig till mästare på problemlösning

När du försöker lösa problem — ger du dig då på rätt problem? Har du och dina kollegor lagt ner själ och hjärta i något, bara för att efteråt upptäcka att det var fel sak? Då är du inte ensam. Hyllade boken ”What’s your problem?” ger cheferna nycklar till en strategisk superkraft — förmågan att faktiskt lösa rätt problem.

 

chefboken-alltid-relevant-sammanfattning
Chefboken

Så håller sig chefer relevanta

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? I den nya boken "Alltid relevant" guidar digitaliseringsexperterna Ann Helenius och Per Mosseby chefer till vad som krävs för att hinna med i den nya verkligheten — och blomstra i den.
4-day-week
Chefboken

Inför 4-dagarsvecka och vinn i lönsamhet och engagemang

Att jobba fem dagar i veckan är gammalmodigt och hör till 1900-talet. Det är dags att tänka om och mäta de anställdas insats på vad de faktiskt gör på jobbet, inte hur länge de är där.

infinite-game-webb_collage-med-tva%cc%8a-bilder
Chefboken

Så bemästrar du spelet utan slut

Vad utmärker starka och flexibla organisationer i en tid av stor förändring och osäkerhet? Det är den stora fråga som författaren och ledarskapsgurun Simon Sinek tar sig an i sin synnerligen vältajmade bok "The Infinite Game" (Spelet utan slut).
Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

content-boxen
Chefboken

Skapa en förändring som håller – var agil, flexibel och lyssna

Nu behöver många organisationer förändras och det snabbt. Ett hinder kan vara rester av hierarkiska strukturer som skapades för maskinåldern. Det är kontroll snarare än tillit och mer information än kommunikation. Nu befinner sig många i ett läge där man verkligen behöver tänka nytt – på riktigt.