generationy

Här är bästa sättet att leda talanger – på ditt jobb

En helt ny generation befinner sig just nu på arbetsmarknaden: Millennials. Men hur ska du som chef leda dessa till sin fulla potential? Här är fem punkter för att lyckas.

Du har säkert hört talas om millennials – eller generation Y som de också kallas. Det är den generation som är födda mellan åren 1980-2000 och är uppväxta med en teknisk utveckling som vi inte tidigare har sett motstycke till. Nu är befinner sig generationen på arbetsmarknaden – antingen som nyanställda eller som extra betydelsefulla medarbetare.

Men hur ska du som chef leda den här gruppen för att de ska nå sin fulla potential. Det har Jennifer Jordan, professor i ledarskap vid affärshögskolan IMD i Schweiz, forskat på den senaste tiden och stolpat upp fem punkter som varje chef kan lära sig.

1) De har helt andra förväntningar på sin karriär

Det är en generation som är uppväxta med tv-spel (Pokemon, DragonBoll) eller musik som har blivit kraftigt remixad har lärt sig att skapa nya kombinationer, tänka om och ta isär bitar – för att sedan sätta samman på en nytt sätt. Forskning visar att många inom generationen har en annan syn på sin karriärstege. I stället för att bli anställd och stanna på ett företag hela yrkeslivet kan en karriär snarare innehålla flera starter och stopp.

Varje nytt jobb kan vara ett självförverkligande eller en upptäcktsresa i sig som varar i några år. Därför kan den mindre arbetsgruppen vara betydligt viktigare än företaget.

2) De trivs i platta organisationer

Många företag och organisationer har komplicerade hierarkier. Alla beslut måste gå i en viss kedja av beslutsfattare innan man kan ta ett slutgiltigt beslut. Den här generationen trivs desto bättre i en flytande organisation där man först går till den – för uppgiften – mest relevanta personen. Det kan av andra generationer uppfattas som att man försöker undergräva personers auktoritet, medan det i själva verket kan vara ett sätt att maximera kunnandet på företaget till max.

bella

Läs också: Så leder du "millennials" – 90-talisterna avslöjar

3) De behöver en praktisk handledning

”Vad är syftet med det här?”. Generation Y är syftesdriven och behöver få ett tydligt samband mellan lärande och handledning. Därför kan det vara klokt att fokusera på ett mindre auktoritärt ledarskap där sammanhanget förklaras. Ett förslag är att ha en praktisk övning där en äldre och mer erfaren kollega får visa hur arbetsuppgiften ska utföras.

4) De sitter på en helt ny kunskap

Den äldre generationen har ovärderliga kunskaper och erfarenheter, den yngre generationen har ofta helt nya tekniska kunskaper. För dig som chef gäller det ska samverka för att få det bästa av två världar. Möjligheterna att lyckas blir större om den yngre generationen får ett tydligt syfte och uppsatta mål. Kanske löser din arbetsplats ett större samhällsproblem? Använd det i motivationen! Glöm inte att sätta upp delmål för att resan inte ska kännas allt för lång till en början.

5) De föredrar snabb och mer frekvent feedback

Kanske håller du medarbetarsamtal en gång per år när ni går igenom medarbetarens insats. Den typen av samtal passar ”generation y” sämre. I stället för formella utvärderingar föredrar generationen frekvent, men kortfattat, feedback löpande. Eftersom pengar inte är en lika präglad drivkraft för den yngre generationen är utveckling istället i fokus. Samtalen kan vara ett bra tillfälle för att vädra åsikter om hur arbetet bör utvecklas. Det är helt enkelt rätt omodernt att ta såna här avstämning 1-2 gånger per år.

Genom att inte ge feedback kan motivationen lätt försvinna och de yngre blickar snabbt ut mot arbetsmarknaden för en ny utmaning.

unga

Läs också: Därför vill varannan ung person i Sverige bli chef

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

stressaminte
Hälsa

Hetaste jobblöftet: Stressa mindre

När svenskarna får ge ett löfte inför sitt jobbår hamnar ”stressa mindre” i topp. Det visar en färsk undersökning som Kantar Sifo har gjort.
inspirator
Annonssamarbete Chef + LinkedIn

Quiz: Vilken nätverkstyp är du på Linkedin?

Ditt nätverk är en framtida karriärförsäkring. Så tänk till kring hur du vill bygga det. Ett första steg är att skaffa koll på din nätverkspersonlighet på Linkedin. Gör vårt quiz här!
julbonus
Motivation

Ikeas feta julbonus: Så mycket får varje anställd

Möbeljätten Ikea kommer med en tidig julklapp till sina anställda. Som lojal medarbetare kan du vänta dig ett extra tillskott lagom till jul – på 14 800 kronor.
presenter
Motivation

Undersökning: Här är julklappen flest vill ha – av chefen

Över 60 procent får en julklapp av sin arbetsgivare. Det visar en undersökning som även avslöjar vad medarbetare helst vill ha som gåva.
blabla
Karriär

5 skäl till varför du ska anställa en introvert

Extroverta eller introverta medarbetare. När du formar ditt arbetslag kan det vara klokt att fundera hur den ser ut på din arbetsplats idag.
sverige-2
Arbetsmiljö

5 argument till chefen för att få kolla på Sveriges åttondel

12 års lång väntan är över. Äntligen är Sverige kvalificerat till en åttondelsfinal i VM. Men matchen spelas klockan 16 på tisdag – vilket kan ställa till det för många.
Helen Remnås, affärsutvecklingschef på Experis. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis

Sprida värderingar – chefens nya viktiga roll

Trenden är tydlig: chefer som vågar ta med sina värderingar in i ledarskapet har bäst möjlighet att förändra.  "Ledare behöver våga prata öppet om problem. Ta ställning", säger Helen Remnås på Experis.
galna
Arbetsmiljö

8 konstiga löneförmåner du inte hört om förut

Gymkort till medarbetarna är vanligt. Men att låta alla gå en kurs i att kasta yxa eller erbjuda fria flyglektioner är nog betydligt mer ovanligt.
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden