anstalldny

Här är 7 sätt att ge nyanställda starten de förtjänar: ”Röj tvivel”

Alla har någon gång varit nya på jobbet. Se till att dina nyanställda får starten de förtjänar. Du kommer tacka dig själv längre fram.

Som chef är du ansvarig för att dina nyanställda kommer igång. Men det handlar inte bara om det praktiska utan lika mycket om att de ska ges möjlighet att lära känna er kultur och alla medarbetare. HBR (Harvard Business Review) har plockat ihop en guide i sju steg som du kan följa för att ge personen en kickstart.

Här är råden till dig som chef:

1) Förstå deras utmaningar

Du anställer en professionell person med de efterfrågade kvalitéerna och meriterna. Men de kan också vara nya i branschen, kan inte era rutiner och saknar en relation med kollegerna. Det tar även tid att komma in den specifika jobbkultur ni har på er arbetsplats.

Var medveten om dessa utmaningar från början.

nypajobbet123

Läs också: 5 frågor du ska ställa som ny på jobbet

2) Vänta inte med introduktionen

Desto snabbare en person får lära sig om organisationen och deras specifika tjänst desto bättre. Den nyanställde vill säkerligen visa vad den går för och hungrar efter sina första arbetsuppgifter. I introduktionen bör du som chef fokusera på tre huvudområden:

  • Tekniken

Vilka program använder ni? Ge en handfast introduktion. Om det finns manualer är det bra, men kombinera det med att en kollega närvarar för att säkerhetsställa att personen lär sig.

  • Kulturen

Hur beter ni er mot varandra? Varje arbetsplats har värderingar om hur man vill att medarbetarna ska bemöta varandra. Stolpa upp den här kulturen för att röja tvivel.

  • Beslutsfattande

Hur tas beslut på er arbetsplats? Förklara vilka beslutsvägar som finns. I Sverige är vi kända för att ha platta organisationer, men det kan ändå finnas en hierarki.

3) Gör dem till en del av arbetslaget

En nyckel för den nyanställde är att skapa en relation med sina nya kolleger. Inte bara för att de ska jobba ihop utan också för att kollegerna är en utmärkt kunskapskälla. Du som chef sitter inte på alla svar hur arbetet fungerar utan måste ta medarbetarna till hjälp. Se till att den nyanställde tidigt får träffa alla kolleger var för sig.

4) Investera tid och energi

Nej, en nyanställd är inte självgående från dag 1. Om du som chef vill ha självständiga medarbetare måste du rikta extra mycket uppmärksamhet i början. Genom att investera tid och energi i personen visar du också hur mycket ni tror på hen.

saga

Läs också: 10 saker du aldrig ska säga som nyanställd

5) Sätt upp förväntningar

Alla medarbetare behöver tydliga direktiv om vad som förväntas av dem. Inte minst när du är ny. Chefen bör kunna formulera målsättningar, strategi och vision på ett konkret sätt.

6) Ge positiv feedback tidigt

Vi människor älskar bekräftelse. När vi är nya på en arbetsplats är den här positiva kritiken nödvändig. För att motivera den nyanställde bör du vara generös med beröm av det du tycker är bra. Det här hjälper också personen att veta vad som är extra viktigt och vad som bör prioriteras.

7) Kliv in som coach när det behövs

Det tar tid för en nyanställd att fullt ut bottna i sin tjänst. Även om du upplever att personen är i gång med sina arbetsuppgifter är det viktigt att följa upp löpande. Genom att ”checka av läget” med jämna mellanrum blir det enklare att rätta ut eventuella frågetecken som lätt uppstår när man är är ny på en arbetsplats.

nysomchef-5

Läs också: 8 råd alla nya chefer borde få första dagen

ledningsgrupp_1800-2
Ledarskapsutbildning

Få bästa möjliga start som ny chef!

Ny som chef är för dig som första gången har blivit chef, med upp till två års erfarenhet som formell chef med personalansvar. Marknadens mest etablerade utbildning som har utvecklats i många steg – en gedigen ledarskapsutbildning!

Relaterade artiklar

En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.

Camilla Åkerström som sitter på en trädgren.
Karriär

Chefen som blev trädgårdsdesigner: ”Måste tänka i nya banor”

Att det blir svårare att hitta nytt jobb med åren, det visste hon. Men inte att det skulle vara så här kämpigt. Så inköpschefen Camilla Åkerström sadlade om – och blev trädgårdsdesigner.

Porträtt av Michael Gabrielsson bredvid genrebild med äldre affärskvinna.
Karriär

Michael Gabrielsson: ”Några av våra konsulter är över 70 år”

För den som vill byta karriär senare i livet kan konsultbranschen vara en lösning. ”Erfarenheten är en trygghet – därför använder vi oss mest av äldre konsulter”, säger Michael Gabrielsson, partner i Scandinavian Executive.

Illustration med en kvinna som står och tittar på en gräsmatta på andar sidan staketet som är grönare.
Karriär

Chefs undersökning: Var fjärde chef vill byta bransch

Sveriges chefer är nöjda med sin hittillsvarande karriär – men 35 procent är oroliga över fortsättningen. Närmare en fjärdedel vill byta bransch eller yrkesområde, visar Chefs undersökning.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Illustration av man som håller upp ena handen i en nej-gest mot en ren.
Karriär

Gärna Norrlandsjobb – men på distans

Löneförhöjning räcker inte – men med erbjudande om distansarbete kan fler ingenjörer tänka sig att ta ett jobb i en annan del av landet.