anstalldny

Här är 7 sätt att ge nyanställda starten de förtjänar: ”Röj tvivel”

Alla har någon gång varit nya på jobbet. Se till att dina nyanställda får starten de förtjänar. Du kommer tacka dig själv längre fram.

Som chef är du ansvarig för att dina nyanställda kommer igång. Men det handlar inte bara om det praktiska utan lika mycket om att de ska ges möjlighet att lära känna er kultur och alla medarbetare. HBR (Harvard Business Review) har plockat ihop en guide i sju steg som du kan följa för att ge personen en kickstart.

Här är råden till dig som chef:

1) Förstå deras utmaningar

Du anställer en professionell person med de efterfrågade kvalitéerna och meriterna. Men de kan också vara nya i branschen, kan inte era rutiner och saknar en relation med kollegerna. Det tar även tid att komma in den specifika jobbkultur ni har på er arbetsplats.

Var medveten om dessa utmaningar från början.

nypajobbet123

Läs också: 5 frågor du ska ställa som ny på jobbet

2) Vänta inte med introduktionen

Desto snabbare en person får lära sig om organisationen och deras specifika tjänst desto bättre. Den nyanställde vill säkerligen visa vad den går för och hungrar efter sina första arbetsuppgifter. I introduktionen bör du som chef fokusera på tre huvudområden:

  • Tekniken

Vilka program använder ni? Ge en handfast introduktion. Om det finns manualer är det bra, men kombinera det med att en kollega närvarar för att säkerhetsställa att personen lär sig.

  • Kulturen

Hur beter ni er mot varandra? Varje arbetsplats har värderingar om hur man vill att medarbetarna ska bemöta varandra. Stolpa upp den här kulturen för att röja tvivel.

  • Beslutsfattande

Hur tas beslut på er arbetsplats? Förklara vilka beslutsvägar som finns. I Sverige är vi kända för att ha platta organisationer, men det kan ändå finnas en hierarki.

3) Gör dem till en del av arbetslaget

En nyckel för den nyanställde är att skapa en relation med sina nya kolleger. Inte bara för att de ska jobba ihop utan också för att kollegerna är en utmärkt kunskapskälla. Du som chef sitter inte på alla svar hur arbetet fungerar utan måste ta medarbetarna till hjälp. Se till att den nyanställde tidigt får träffa alla kolleger var för sig.

4) Investera tid och energi

Nej, en nyanställd är inte självgående från dag 1. Om du som chef vill ha självständiga medarbetare måste du rikta extra mycket uppmärksamhet i början. Genom att investera tid och energi i personen visar du också hur mycket ni tror på hen.

saga

Läs också: 10 saker du aldrig ska säga som nyanställd

5) Sätt upp förväntningar

Alla medarbetare behöver tydliga direktiv om vad som förväntas av dem. Inte minst när du är ny. Chefen bör kunna formulera målsättningar, strategi och vision på ett konkret sätt.

6) Ge positiv feedback tidigt

Vi människor älskar bekräftelse. När vi är nya på en arbetsplats är den här positiva kritiken nödvändig. För att motivera den nyanställde bör du vara generös med beröm av det du tycker är bra. Det här hjälper också personen att veta vad som är extra viktigt och vad som bör prioriteras.

7) Kliv in som coach när det behövs

Det tar tid för en nyanställd att fullt ut bottna i sin tjänst. Även om du upplever att personen är i gång med sina arbetsuppgifter är det viktigt att följa upp löpande. Genom att ”checka av läget” med jämna mellanrum blir det enklare att rätta ut eventuella frågetecken som lätt uppstår när man är är ny på en arbetsplats.

nysomchef-5

Läs också: 8 råd alla nya chefer borde få första dagen

chef_1800x1013
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Tusenkronorsedel som klipps itu
Karriär

Börs-vd:arnas lön: 6,3 miljoner om året

Medianlönen för den totala ersättningen till en börs-vd var 6,3 miljoner kronor för helåret 2019, visar en ny rapport från Novare Pay Consulting.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Hand med skursvamp tvättar av LinkedIns logotyp
Karriär

9 tips för att fräscha upp din Linkedin-profil

Oavsett om coronakrisen fått dig att spana efter nytt jobb eller ej, kan det vara klokt att regelbundet uppdatera din profil på Linkedin.
Teckning av en fylld plånbok
Karriär

Lönen viktigare för kvinnor än för män

Vill du rekrytera kvinnor? Se då till att erbjuda ett större lönekuvert.
Person som ser glad ut efter att ha fått feedback digitalt
Karriär

Så ger du feedback – som boostar karriär och prestation

Feedback boostar karriär och prestation – både för den som ger och tar emot. Men vilken typ av feedback fungerar bäst? Hjärnforskaren Alva Appelgren har undersökt sambandet.
distansarbete
Arbetsmiljö

Distansarbetet har ökat – med 400 procent

Under coronakrisen har distansarbetet ökat med mer än 400 procent i yrkesgruppen som har förutsättningar att jobba hemifrån, visar en ny undersökning. 39 procent av de som jobbar hemma är mer nöjda med sin arbetssituation än tidigare – men en majoritet saknar fikastunderna.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Foto: Mikael Fritzon / TT
Karriär

Så påverkar corona vår syn på yrkens status

Kraftigt ökad synlighet i media, balkongapplåder och snabbspår som utbildar hundratals frivilliga. Men betyder det att yrken i coronakrisens frontlinje kommer att få höjd status på sikt?