Lars Strannegård rättar till sin slips.
Foto: Emil Nordin.

Handelshögskolans rektor tror på det empatiska ledarskapet

Fyra grundvärden ska garantera ett ledarskap som står pall också i extremt snabb förändring.
”Att vara empatisk är helt centralt i det”, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm där framtidens toppchefer och ledare utbildas.

Bakom de tunga ekportarna i den imponerande byggnaden på Sveavägen utbildas många av framtidens ledare. Handelshögskolan i Stockholm rankas högst av alla handelshögskolor i Norden och lägger ett stort fokus på att attrahera internationella toppstudenter och forskare. 

”Vi har gått från att ha varit en svensk handelshögskola med internationella inslag, till att bli en internationell handelshögskola som är baserad i Stockholm”, säger Lars Strannegård som har varit skolans rektor sedan 2014.

Här har en lång rad näringslivstoppar och framgångsrika ledare fått sin utbildning. Ändå är Handels inte en elitskola, menar Lars Strannegård och förklarar hur han menar när han samtalar med Cissi Elwin i det nya avsnittet av ledarskapspodden Chef Dilemma. Lars Strannegård själv hade en rejäl betygsdipp som ung student och menar att det nuvarande systemet, med slutbetyg efter varje kurs, förstärker klyftorna. Svackorna är lättare för unga från studievana miljöer att parera.

”De får mer stöd hemifrån, med Study Buddy eller föräldrar som säger: kom igen nu, jobba på, du får inte tappa det här.” 

Han menar att mångfalden bland de svenska eleverna på skolan inte alls är tillräckligt stor. Ambassadörsprogram, stiftelser och anpassad antagning är verktyg för att förändra det.

”Vi är bland de sämsta i Sverige på att rekrytera från icke studievana miljöer. En enormt hög siffra av våra elever har högskoleutbildade föräldrar.” 

Katarina Ageborg i förgrunden och Cissi Elwin i bakgrunden. De står ute i en trädgård och vid Cissi står Katarinas svarta hund.

Läs också: Astra Zenecas Sverige-vd: ”Man vill känna sig stolt"

”Det har att göra med betygen, som vi sa, men också det faktum att går man på Handelshögskolan så är det inte en yrkesutbildning på samma sätt som en utbildning till ingenjör, jurist eller läkare är. Där blir man någonting. Om man går på Handels så är det mer oklart vad det är man blir.”

Man blir vd i ganska hög utsträckning?

”Ja det kan man bli, men det kan du bli utan utbildning också.”

Vilket är ditt största chefsdilemma just nu?

”Vi får bara en liten del av vår finansiering från fasta statliga medel, så mitt jobb handlar väldigt mycket om finansiering. Mitt dilemma är alltid att se till att man skapar en långsiktighet i detta. Det får mig att vakna vid femsnåret på morgonen… Jag funderar jättemycket på det.”

Akademiker är inte den lättaste gruppen att vara chef över?

”Nej, verkligen inte. Man säger lite skämtsamt att varje beslut från rektor ser de som ett första inlägg på ett seminarium… Jag kommer ju från en akademisk bakgrund själv och vet ju hur de tänker och fungerar. Det jag ser som min roll är att vara en sorts serviceinstans för akademikerna och resten av organisationen.”

I poddsamtalet om ledarskap refererar han bland annat till en avhandling, Levelling vagueness, som gjorts av en av skolans tidigare forskare, Ester Barinaga. 

”Ledarskap handlar i stor utsträckning om olika grader av vaghet. Om det är för vagt så blir det oklart och otydligt och ingen tycker att det är bra. Men om det är för strukturerat så kan många slå bakut. Då tycker de att det är en sorts strömlinjeformning och att man blir som en soldat i en armé. Det vill man inte heller. Så mycket handlar om att balansera tydlighet och olika grader av frihet.”

Lars Strannegård i Chef Dilemma om:

Fyra grundpelare för chefer som vill kunna leda i en snabbt föränderlig värld.

Sina egna usla betyg.

Varför unga inte vill bli chefer.

Hur kunskaper inte blir föråldrade.

Hur det är att leda supersmarta och välartikulerade akademiker.

En tv-serie chefer verkligen borde se.

Varför empati är en så viktig ledaregenskap.

Hur han skulle hantera en student som fuskat sig in i skolan.

Vad han svarar när finansiärer ber om utbildningsplatser till sina barn eller släktingar.

Lars Strannegård

Karriär: Företagsekonom och professor i ledarskap som har gästforskat vid Stanforduniversitetet i USA och St. Gallenuniversitetet i Schweiz. Sedan 2014 rektor för Handelshögskolan i Stockholm med 1600 elever. Har gett ut flera böcker, nu senast Kunskap som känns. 

Cilla Benkö i röd tröja och mot en vit bakgrund.

Läs också: Cilla Benkö: Jag har en snabb hjärna

sajt-instagram-chef-dilemma-sa%cc%88song-3-04-1
Chef Dilemma

Podd: Lars Strannegård

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I podden Chef Dilemma möter Cissi Elwin Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan. Finns där poddar finns!

Relaterade artiklar

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.

Jan Carlzon.
Karriär

Jan Carlzon: ”Självledarskap var något jag missade”

Information räcker inte. En ledare måste också väcka känslor. Det säger ledarskapslegenden Jan ”SAS-Janne” Carlzon i en intervju på Chefdagen. Han passar också på att framföra sitt varma tack till – folkhemmet.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

En man och en kvinna gör high five inför medarbetarna.
Karriär

5 vinnande egenskaper hos framtidens ledare

Glöm allt du lärt dig om ledarskap – framtidens ledare behöver vara mindre av superhjältar och mer inkännande. Detta hävdas i en rapport från konsultföretaget BTS, som intervjuat fler än 40 globala toppchefer om framtidens ledarskap.