Han har aldrig en ledig lunch

Okategoriserade
Text:
Publicerad

Erik Fors-Andrée tror på total öppenhet och en sammanblandning av jobb och fritid. Han ser inte lunchen som en paus från chefsjobbet, utan som en förlängning av det.
Alla lunchtimmar är upp­bokade 30 dagar fram i tiden.

Vem han ska äta lunch med kan man se på nätet. Hans digitala lunchkalender är öppen för alla, och där kan man hitta en ledig tid.
Hans filosofi är att lunchen ska användas för att nätverka och lära känna nya människor, inte till att sitta inne på kontoret och uggla.
»Som chef predikar jag att man ska vara öppen gentemot kolleger, medarbetare och kunder. Då måste jag leva som jag lär även på lunchen. Därför kan alla se vem jag träffar.«

Hans idoga lunchande beror också på att Juristjouren är inne i en förändringsfas, på väg att bli ett moget bolag med 30 anställda. Erik Fors-Andrée måste rikta all sin energi på det interna arbetet. Han lägger därför aldrig möten med utomstående personer på arbetstid.
»Det handlar om att effektivisera min tid. Lunchen är en bra tid för externa möten, det är en av de få stunder då tempot på kontoret är mer avslappnat.«

Du pratar alltid jobb på lunchen, vill du inte ha lunch­timmen som en andningspaus från jobbet?
»Nej, jag förstår inte folk som resonerar så. Jag jobbar med det som är kul och skiljer inte mellan jobb och privatliv.«

Trots att luncherna kostar en slant i kvarteret där Erik Fors-Andrée jobbar, har han aldrig funderat på att bli en »lunchlåde-chef«.
»Jag glömmer lätt bort att äta och skulle hellre ta ett piller. Men eftersom alla andra tar lunch kan man lika gärna göra något av den stunden.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden