En kvinna arbetar framför datorn i sitt hem.

Hälften får mer gjort på distans än på kontoret

Hälften jobbar mer när de arbetar hemifrån än när de är på den gemensamma arbetsplatsen, visar en ny Novus-undersökning. Den visar också att en majoritet vill fortsätta jobba på distans, till viss del eller helt. Men allt fler får inte den flexibilitet de önskar av arbetsgivaren. 

Hur har arbetslivet förändrats nu när pandemin har pågått i snart två år? Det har företaget Sodexo undersökt i en rad mätningar, där den senaste utfördes i oktober i år av undersökningsföretaget Novus och bland annat fördjupade sig i hur distansarbetet påverkar hur mycket tid medarbetare lägger på jobbet.

Hälften uppgav att de jobbar mer när de arbetar hemifrån än när de är på den gemensamma arbetsplatsen. Till viss del kan det förklaras med att många sparar tid på att slippa pendla till arbetet, men det är också många som får mer gjort hemma eftersom störningsmomenten är färre där. Bara 11 procent uppgav att de jobbar mindre på distans. Och fyra av tio jobbar lika mycket på arbetsplatsen som hemma, visar undersökningen.

Nästan hälften av de som jobbar på distans sparar mer än en timme om dagen när de slipper pendlingstiden. Vad använder de då den extra tiden till? Var tredje jobbar mer till följd av den tid de sparar. Tiden används också till hushållssysslor, att sova längre, träna mer än förut, vila, hobbys och att umgås mer med familjen.

”Med distansarbetet har många i praktiken fått en arbetstidsförkortning, då pendlingstiden försvunnit. Det är tid som används för att minska stressen i vardagen, till träning och återhämtning – men också till stor del för att jobba mer. Med rätt förutsättningar så blir därför ett flexibelt arbetsliv både en vinst för arbetsgivare och arbetstagare”, säger Johanna Langer, Business Transformation Lead på Sodexo. 

Men det finns också röster som pekar på det negativa med för mycket distansarbete:

”…Känns viktigt att ändå ses ibland för att bibehålla sammanhållning och företagskultur. Saknar snacken vid kaffemaskinen”, svarar en person.

En chef som kommit tillbaka till kontoret, samt en arbetsplats i hemmet

Läs också: 9 av 10 vill fortsätta jobba på distans – men chefer längtar till kontoren

När undersökningen gjordes hade rekommendationen om hemarbete nyligen hävts, vilket märks i svaren. Det är nu 44 procent som planerar att jobba heltid på kontoret de närmaste månaderna, jämfört med 38 procent i mätningen i augusti. Men det är fortfarande en majoritet som planerar att fortsätta jobba på distans, helt eller delvis. Det vanligaste är att jobba två dagar på distans (18 procent), följt av en dag på distans (14 procent). 

Men undersökningen visar också att det är något färre som har möjlighet att jobba så flexibelt som de önskar, jämfört med den förra mätningen i augusti. Nu är det nästan var femte (19 procent) som inte får den grad av flexibilitet som de önskar av arbetsgivaren när det gäller arbete på distans. Det kan jämföras med 15 procent i augusti. 

Var femte uppger också att det ännu inte är klart hur fördelningen av jobb på distans och på kontoret ska se ut framöver. Det vanligaste svaret är att det är närmaste chefen som bestämmer graden av flexibilitet (23 procent), följt av att det finns ett beslut om att alla ska jobba heltid på kontoret (22 procent). 

Intervjupersonen framför ett fönster in mot ett kontor.

Läs också: Arkitekten: ”Ryktet om kontorets död är överdrivet”

”Vår undersökning visar på stora vinster för både arbetsgivare och arbetstagare att se arbetslivet som något större än arbetsplatsen. Det finns mycket att vinna på att hitta nya sätt att arbeta, men varje företag måste göra sin egen arbetslivsstrategi, där de inkluderar medarbetarnas erfarenheter för att det ska bli framgångsrikt”, säger Johanna Langer.

Om undersökningen

Undersökningen omfattar 1 006 intervjuer av förvärvsarbetande tjänstemän i privat och offentlig sektor.
Undersökningsföretaget Novus genomförde undersökningen mellan 22-27 oktober på uppdrag av Sodexo.
Novus har ställt frågor om deras inställning till att jobba på distans och på den gemensamma arbetsplatsen, samt hur mycket tid de sparat på att jobba på distans och vad de gjort med den tiden. 

Person som jobbar på distans som slutar på sitt jobb

Läs också: 5 tecken på att din distansarbetare vill sluta

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Man sitter på golvet med en bärbar dator i knät
Arbetsmiljö

Sifo: Fortsatt hemarbete 2022

Det nya arbetssättet är här för att stanna. Enligt en ny Sifo-undersökning kommer de som jobbat hemifrån fortsätta med det i år. Vanligast är att arbeta hemifrån några dagar i veckan. I och med det kommer ergonomin på hemmakontoret  ha ännu större betydelse.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
machoindex-illustration
Arbetsmiljö

Larmrapport: Machoattityderna ökar inom samhällsbyggnad

Den skadliga machokulturen i samhällsbyggnad ökar. Det visar Byggchefernas machoindex för 2022 som presenteras idag.

Kontorslandskap
Arbetsmiljö

Ny studie: Kontorsmiljön avgörande för motivationen

Om du som chef känner oro över hur dina medarbetare ska hålla motivationen vid liv när det är dags att gå tillbaka till kontoret är du inte ensam. Var tredje medarbetare mellan 35 och 49 år tvivlar nämligen på att arbetsgivarna kommer kunna skapa motivationen för att de ska komma in till kontoret. Det visar undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av MER Arkitekter.

Två kvinnor skakar hand.
Arbetsmiljö

Hövlighet kan öka välmående och prestation

Hövlighet på jobbet påverkar både prestation och hälsa. En ohövlig ton kan lätt sätta sig i hela företagskulturen. Nu testar forskare en ny modell på svenska arbetsplatser som ska motverka ohövlighet. 

en kvinna sitter framför sin dator och ser frustrerad ut. I bakgrunden samtalar kollegor.
Arbetsmiljö

Dålig företagskultur stressar anställda

En negativ företagskultur är den största orsaken till stress på jobbet, enligt en ny undersökning. På andra och tredje plats kommer hög arbetsbelastning och brist på resurser.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
En kvinnlig läkare iförd munskydd tittar ut genom ett fönster och ser stressad ut.
Arbetsmiljö

Ny rapport: Arbetsmiljön orsakar långtids­sjukskrivningar

Det är arbetsmiljön som framför allt orsakar att människor blir långtidssjukskrivna. Det visar en ny rapport från TCO. De främsta riskorsakerna bedöms vara: hög arbetsbelastning, lågt inflytande över det egna arbetet, fysisk trötthet efter jobbet och bristande stöd från chefer.