aprilskamt

Gick du också på Chefs aprilskämt?

Chefs aprilskämt-artikel om företaget TechShout som ökat sin lönsamhet och minskat stressen genom att en gång om dagen skrika tillsammans i snart två år lurade många – men inte alla.

Läs artikeln här: Minskad stress och ökad omsättning med skrik

Och för att citera den påhittade vd:n Charlotte Grito: ”Alla ska prova!” så samlade vi Chefredaktionen och skrek för mindre stress, mer effektivitet och bättre arbetsmiljö:

Att vd:n i artikeln heter just Charlotte Grito är ingen slump – grito på spanska betyder nämligen skrika. Och kommer ni ihåg forskaren från Amsterdam, Ruud Schijn, som gav teorin stöd och visade på att hjärnaktiviteten ökade efter ett skrik?

April april! Schijn betyder bluff på nederländska.

En av reaktionerna Chef fick på artikeln kom från logopeden Agneta Stolpe som håller kurser i kulning och att lära sig ropa på rätt sätt. Hon hävdar att det faktiskt kan ha goda effekter på koncentrationen och humöret. Så det kanske ligger något i Charlotte Gritos teori trots allt.

Relaterade artiklar

chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
chefboken_the_good_people
Chefboken

Knäck koden: Lär dig hitta bra personer

Årets julläsning för chefer? Nya Chefboken Good People vill göra både dig och dina medarbetare till bättre människor. ”Den är särskilt bra om du är i en reflekterande del av din karriär”, menar Chefs redaktör Björn Hedensjö.
chefnr022017
 

I nya numret: Vägen till superkarriären

Februarinumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen.
margot_wallstrom_816_2
 

I nya numret: Exklusiv intervju med Margot Wallström

Decembernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
chef_no11
Mångfald

I nya numret: Flyktingpojkarna som byggde ett miljardimperium

Novembernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen.