Gemensam identitet motar den berömda väggen

Vad kan du som chef göra för att minska risken för utbrända medarbetare? En studie publicerad i International Journal of Environmental Research and Public Health har bland annat kommit fram till att en gemensam identitet är en nyckel till framgång.

Hälsa
Publicerad
KRISTIN LIDSTRÖM

Chefer som ser till att förmedla en gemensam identitet skapar inte bara bättre team-tillhörighet utan minskar dessutom medarbetarnas risk för utbrändhet. 

”Att skapa en förståelse för vilka vi är, vad vi står för och vilka normer som gäller på arbetsplatsen är viktigt för gemensamt stöd och en kollektiv känsla av den egna förmågan”, säger Rolf van Dick, ansvarig för den stora globala studien som publicerats i International Journal of Environmental Research and Public Health.

Han är bekymrad över medarbetares hälsa och säger att chefer och ledare är nyckeln till deras välbefinnande på arbetsplatsen. Varje ledare borde tänka på prestanda och välbefinnande, inte som två av varandra oberoende koncept, utan som två sidor av samma mynt.  

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden