Gåtan om chefers framgång löst

Varför blir vissa chefer mer framgångsrika än andra? Frågan engagerar en hel ledarskapsindustri. Nu menar hjärnorna bakom karriärcoachningsfirman Velocity att de äntligen funnit svaret.

Karriär
Text: Sara Hasbar
Publicerad

Vad

Glupande nyfikenhet en framgångsfaktor.

En liten, blond pojke undersöker en gräsmatta med ett förstoringsglas.

Gemensamt för världens mest framstående och tongivande ledare är deras glupande nyfikenhet och sällsynta förmåga att ställa frågan: Varför? 

”De mest effektiva och transformativa ledarna vi har arbetat med är extremt nyfikna”, fastslår Velocity-grundaren Edward Sullivan som tillsammans med affärspartnern John Baird bland annat coachat toppchefer inom bolag som återfinns på Fortune 500-listan.

”De ställer alltid frågor när saker inte går som planerat, de vill veta varför och vad som kan göras annorlunda för att lösa problemet”, säger Sullivan till CNBC.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden