Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.

Karriär
Publicerad
Man som byter jobb

Drygt fyra av tio privatanställda tjänstemän, 42 procent, är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare. Kvinnor trivs i regel något sämre på sina nuvarande jobb och har därmed ett större intresse av att byta.

Det framgår av en undersökning från TRR. Hela 53 procent av tjänstemännen tror att det kommer bli vanligare att byta jobb de kommande tre till fem åren. Något som sätter tryck på chefer och arbetsgivare: 

”Det kommer krävas att företag skapar fler möjligheter för de anställda”, säger Liselott Klinth, chef för analys och omvärld på TRR. 

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden