Framtidens arbetsliv: Nio till fem blir 3-2-2

Att jobba ”nio till fem” är ett standarduttryck för den vardagligt normala arbetstillvaro som bara rullar på – men nu har covid 19-pandemin ställt även det begreppet på ända.

Arbetsmiljö
Publicerad
Arbetsplats/Hemmakontor/Helg

Det nya normala stavas nämligen 3-2-2, som i tre arbetsdagar på kontoret, två på distans och därefter två dagars helgledigt.

Detta enligt professor Ashley Whillans vid Harvard Business School, som menar att det inte finns någon återvändo från den flexibilitet och extra fritid som många hemifrån-arbetare åtnjutit och fått smak för under pandemin. Vissa arbetsgivare kommer rentav att gå över till fyradagars-vecka, förutspår hon.

”Anställda kommer att kräva större flexibilitet och organisationerna kommer att behöva det. Hur denna flexibilitet kommer att utformas varierar beroende på sektor och geografi. Men om vi gör det här rätt, kommer morgonrusningarnas trafikstockningar förhoppningsvis att bli något som tillhör det förflutna”, säger hon i en trendspaning från Linkedin.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden