Wivecka Ljungh, Bostadsbolaget Mimer

Företagets nya friskvårdssatsning: ”16 weeks of health”

Extra lång semester om de tränar, hälsocoacher och massage på kontoret – bostadsbolaget Mimer har kommit långt i sin hälsosatsning. Och nu tar de ett steg till.

Chef har tidigare skrivit om Mimers bostadsbolag i Västerås, där de anställda får upp till en veckas extra semester om de tränar. Satsningen blev minst sagt lyckad: Sjukfrånvaron minskade med 30 procent. Huvudvärk, magbesvär och trötthet likaså. Färre hade sömnproblem efter projektet och fler uppskattade sin egen hälsa som god.

Men det är inte det enda Mimer gör för att öka sina medarbetares välmående. Med en egen företagshälsovård finns här hälsocoacher, sjukskötare, läkare, psykologer och ergonomer – och nu under corona även live-gympa varje dag kl 6.30 på Facebook och mindfulness online två gånger i veckan.

”Både gympa och mindfulness är initiativ från och leds av medarbetare, så vi är verkligen tacksamma över att ha så engagerade personer i företaget”, säger Wivecka Ljungh, HR- och kvalitetschef på Mimer.

I dagarna kör företaget igång nästa stora projekt för att få sina medarbetare så hälsosamma som möjligt: ”16 weeks of health”, en lek med namnet på det stenhårda kost- och träningsprogrammet ”16 week of hell”.

”Det här handlar dock verkligen om hälsa i stället för hell. Under 2021 har vi fokus på att medarbetarna ska ta hand om sig själva och andas ut lite. Vårt mål är att 80 procent ska träna minst en gång per vecka, och det här är ett led i det. ”16 weeks of hell” är för dem som i dag inte tränar alls och har hälsoproblem – och vill förändra det.”

Deltagande i ”16 weeks of health” är helt frivilligt, och de som anmäler sig kommer att få välja vad de vill fokusera mest på, till exempel träning, kost, stress eller värk. Antalet är begränsat. Hittills har 17 personer gått med. I projektet ingår bland annat träningspass utomhus, pepptalk, kostföreläsningar, hälsocoach och kontakt med både sjuksköterska och beteendevetare.

”Vecka 10 kommer vi också ha en ”djävulsvecka” för att verkligen omsätta förändringen i praktiken. Den är öppen för alla medarbetare.”

traningmimer

Läs också: Här får de anställda mer ledigt – om de tränar: ”Gav resultat direkt”

Även i ekonomiska termer är satsningen lyckad.

”Många kommenterar att vi lägger ner så mycket pengar på det här. Men räknar vi vad vi tjänar på nedgången i sjukfrånvaro och minskat antal personer i riskgrupp så har vi fått tillbaka med råge.”

”Enligt forskning sägs det att en medarbetare beräknas kosta 10 procent av sin månadslön per sjukdag vid korttidssjukfrånvaro. Det innebär alltså att om en arbetsgivare lyckas sänka sjukfrånvaron med totalt 10 dagar per år på ett företag tjänar man in en hel månadslön.”

Hur vet ni att medarbetarna verkligen gör träningen, och inte vara rapporterar in den?
”I botten handlar det ju om att man har kommit så långt i sitt ledarskap att man har tillit till sina medarbetare. Har man inte det fungerar inte den här metoden. Vi jobbar även helt målstyrt, vilket gör att alla kan utföra sitt arbete var och när de vill.”

Vad räknas som träning?
”Det du gör måste höja pulsen! Så en lugn tur med hunden eller en runda på golfbanan räknas inte, men en power walk där du får upp pulsen gör det. Vi utgår från Anders Hansens bok Hjärnstark, som visar att pulshöjande aktivitet tre gånger i veckan ger goda resultat på hälsan.”

svett1

Läs också: Här är företaget i norr – där medarbetarna får ”svettlön”: 6000 kr/år

Fakta: Så jobbar Mimer med friskvård

Utgår från forskning
Företaget utgår från en formel framtagen av forskaren Stefan Lundström på Mälardalens högskola. Han menar att fysisk kompetens multiplicerat med kunskapskompetens multiplicerat med motivationskompetens ger resultatet. Det vill säga: hur mycket man orkar multiplicerat med en persons kunskap multiplicerat med viljan ger resultatet. Mimer har bytt ordet fysisk kompetens till hälsokompetens men använder annars formeln i hälsoarbetet.

Anders Hansens bok ”Hjärnstark” har studerats, och man utgår från att pulshöjande aktivitet tre gånger i veckan ger goda resultat på just hälsokompetens.

Mer semester om de tränar
Medarbetarna får tillbaka 20 procent av den träning de utför på fritiden i ledighet. Det finns ett tak på 3 timmar/vecka. Totalt kan varje anställd samla ihop 31,2 timmar extra ledighet vilket nästan motsvarar en extra semestervecka.

Andra förmåner
Som ytterligare förmåner får varje medarbetare bland annat klippkort på gym och en gemensam bollaktivitet på fredagar (ej under coronapandemin), stretchband har levererats hem till alla och träningsfilmer har lagts ut på intranätet. Fri frukt och frukost varje dag till självkostnadspris (dock inte under pandemin).

Hälsoprofiler och livsstilsanalyser
Vart tredje år görs hälsoprofiler och livsstilsanalyser för alla medarbetare.

Kristina Ullgren, projektledare på RFSL, som infört 30 minuters friskvård varje dag

Läs också: De har infört 30 minuters friskvård per dag – under corona

Relaterade artiklar

En kvinna håller i en klangskål. Till vänster: Person ger kvinna ett par bowlingskor.
Hälsa

Nu ska chefen avgöra vad som är friskvård

Arbetsgivaren får ett större ansvar för att bedöma vad friskvårdsbidraget får användas till. Det blir resultatet när Skatteverket tar bort den exempellista på aktiviteter som tidigare funnits. Det är den stora – och enda – nyheten kring friskvårdsbidraget 2022. 

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Niklas Laninge till höger. Bild på två par vilande fötter framför en öppen brasa.
Hälsa

Så hanterar du julstressen

Sönderstressad inför jul? Gör ett beteendepsykologiskt experiment. Pandemin ger dig alla ursäkter du behöver för att tacka nej och istället hinna njuta av allt det vackra – och lämna in budgeten. Det säger beteendepsykologen Niklas Laninge. 

En ung kvinna sitter framför sin dator och äter lunch, i form av en smörgås.
Hälsa

”Missa inte de tidiga signalerna på psykisk ohälsa”

De psykiska ohälsotalen skenar. Men det måste inte vara komplicerat att sätta in åtgärder på arbetsplatsen. ”Ibland behövs det inte mer än att chefen följer upp den anställda”, säger Gunnar Bergström, professor i arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle.

En
Hälsa

Allt fler blandar jobb och semester – kan ge sämre återhämtning

Allt fler tar längre ledigheter och passar på att sitta på annan ort och jobba. Men det innebär en risk att du får sämre koll på hur mycket paus du får från jobbet.

Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.
Hälsa

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
Kvinna sitter framför dator, ljus flödar in genom fönstret.
Hälsa

Ta in ljuset - bli piggare

Under vintern når bara fem procent av det globala ljuset till Sverige. Vill du få så mycket som möjligt av det ljus som finns? Se till att vara ute före klockan tio på morgonen.