listmiss

Forbes list-miss: En kvinna – 99 män

En kvinna – och 99 män. Så såg affärsmagasinet Forbes lista över årets mest innovativa ledare ut när den presenterades i förra veckan. Sedan dess har debattens vågor slagit höga. ”Man borde ha reagerat när man såg resultatet,” säger Jessica Nordlander, operativ chef på Thoughtexchange som utsågs till Årets innovativa ledare på Chefgalan i år.

Amerikanska affäramagasinet Forbes publiceras flera listor årligen – en av de mest kända är kanske den över världens rikaste.

Men också ”30 under 30”-listan, där inte sällan unga svenskar som gjort sig ett namn i företagsvärlden eller den internationella debatten brukar dyka upp – brukar få stort genomslag. En av dem som synts där är till exempel före detta Chef-krönikören Suad Ali.

Sällan har någon av tidningens listor blivit så omdebatterad och kritiserad som den över årets mest innovativa ledare som släpptes i fredags.

 

ide-lampa-papper-metod-kommunicera

Läs också: 5 saker innovativa ledare har gemensamt

På den 100 ledare långa listan, toppad av Tesla-grundaren Elon Musk och Amazons Jeff Bezos på delad första plats, återfanns en enda kvinna: Barbara Rentler, vd för klädkedjan Ross Stores. På plats 75.

Det gick såklart inte obemärkt förbi – reaktionerna på sociala medier lät inte vänta på sig.

Bland dem Barack Obamas före detta rådgivare Valerie Jarrett som twittrade: ”Kom igen @Forbes. Om er metod bara hittade en kvinna bland de mest 100 innovativa ledarna borde ni ju uppenbarligen ha ifrågasatt listan istället för att publicera den.”

Jessica Nordlander håller med:

”Man borde ha reagerat när man såg resultatet och själva ha ifrågasatt om det var representativt med hur vi idag tanker kring innovation och vad det betyder. Jag tycker att det är lätt att göra en koppling till den generella debatten kring att jobba datadrivet och debatten kring AI – all input handlar om vilken data du stoppar in. Det här är ett jätteintressant exempel på hur mycket av vår historiska data som förstärker ”bias” snarare än att utmana den och göra diskussionerna mer objektiva.”

”Därmed inte sagt att det inte finns massor av personer på den har listan som faktiskt som individer representerar den framtid vi vill se – det är bara totalt sett en dålig representation av den mångfald som finns bland de som idag driver på innovationsarbete.”

Bild på Greta Thunberg och skolstrejk

Läs också: Hjälp! Får mina medarbetare klimatstrejka?

För det var just metoden som Forbes redaktör Randall Lane fokuserade på när han gjorde en halv pudel efter kritikstormen.

I artikeln skriver han att listan inte tas fram genom att redaktionen sitter runt ett bord och diskuterar olika namn, utan genom en metod utvecklad ihop med forskare vid några av USA:s mest prestigefyllda universitet.

Men genom att urvalet till listan uteslutande kommer från USA:s större börsnoterade företag – som till 95 procent leds av män – hade fördelningen skevats redan där.

Vad säger det om metoden?

”Att den inte är särskilt innovativ. Tidigare kanske den här metoden har kunnat koppla input med output – alltså vissa datapunkter kring organisationens och individens historiska data kan ha hängt ihop med en viss nivå av innovation. Idag tror jag inte att någon haller med om att den viktigaste innovationen kring vår gemensamma framtid nödvändigtvis enbart kommer från de största börsnoterade bolagen,” säger Jessica Nordlander.

”Kvinnorna hade aldrig riktigt en chans,” skrev Lane i den ursäktande artikeln, och twittrade senare: ”We blew it (vi misslyckades).”

Forbes har nu tillsatt en arbetsgrupp för att se till att listorna håller högre kvalitet.

”Jag tycker att det skiner igenom att de inser problematiken med sin approach och att de är transparenta med att de kanske behöver tanka om hur de definierar innovation. De ångrar nog att de inte tog sig tid att fundera igenom vad innovation verkligen betyder för dem innan de publicerade,” säger Jessica Nordlander.

 

jobbhalsohost

Läs också: 11 tips – så får du en friskare jobbhöst

Relaterade artiklar

Fyra personer i möte
Kommunikation

5 steg: Så skapar du ett supereffektivt möte

Ungefär tio procent av vår arbetstid består av möten. Men över hälften av de som deltagit vet inte vad som bestämts efter mötets slut, visar en ny undersökning.
Carolina Fjellner på &frankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nya sättet – så ökar du engagemanget i ditt team

12 000 svenska chefer använder verktyget &frankly för att öka engagemanget i sina team. ”Det har blivit chefernas digitala ledningsverktyg”, säger vd Caroline Fjellner. Nu lanseras ett ännu enklare och snabbare sätt att komma igång.
Charlotte WWeibe, HR-direktör på TUI, och roboten Pepper.
Kommunikation

Här lär sig alla AI – och roboten Pepper hjälper till 

Resebolaget TUI går på offensiven digitalt, och en av satsningarna är att alla ska lära sig AI, oavsett vad man jobbar med. 
Lockad att stanna kvar på jobbet under falska premisser? Du kan ha blivit brödsmulad!
Kommunikation

Så vet du om din chef brödsmular dig

Lovar din chef runt men håller tunt? Vill du egentligen sluta på ditt jobb, men stannar kvar på grund av vaga löften om belöningar som sedan aldrig dyker upp? Se upp – du kan ha blivit brödsmulad.

studien1234
Karriär

Harvardstudie: Kvinnliga chefer är mer högpresterande

Bättre på att ta initiativ och mer resultatfokuserade. På hela 17 av 19 punkter rankas kvinnliga chefer högre än sina manliga kolleger, visar en ny studie från Harvard University. 
Det är vanligt med vita lögner på jobbet.
Kommunikation

Här är de 15 lögner som vi drar oftast – på jobbet

Slirat på sanningen har nog alla gjort någon gång. Men lögner kan vara en varningsklocka som signalerar att allt inte står rätt till på arbetsplatsen. Och ljuger mest gör cheferna.
Blockets nya vd Pernilla Nissler startar podcast för personalen.
Kommunikation

Blockets nya vd satsar på podcast – för de anställda

I arbetet med att stärka engagemanget lyfter Blockets nya vd Pernilla Nissler in podcastformatet som intern kommunikationskanal.
En ny studie visar att chefer är bättre på samarbete än andra.
Beslutsfattande

Forskning: Chefer söker samarbete – når framgång

En ny studie från Ekonomihögskolan i Lund visar att nidbilden av företagsledare som vinstinriktade strebers inte stämmer – de är tvärtom bättre på att samarbeta än andra.