listmiss

Forbes list-miss: En kvinna – 99 män

En kvinna – och 99 män. Så såg affärsmagasinet Forbes lista över årets mest innovativa ledare ut när den presenterades i förra veckan. Sedan dess har debattens vågor slagit höga. ”Man borde ha reagerat när man såg resultatet,” säger Jessica Nordlander, operativ chef på Thoughtexchange som utsågs till Årets innovativa ledare på Chefgalan i år.

Amerikanska affäramagasinet Forbes publiceras flera listor årligen – en av de mest kända är kanske den över världens rikaste.

Men också ”30 under 30”-listan, där inte sällan unga svenskar som gjort sig ett namn i företagsvärlden eller den internationella debatten brukar dyka upp – brukar få stort genomslag. En av dem som synts där är till exempel före detta Chef-krönikören Suad Ali.

Sällan har någon av tidningens listor blivit så omdebatterad och kritiserad som den över årets mest innovativa ledare som släpptes i fredags.

 

ide-lampa-papper-metod-kommunicera

Läs också: 5 saker innovativa ledare har gemensamt

På den 100 ledare långa listan, toppad av Tesla-grundaren Elon Musk och Amazons Jeff Bezos på delad första plats, återfanns en enda kvinna: Barbara Rentler, vd för klädkedjan Ross Stores. På plats 75.

Det gick såklart inte obemärkt förbi – reaktionerna på sociala medier lät inte vänta på sig.

Bland dem Barack Obamas före detta rådgivare Valerie Jarrett som twittrade: ”Kom igen @Forbes. Om er metod bara hittade en kvinna bland de mest 100 innovativa ledarna borde ni ju uppenbarligen ha ifrågasatt listan istället för att publicera den.”

Jessica Nordlander håller med:

”Man borde ha reagerat när man såg resultatet och själva ha ifrågasatt om det var representativt med hur vi idag tanker kring innovation och vad det betyder. Jag tycker att det är lätt att göra en koppling till den generella debatten kring att jobba datadrivet och debatten kring AI – all input handlar om vilken data du stoppar in. Det här är ett jätteintressant exempel på hur mycket av vår historiska data som förstärker ”bias” snarare än att utmana den och göra diskussionerna mer objektiva.”

”Därmed inte sagt att det inte finns massor av personer på den har listan som faktiskt som individer representerar den framtid vi vill se – det är bara totalt sett en dålig representation av den mångfald som finns bland de som idag driver på innovationsarbete.”

Bild på Greta Thunberg och skolstrejk

Läs också: Hjälp! Får mina medarbetare klimatstrejka?

För det var just metoden som Forbes redaktör Randall Lane fokuserade på när han gjorde en halv pudel efter kritikstormen.

I artikeln skriver han att listan inte tas fram genom att redaktionen sitter runt ett bord och diskuterar olika namn, utan genom en metod utvecklad ihop med forskare vid några av USA:s mest prestigefyllda universitet.

Men genom att urvalet till listan uteslutande kommer från USA:s större börsnoterade företag – som till 95 procent leds av män – hade fördelningen skevats redan där.

Vad säger det om metoden?

”Att den inte är särskilt innovativ. Tidigare kanske den här metoden har kunnat koppla input med output – alltså vissa datapunkter kring organisationens och individens historiska data kan ha hängt ihop med en viss nivå av innovation. Idag tror jag inte att någon haller med om att den viktigaste innovationen kring vår gemensamma framtid nödvändigtvis enbart kommer från de största börsnoterade bolagen,” säger Jessica Nordlander.

”Kvinnorna hade aldrig riktigt en chans,” skrev Lane i den ursäktande artikeln, och twittrade senare: ”We blew it (vi misslyckades).”

Forbes har nu tillsatt en arbetsgrupp för att se till att listorna håller högre kvalitet.

”Jag tycker att det skiner igenom att de inser problematiken med sin approach och att de är transparenta med att de kanske behöver tanka om hur de definierar innovation. De ångrar nog att de inte tog sig tid att fundera igenom vad innovation verkligen betyder för dem innan de publicerade,” säger Jessica Nordlander.

 

jobbhalsohost

Läs också: 11 tips – så får du en friskare jobbhöst

Relaterade artiklar

7 personer i videosamtal
Kommunikation

”Du är på mute” – här är uttrycken som ökat mest bland chefer

Yttrade du orden ”du är på mute” många gånger förra året? Då är du inte ensam. Orden användes 1000 procent fler gånger i amerikanska affärsmöten mellan chefer och investerare 2020 än året innan, visar en ny undersökning

Att snabbt kunna hjälpa till i coronakrisen, bland annat med att paketera handsprit, ökade engagemanget hos medarbetare, menar Anna-Lena Strömsten på Scania.
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

”Att hjälpa till finns i Scanias DNA”

En tvärnit i verksamheten startade en positiv kedjereaktion hos Scania. Att hjälpa till under pandemin har gett både ett innovationslyft och ny stolthet. ”Jag ser en nytändning hos medarbetarna”, säger Anna-Lena Strömsten, Head of People Development, hos lastbilstillverkaren.
Läsning av Röda Rummet, vid grön gran
Kommunikation

Julläsning för chefer

En lugnare jul än vanligt står för dörren. Varför inte använda den lediga tiden till att läsa skönlitteratur? Chef har satt samman en litteraturkanon för svenska chefer.
Ung kvinna som talar inför publik.
Kommunikation

Så når du fram till högsta chefen

Att kortfattat delge information åt en högt uppsatt chef eller politiker är en konst. En som vet hur man gör är expert-briefaren Grant Harris, som tjänstgjort i Vita huset och ägnat åratal åt att briefa toppchefer – till och med USA:s president.
Collage av de ledarskapspoddar som nämns i artikeln
Kommunikation

10 ledarskapspoddar du inte vill missa

Poddar om ledarskap, karriär och arbetsliv har fullkomligt exploderat på sistone. Vi har listat 10 av de bästa just nu.
woman-sitting-at-desk-watching-new-videoconference-application-online-review
Arbetsmiljö

”Oj då, var kameran på...?” – här är 4 episka Zoom-misstag

Märkliga smeknamn, familjekonflikter och toalettbesök – mycket kan avslöjas under videomöten i hemmet. Så här undviker du några vanliga pinsamheter.
Se webbinariet Chef Live i efterhand, med Apoteket, Handelshögskolan och Stora Enso.
46:07
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

Lär dig om ledarskapet som ökar innovation och lönsamhet

Video:

Svenska storbolag och forskare är överens: Det här är ledarskapet som bygger lönsamma affärer. Se webbinariet Chef Live där du lär dig om ansvarsfullt ledarskap av Stora Ensos vd Per Lagervall, Apotekets Magnus Frisk och forskare på Handelshögskolan.

chefer-3
Kommunikation

Så förmedlar 3 chefer trygghet i coronakrisen

”Det nya coronaviruset prövar oss som medmänniskor. Nu behöver varje person förbereda sig mentalt på vad som väntar,” sa statsministern i sitt tal till nationen. En central uppgift för ledare i kristider är att vara en trygg punkt. Chef frågade tre chefer hur de agerar gentemot medarbetarna.