sjalvkorande2
Självkörande bilar i all ära - men nu kommer självkörande företag. Och vad gör chefen då?

Förbered dig för självkörande företag

Under några år har bilden av städer som befolkas av självkörande bilar varit ett mantra för framtiden med stort F. Men AI går som bekant bortom motorbranschen, och nu rycker även självkörande företag allt närmare. Här är tre tips på hur din verksamhet kan förbereda er.

Självkörande bilar brukar delas in i sex kategorier, från noll – ingen automation – till fem – helt självkörande. Teslas omtalade Autopilot befinner sig på nivå 2: föraren måste hålla en hand på ratten och hela tiden övervaka systemet, men fordonet tillhandahåller styrnings–, broms– och accelerationshjälp.

Drar man parallellen till hur automation fungerar i företagsvärlden befinner sig många företag idag på nivå noll – som en bil med backkamera ungefär, du har ögon i nacken men inget stoppar dig fysiskt från att köra in i ett staket. Men det finns de som kommit längre. En organisation på nivå 2 kan man ha implementerat en processbaserad mjukvara som hjälper till med rutinuppgifter – men det är fortfarande människor som tar de viktiga besluten.

Det skriver maskininlärningsföretaget AIMatters vd Barry Libert och grundaren Megan Beck tillsammans med professorn Thomas Davenport i en artikel i MIT Sloan Management Review.

 

algortimchef

Läs också: Därför vantrivs vi med en algoritm som chef

Också Chef har tidigare skrivit om hur AI kan verka i företagssystemen, i form av diverse nyttiga botar.

Ett exempel är Salesforce, som satt upp vissa rutiner i CRM-systemet för säljare och Microsoft som gjort detsamma för dokument, presentationer och analys av kunskapsarbetare.

Men nu, menar artikelförfattarna, tar mjukvaran stormsteg mot att ta egna beslut och till och med verkställa dem – att jämföra med nivå tre bland självkörande bilar, där bilen gör det mesta av jobbet, men en anställd människa fortfarande sitter i förarsätet. Vilket leder till att företagsledare bör fråga sig: Vad innebär det att leda en organisation där delar av arbetet blir utfört genom autonoma beslut?

 

 

stress-15

Läs också: Fler unga utbrända – det kan du göra som chef

Som en hjälp på vägen mot mer självkörande företag nämns tre viktiga förberedande åtgärder:

Kategorisera besluten: Alla beslut och processer kan inte automatiseras. Ett sätt att skilja ut de som kan bli det är att mäta graden av repetition, mängden data som genereras och hur lätt det är att sätta regler för besluten.

Uppdatera er kunskap om AI: Samtliga chefer bör få förståelse för hur data och maskininlärning påverkar deras jobb. Börja med ledningsgruppen.

Låt AI genomsyra hela verksamheten: Kortfattat bör avdelningen som jobbar med databehandling vara lika kraftfull som it-avdelningen och utmanas med att samla in och behandla organisationen unika data.

Charlotte WWeibe, HR-direktör på TUI, och roboten Pepper.

Läs också: Här lär sig alla AI – och roboten Pepper hjälper till 

Relaterade artiklar

mattias-cissi
Beslutsfattande

”Otänkbart att bete sig som ett svin på Dramaten i dag”

Mattias Andersson är ny chef på Dramaten ”Det är totalt otänkbart att någon som kommer in här i dag skulle bete sig som ett svin”, säger han i Chef Dilemma.
Karin Agerman pluggar vidare efter sin doktorstitel, med en Executive MBA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Jag blir aldrig fullärd”

En doktorstitel räcker inte. Nu pluggar Karin Agerman en Executive MBA också. ”Att lära mig nytt är det som driver mig”, säger hon.

oroligchef
Beslutsfattande

Det är chefer rädda för när de fattar beslut

Har chefer det tuffare med att ta beslut på jobbet än i familjen? Ja, enligt en ny undersökning bland drygt 1000 chefer i 12 olika länder. Dessutom tar man det säkra före det osäkra och riskreducerar hellre än att satsa på att eventuellt nå framgång – allt för att undvika att den egna karriären påverkas negativt.

Lotta Lyrå intervjuas av Cissi Elwin för podden Chef Dilemma.
Beslutsfattande

Lotta Lyrå: Så hittar du tid för strategiska frågor

Chefen i veckans dilemma måste fokusera mer på stora strategiska frågor men upplever att hon är fast i vardagen. Claes Ohlsons vd Lotta Lyrå ger råd.
Självledarskap
Beslutsfattande

Självledarskap – här är fallgroparna att se upp för

Medarbetare som leder sig själva – rena drömmen för en chef? För att självledarskap ska fungera krävs tydlighet kring mål och förväntningar, visar en färsk doktorsavhandling.
Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson
Beslutsfattande

Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå: ”Att känna mig som en udda fågel har gjort mig lugn”

Resultat som åker berg- och dalbana, och hållbarhetskrav ovanpå det. Mitt uppe i allt står Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå och är – faktiskt helt lugn. I Chef Dilemma berättar hon om sin superkraft.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
jan_broman_per_broman
Beslutsfattande

De skapade Fotografiska - här är framgångsreceptet

På torsdagen utsågs Jan och Per Broman, bröderna bakom succémuseet Fotografiska, till Årets förändringsledare. För Chef berättar de om sitt framgångsrecept: Tänka – göra – prata.