sjalvkorande2
Självkörande bilar i all ära - men nu kommer självkörande företag. Och vad gör chefen då?

Förbered dig för självkörande företag

Under några år har bilden av städer som befolkas av självkörande bilar varit ett mantra för framtiden med stort F. Men AI går som bekant bortom motorbranschen, och nu rycker även självkörande företag allt närmare. Här är tre tips på hur din verksamhet kan förbereda er.

Självkörande bilar brukar delas in i sex kategorier, från noll – ingen automation – till fem – helt självkörande. Teslas omtalade Autopilot befinner sig på nivå 2: föraren måste hålla en hand på ratten och hela tiden övervaka systemet, men fordonet tillhandahåller styrnings–, broms– och accelerationshjälp.

Drar man parallellen till hur automation fungerar i företagsvärlden befinner sig många företag idag på nivå noll – som en bil med backkamera ungefär, du har ögon i nacken men inget stoppar dig fysiskt från att köra in i ett staket. Men det finns de som kommit längre. En organisation på nivå 2 kan man ha implementerat en processbaserad mjukvara som hjälper till med rutinuppgifter – men det är fortfarande människor som tar de viktiga besluten.

Det skriver maskininlärningsföretaget AIMatters vd Barry Libert och grundaren Megan Beck tillsammans med professorn Thomas Davenport i en artikel i MIT Sloan Management Review.

 

algortimchef

Läs också: Därför vantrivs vi med en algoritm som chef

Också Chef har tidigare skrivit om hur AI kan verka i företagssystemen, i form av diverse nyttiga botar.

Ett exempel är Salesforce, som satt upp vissa rutiner i CRM-systemet för säljare och Microsoft som gjort detsamma för dokument, presentationer och analys av kunskapsarbetare.

Men nu, menar artikelförfattarna, tar mjukvaran stormsteg mot att ta egna beslut och till och med verkställa dem – att jämföra med nivå tre bland självkörande bilar, där bilen gör det mesta av jobbet, men en anställd människa fortfarande sitter i förarsätet. Vilket leder till att företagsledare bör fråga sig: Vad innebär det att leda en organisation där delar av arbetet blir utfört genom autonoma beslut?

 

 

stress-15

Läs också: Fler unga utbrända – det kan du göra som chef

Som en hjälp på vägen mot mer självkörande företag nämns tre viktiga förberedande åtgärder:

Kategorisera besluten: Alla beslut och processer kan inte automatiseras. Ett sätt att skilja ut de som kan bli det är att mäta graden av repetition, mängden data som genereras och hur lätt det är att sätta regler för besluten.

Uppdatera er kunskap om AI: Samtliga chefer bör få förståelse för hur data och maskininlärning påverkar deras jobb. Börja med ledningsgruppen.

Låt AI genomsyra hela verksamheten: Kortfattat bör avdelningen som jobbar med databehandling vara lika kraftfull som it-avdelningen och utmanas med att samla in och behandla organisationen unika data.

Charlotte WWeibe, HR-direktör på TUI, och roboten Pepper.

Läs också: Här lär sig alla AI – och roboten Pepper hjälper till 

Relaterade artiklar

petterpodd
Beslutsfattande

Petter Stordalen: ”Alla val du gör kommer med en kostnad”

I nya avsnittet av Chef Dilemma berättar Petter Stordalen om livsvalen som ledde fram till den punkt han nu befinner sig vid. ”Jag skulle gärna haft Gunhild hos mig varje dag – men Gunhild har en annan ambition. Och då är min uppgift att backa henne.”

En enkel operation gör skillnad i barns liv – och ny stolthet på jobbet, menar Martin Forsling, vd på Bontouch. Foto: Operation Smile, Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Operation Smile

Nya leenden ger stolthet på jobbet

Martin Forslings dotter föddes med läpp-, käk-, gomspalt.
Det blev starten på ett samarbete med hjälporganisationen Operation Smile.
I dag har hans företag Bontouch hjälpt 500 barn.

duvor
Beslutsfattande

Här blir inga duvor matade – 4 toppchefer om sin pension

Vad gör du i dag? Hur trivs du med livet som pensionär? Vi frågade fyra chefer som passerat pensionsåldern.

petterny
Beslutsfattande

”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

”Följ inte dina drömmar” och ”Tro inte det kommer flygplan bara för att du byggt en flygplats” är två regler som Petter Stordalen ålagt sig själv för att sluta jobba 16-timmars arbetsdagar och kunna utbrista ”Äntligen Måndag!” I sin nya bok berättar han om sina tio livsregler.

stoppa_radslan
Beslutsfattande

Så hindrar du rädslan – från att sabotera karriären

Ett stort karriärbeslut på gång? Ofta får farhågorna kring det okända överhanden, och vi förblir vid vår trygga läst. Se rädslorna i vitögat och återta kontrollen över dina val!
Bild på medarbetare som får vänförfrågan i sociala medier från sin chef
Beslutsfattande

Experten: ”Inte okej med vänförfrågan från chefen"

Vänförfrågningar från chefen på sociala medier kan skapa osämja bland medarbetarna. Ledarskapsutvecklaren Anki Udd tipsar om hur du bör agera som ledare.
Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
kommunchef
Beslutsfattande

Kommunchefen: ”Praktiken ger mig bättre förståelse”

Två halvdagar i månaden hjälper kommundirektören Anna Cederqvist till att plantera blommor, köra grävmaskin och besöka äldre i Vara. Att praktisera i verksamheten blev hennes eget sätt att ”spruta värderingar”.