Förbud mot sneakers på Handelsbanken

Arbetsmiljö
Text: Redaktionen
Publicerad

Inga sneakers. »Vårdade« byxor. Skjorta eller blus. Det är klädkoden på Handelsbanken enligt ett internt mejl som sajten realtid.se refererar till.

Den nordiska aktiechefen Per Elcar skickade för några veckor sedan ut mejlet till alla medarbetare och manade till bättring på klädfronten.

”Vi har alla olika sätt att hålla oss mentalt alerta och så kommer det att vara. Men för att lägga en miniminivå och sätta en gemensam värdegrund har vi tagit beslutet att ha regler för hur vi klär oss på jobbet.”

De regler som gäller är vårdad klädsel måndag till fredag, alltså skjorta eller blus, ej jeans och inga sneakers. På fredagar lättar man lite på regelverket och tillåter snyggare jeans och pikéskjorta.

Per Elcar berättar för realtid.se att han själv aldrig har jeans på jobbet utan alltid bär kostym, skjorta och slips.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden