Anders Källström, LRF, lämnar över stafettpinnen till nya vd:n Anna-Karin Hatt

Flygande start för ny vd

Vd:ar i näringslivet får sällan en vettig överlämning av sin efterträdare. LRF:s förre vd Anders Källström tänkte annorlunda och lade ner mycket energi för att nästa person på posten skulle lyckas.

Efter tio år som vd och koncernchef för LRF bestämde sig Anders Källström för att kliva åt sidan. Han gav organisationen lång tid att hitta en efterträdare och när hon var utsedd i form av förra it- och regionministern Anna-Karin Hatt påbörjades den viktiga överlämningen. Ett initiativ från Anders Källström själv.

”Jag upplevde att jag blev utslängd på djupt vatten som ny vd. Det vill jag inte att hon ska uppleva utan jag vill finnas som stöd och kunna svara på frågor som dyker upp under resans gång”, säger han.

rekrytering-4

Läs också: Så blir du headhuntad – rekryterarens egna tips

Vad fattades i den överläm­ning du fick?
”Det var en sak att bli utsedd och få blommor. Men sen kommer den första gråa vardagen där allt öser över en. Plötsligt förväntas du kunna jobbet, men för mig tog det nog 3–4 år innan jag var helt varm i kläderna och kunde leverera som bäst. Jag vill att det ska gå snabbare för Anna-Karin (Hatt) än det gjorde för mig!”

Hur såg er överlämning ut?
”Vi träffades en gång i månaden under våren. Det är viktigt att förstå att det inte är något du river av på en dag, utan att det måste få ta tid. Det handlar om att jag kan dela med mig av mina insikter av organisationen. Med 140 000 medlemmar är det en komplex verksamhet som tar tid att förstå.”

Google - en drömarbetsplats för många unga.

Läs också: Här vill unga i Sverige helst jobba

Vad krävs det för förutsättningar för att överlämningen ska bli bra?
”Ett intresse från den tidigare vd:n och den nya vd:n är en grundförutsättning. Sedan är det viktigt att den som avgår har en intention att det ska gå bra för den som tar över. Jag vill verkligen vara en del av hennes framgång!”

Jag har förstått att du faktiskt lämnade över en fysisk stafettpinne till Anna-Karin Hatt.
”Ja, det stämmer. Det är en pinne där alla LRF:s tidigare vd:ars namn finns ingraverade. För mig påminner den om insikten att du som vd är en länk i en kedja. Det finns alltid någon före dig och någon efter dig.”

chefdagen-egenannons-3
Chefdagen 14 november

Så blir du en klimatsmart chef

Hur gör chefen när klimatfrågan blivit affärskritisk? Kom och ta del av toppchefernas bästa tips för en lyckad omställning till en mer hållbar verksamhet.

Relaterade artiklar

humorintervju1
Karriär

Så får du drömjobbet med hjälp av humor – 4 tips

Om du verkligen vill göra intryck på jobbintervjun – väv in lite humor! En expert på området tipsar hur du gör.

Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
Lugn kvinna till vänster, två datorer till höger
Arbetsmiljö

4-dagarsvecka ökade Microsofts produktivitet

Microsofts Japan-kontor gav personalen ledigt varje fredag under augusti med bibehållen lön. Resultatet? Lyckligare medarbetare, effektivare möten och högre produktivitet.
bergochdalbana
Karriär

Så hanterar du känslostormarna när du söker jobb

Slits du mellan hopp och förtvivlan i dina försök att hitta ett nytt jobb? Drar processen ut på tiden? Så här hanterar du det.

Kvinna som sitter i trappa
Karriär

Kvinnliga vd:ar döms hårdare än manliga

En ny studie visar att ett företags tveksamma agerande fördöms hårdare om vd-posten innehas av en kvinna.
moocs
Karriär

Bli smartare med MOOC:s – helt gratis

Mitt i karriären och ingen tid för vidareutbildning? Med kostnadsfria onlinekurser, så kallade MOOC:er, öppnas nya möjligheter till studier, var och när du vill – till exempel vid Stanford och Harvard University.

Viktoria Lindhé på &frankly berättar om frågorna som ger varningar om farlig stress. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 frågor som kan vända jobbstressen

En av tre har ingen ork kvar för att göra något alls efter jobbet. Något som chefen ofta inte vet om. En ”välmåendepuls” med några snabba frågor gör det enklare att få koll – och agera i tid.
stoppa_radslan
Beslutsfattande

Så hindrar du rädslan – från att sabotera karriären

Ett stort karriärbeslut på gång? Ofta får farhågorna kring det okända överhanden, och vi förblir vid vår trygga läst. Se rädslorna i vitögat och återta kontrollen över dina val!