Anders Källström, LRF, lämnar över stafettpinnen till nya vd:n Anna-Karin Hatt

Flygande start för ny vd

Vd:ar i näringslivet får sällan en vettig överlämning av sin efterträdare. LRF:s förre vd Anders Källström tänkte annorlunda och lade ner mycket energi för att nästa person på posten skulle lyckas.

Efter tio år som vd och koncernchef för LRF bestämde sig Anders Källström för att kliva åt sidan. Han gav organisationen lång tid att hitta en efterträdare och när hon var utsedd i form av förra it- och regionministern Anna-Karin Hatt påbörjades den viktiga överlämningen. Ett initiativ från Anders Källström själv.

”Jag upplevde att jag blev utslängd på djupt vatten som ny vd. Det vill jag inte att hon ska uppleva utan jag vill finnas som stöd och kunna svara på frågor som dyker upp under resans gång”, säger han.

rekrytering-4

Läs också: Så blir du headhuntad – rekryterarens egna tips

Vad fattades i den överläm­ning du fick?
”Det var en sak att bli utsedd och få blommor. Men sen kommer den första gråa vardagen där allt öser över en. Plötsligt förväntas du kunna jobbet, men för mig tog det nog 3–4 år innan jag var helt varm i kläderna och kunde leverera som bäst. Jag vill att det ska gå snabbare för Anna-Karin (Hatt) än det gjorde för mig!”

Hur såg er överlämning ut?
”Vi träffades en gång i månaden under våren. Det är viktigt att förstå att det inte är något du river av på en dag, utan att det måste få ta tid. Det handlar om att jag kan dela med mig av mina insikter av organisationen. Med 140 000 medlemmar är det en komplex verksamhet som tar tid att förstå.”

Google - en drömarbetsplats för många unga.

Läs också: Här vill unga i Sverige helst jobba

Vad krävs det för förutsättningar för att överlämningen ska bli bra?
”Ett intresse från den tidigare vd:n och den nya vd:n är en grundförutsättning. Sedan är det viktigt att den som avgår har en intention att det ska gå bra för den som tar över. Jag vill verkligen vara en del av hennes framgång!”

Jag har förstått att du faktiskt lämnade över en fysisk stafettpinne till Anna-Karin Hatt.
”Ja, det stämmer. Det är en pinne där alla LRF:s tidigare vd:ars namn finns ingraverade. För mig påminner den om insikten att du som vd är en länk i en kedja. Det finns alltid någon före dig och någon efter dig.”

Relaterade artiklar

Shoji Morimoto
Karriär

Oväntade karriärsuccén: Han hyr ut sig själv – för att ”göra ingenting”

Japanske Shoji Morimoto hyr ut sig själv som sällskap. Själv säger han att han inte gör någonting – men tusentals människor står i kö.
intro_degreed
Annonssamarbete Chef + Degreed

Synliggör det dolda lärandet på jobbet

Mängder av lärande på jobbet sker i det dolda. Gamla synsätt står i vägen för att ta tillvara kompetens.
”Framtiden bryr sig inte om hur du blev expert på något – bara att du blev det”, konstaterar Dan Tesnjak på Degreed.

jobbetifara
Karriär

Jobbet i fara? Så tar du dig vidare

Har du förlorat ditt jobb under pandemin, eller är orolig för att det ska hända? Här är 6 råd. 
Hemma-arbetare
Arbetsmiljö

Forskare varnar: Hemifrån-arbete kan ge sämre lön

Det flexibla arbetslivet är här för att stanna, även efter coronakrisen. Nu varnar forskare för att hemmajobbandet kan ge sämre karriärmöjligheter, sämre lön och prestationer som inte syns.
Lönesamtal
Karriär

Experten: Så lyckas du med lönesamtalet

Efter förra årets paus på grund av coronapandemin, stundar nu lönerevision i många branscher. Ledarnas löneexpert Peder Bertilsson tipsar om vad du bör tänka på inför lönesamtalet.
E-handlare som gör high five
Karriär

15 hetaste branscherna i Sverige just nu

Genom analyser av sina tre miljoner användare i Sverige har Linkedin tagit fram de 15 snabbast växande jobbkategorierna just nu.
Maria Geijer på Morot & Co ger råd om hur du knyter dina kunder närmare. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

Så enkelt tar du klivet närmare kunden

Bli bättre på att få nya kunder och behålla dem ni har. ”Många missar hur enkelt det kan vara att testa, utforska och samla in kunskap om vad som är intressant för just deras kunder”, säger Maria Geijer, på Morot & Co

Arbetsplats/Hemmakontor/Helg
Arbetsmiljö

Framtidens arbetsliv: Nio till fem blir 3-2-2

Att jobba "nio till fem" är ett standarduttryck för den vardagligt normala arbetstillvaro som bara rullar på – men nu har covid 19-pandemin ställt även det begreppet på ända.