Fler vill jobba efter 65

Varannan vuxen svensk vill fortsätta jobba efter 65-årsdagen, enligt en ny undersökning från pensionsbolaget SPP.

Karriär
Text: Sara Hasbar
Publicerad
En äldre kvinna sitter vid ett skrivbord och stödjer sitt huvud mot ena handen.

Pensionsbolaget SPP har med hjälp av Demoskop frågat svenska folket om pensionen och hur de ställer sig till arbete högt upp i åldrarna. Var femte svarar obetingat ja på frågan om de kan tänka sig att jobba efter 65-årsdagen och drygt 30 procent anger troligen.

Bland 65-plussarna är fyra av tio positiva till fortsatt arbete och sammantaget är det 54 procent som svarar ja eller troligen. Bara var fjärde ger ett rakt nej på frågan, rapporterar DI.

”De tillfrågade hade i större utsträckning kunnat tänka sig arbeta efter 65 år om de fick större flexibilitet i arbetstider”, säger SPP:s sparekonom Shoka Åhman till tidningen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden