Extrovert som jobbar hemifrån

Extroverta klarar hemarbetet bäst

Utåtriktade människor klarar omställningen till distansarbete bäst, visar en studie från Netigate.

Det är undersökningsföretaget Netigate som i samarbete med forskare kontaktat 1500 slumpmässigt utvalda personer, varav drygt 500 helt eller delvis jobbat hemifrån under coronakrisen, för att skapa sig en bild av hur distansarbetet fungerar. En slutsats i rapporten ”Flexibelt arbete är det nya normala” är att företag inte behöver vara rädda för hemarbete – två av tre som jobbar hemifrån upplever trivsel, samtidigt som 81 procent säger sig ha nått sina affärsmål. Och det är folk med extroverta personlighetsdrag som klarat omställningen till hemifrån-arbete bäst, enligt undersökningen som bygger på material som samlades in i somras.

”En förklaring kan vara att extroverta personer tenderar att ha sina sociala relationer i flera olika korgar”, förklarar Mårten Westberg vid Europeiska institutet för beteendevetenskaplig analys som medverkat i undersökningen. De utåtriktade kan troligen lättare kompensera det bortfall av mänskliga möten som hemarbetet innebär med kontakter på annat håll, medan de introverta i större utsträckning är beroende av det sociala sammanhanget på jobbet.

”Ett råd till chefer kan därför vara att verkligen upprätthålla kontakten med sina mer introverta hemifrån-medarbetare, alltså de som vanligtvis inte pratat mest i fikarummet på jobbet”, säger Mårten Westberg.

fordelar

Läs också: Forskning: 4 tydliga fördelar extroverta har på jobbet

Att arbetsglädjen påverkas av feedback och god kommunikation med chefen framgår tydligt av undersökningen.

Den visar samtidigt att omställningen till hemarbete varit lite av en skänk från ovan för de mer tillbakadragna. Två tredjedelar av de som ogillar öppna kontorslandskap visar sig nämligen trivas bättre med att jobba i ett hemmakontor. Däremot har lönenivån ingen märkbar inverkan på hur man trivs med distansarbetet. Mårten Westberg menar att ett flexiblare arbetsliv med ökad grad av hemarbete är här för att stanna:

”Vi kan dra slutsatsen att cirka en miljon svenskar kommer att fortsätta jobba hemifrån även efter att smittspridningen upphört. Även om inte alla gör det hela tiden”, säger han.

Introverta chefer har flera fördelar som ledare

Läs också: 7 råd: Så blir du som är introvert en ännu bättre chef

Relaterade artiklar

Två läkare som är kära på jobbet
Arbetsmiljö

Så många blir kära på jobbet

3 700 personer. Så många svenskar blir sambor efter att ha jobbat ihop året innan, visar färsk statistik från SCB.
Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Sara Thun Aroden, vd på Oh My
Arbetsmiljö

Byrån som satsar på bäst villkor i branschen

Betald terapi på arbetstid, sponsrade promenader, halverad uppsägningstid för den som vill och expressbetalning av frilansfakturor. Här är arbetsgivaren som satsar på att skapa bäst villkor i branschen.
Hemma-arbetare
Arbetsmiljö

Jobba hemifrån – en karriärfälla?

Det flexibla arbetslivet är här för att stanna, även efter coronakrisen. Nu varnar forskare för att hemmajobbandet kan ge sämre karriärmöjligheter, sämre lön och prestationer som inte syns.
Arbetsplats/Hemmakontor/Helg
Arbetsmiljö

Framtidens arbetsliv: Nio till fem blir 3-2-2

Att jobba "nio till fem" är ett standarduttryck för den vardagligt normala arbetstillvaro som bara rullar på – men nu har covid 19-pandemin ställt även det begreppet på ända.
John Mellkvist och omslaget på hans bok Välj din ålder
Arbetsmiljö

John Mellkvist: ”Även unga oroas av ålderism”

Årets superkommunikatör 2019, John Mellkvist, skriver i boken "Välj din ålder" om våra förlegade attityder till ålder. Vi behöver se fördelarna med alla olika åldrar, menar han.
Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Vindkraftverk
Arbetsmiljö

Branscherna med flest attraktiva arbetsgivare

Energibranschen, universiteten och finanssektorn hör till  Sveriges mest attraktiva branscher, enligt en rapport från Nyckeltalsinstitutet.