Erik Ringertz: ”Sätt guldkant på feedbacken”

”Glamourutvärdera” kallar vi det när vi bänkar oss i soffan framför datorn och dukar upp med smågodis, choklad och champagne, allt för att komma i rätt stämning att utvärdera våra kolleger. Lika härligt som en kväll framför mello, bara att denna feedbackens högtid pågår under två veckor, två gånger om året på Netlight.

Jag har ett komplicerat förhållande till feedback. Få saker betraktas så okritiskt positivt som feedback. Det är så himla fint! Ändå är det få saker som tar knäcken på folk så mycket som att behöva ge och ta emot feedback.

Att ge feedback är inte gratis. Inte sällan kommer den på bekostnad av bra personer som förväntas ge en sämre person feedback, så att den senare blir bättre. Men den andra då? På sätt och vis liknar det den tveksamma lösningen där den duktiga flickan ska dela skolbänk med den stökiga killen för att han blir lugnare då.

Eller att behöva ta emot elaka eller irrelevanta synpunkter av folk som ”bara ska ge lite feedback”. Även bortom extremfallen är feedback problematiskt, främst för att det handlar om envägskommunikation där någon ger och en annan förväntas ta emot feedback.

Till skillnad från exempelvis coachning, där man är två och den som ”ger” samtidigt förväntas lyssna. Det ställer extremt höga krav på båda parter.

Den som tar emot måste vara väldigt duktig på att lyssna, inte säga emot, inte förklara sig. Bara ta med sig feedbacken hem och begrunda. Den som ger måste vara väldigt empatisk. Feedback ska vara som en fin present, kärleksfullt anpassad till mottagaren och något hen verkligen behöver.

Samtidigt är feedback jätteviktigt, inte minst på ett så kallat värderingsstyrt bolag som jag leder, där kultur och beteende står i förgrunden och ledarskap utövas genom förebild.

Hos oss når detta sin kulmen under våra två utvärderingsperioder, som är ett slags systematiserad feedbackrunda. Alla ger och får vid dessa tillfällen feedback inom ramen för ett antal för oss viktiga områden som vi kallar kompetens, kreativitet och affärsmässighet.

Genom ett webbverktyg ges den av för dig specifikt utvalda personer, samtidigt som verktyget är öppet året om för alla att ge varandra kortare kommentarer. Detta är väldigt uppskattat och använt och bidrar till en levande — och förhoppningsvis lite glamourös — feedback-kultur.

Utvärderingarna sammanställs sedan och ger en rik dos av feedback. Ensidigt och försvarslöst. Därför kombineras denna feedbackrunda med coachning. Underlaget används i samtal mellan dig och en personlig mentor. På så sätt minimeras de negativa sidorna av att ge och ta emot feedback och två världar kombi­neras.

Det ska inte vara lätt alla gånger … Visst är feedback fantastiskt, men det måste hanteras ansvarsfullt för allas skull, både av den som ger och den som får, och inte minst av bolaget som stimulerar den. Men nu ska jag ta en tugga av min choklad och sätta igång!

 

nyhetsbrev_1800
chef

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
nyhetsbrev_1800
chef

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden