Till vänster en av Ericssons byggnader. Till höger Peter Laurin.

Ericsson-chefen: ”Så blir framtidens kontor”

Peter Laurin, chef för Ericsson-koncernens affärsområde Managed Services, berättar om kontorens framtida roll i ett av världens största företag.

”I april 2020 visste vi inte att pandemin skulle hålla i sig så här länge. Men vi förstod snabbt att den skulle föra med sig nya arbetssätt, och insikter kring dem som vi behöver ta vara på. I ett stort projekt har vi bland annat frågat koncernens alla 100 000 anställda i 180 länder hur de jobbar i dag, och hur de vill jobba i framtiden – fyra gånger har vi gjort sådana undersökningar under pandemin. 

”Det vi landat i, är att vi från januari 2022 jobbar 50 procent från kontoren och 50 procent hemifrån eller på distans. Siffrorna är inte huggna i sten, vi får experimentera lite och ta hänsyn till lokala förhållanden, men det är ungefär vad Ericsson siktar på när pandemin förhoppningsvis snart klingat ut. Och vill du vara 100 procent på kontoret är det också okej. Det är viktigt att ha en kultur. Därför är kontoren fortsatt viktiga för Ericsson. Men de kommer inte att se ut som i dag. Våra 400 kontor behöver anpassas till den nya tekniken, till en ökad grad av flexibilitet, för de arbetsuppgifter som du kanske inte kan eller vill utföra hemifrån. Kontoren blir mer sociala och innovativa. Det blir en helt annan design. Det tycker vi är superhäftigt”.

Illustration.

Läs också: Efter slopade restriktioner: Bara hälften vill ha det som före pandemin

”Vi disponerar om ytorna och minskar kontorslandskapens andel överlag, från 60 till runt 20 procent av ytan beroende på behov. Samtidigt behövs fler utrymmen för möten, integration, problemlösning, det kreativa samtalet. Fler labb, rum för demonstrationer och samarbetspartners, platser där man kan titta och ta på utrustningen. Lounger, projektrum och smårum att ringa ifrån. Moderna men stämningsfulla caféer, som tillför något utöver det vanliga. 

Vår vision är att skapa något liknande campuskänsla. Du ska vilja gå till kontoret, känna glädje, tillhörighet och entusiasm när du kommer dit, få ny energi. Vi får experimentera lite här också, och om resultatet blir att vi drar ner på den totala kontorsytan, tänker vi återinvestera de besparingarna i de nya arbetsplatsernas design och teknik. Framtiden får utvisa hur stort fastighetsbehovet är.  

Tekniska verktyg blir mycket viktigare. Med 5G, VR och annan ny teknik kommer distansarbetet att fungera ännu bättre framöver. Vi tror på en hybrid arbetsmodell, där kontorsmiljön och hemmet är i samspel.

Förändrade arbetssätt kräver en ny typ av ledarskap. Hur upprätthåller man en företagskultur om människor inte längre träffas på samma sätt? Även om individer och grupper blir mer produktiva med de nya arbetssätten, gäller det att få helheten att också bli det. Mycket handlar om tillit, ansvar, delegering. Där är vi inte framme än, utan mitt uppe i transformationen.”

Ett kontor där några få människor arbetar, som i övrigt är tomt.

Läs också: 5 utmaningar inför hybridkontoret i höst

hybridkontoret
Distanskurs

Så leder du på en hybrid arbetsplats

 Var och hur ska vi jobba? Denna utbildning hjälper dig att som chef hantera det nya arbetslivet, där vissa sitter på distans och andra på plats.

Relaterade artiklar

Intervjupersonen framför ett fönster in mot ett kontor.
Arbetsmiljö

Arkitekten: ”Ryktet om kontorets död är överdrivet”

Jonas Falk, arkitekt och partner på byrån Strategisk Arkitektur och expert på kontorsutformning, menar att ryktet om kontorets död är betydligt överdrivet. Här berättar han varför.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Illustration på en person och två stora händer som ser ut att fånga personen.
Arbetsmiljö

Övervakning vanligare på jobbet – också i Sverige

Ju mer vi jobbar digitalt, desto lättare blir vi att övervaka. En färsk undersökning visar att många globala företag planerar att i ökad utsträckning mäta medarbetarnas välmående, vilket reser frågetecken om metoderna.

Siri Wikander.
Arbetsmiljö

Siri Wikander: Sluta toppstyra!

Vi som jobbat på distans under pandemin är nu på väg tillbaka. Men frågan är om vi nu ställer oss rätt frågor. Under sensommaren har jag blivit allt mer orolig för att allt vi lyckats åstadkomma under pandemin varit förgäves, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

arbetsmiljo1-2
Arbetsmiljö

Gör arbetsmiljö till årets heta utvecklingsfråga

Mer stress. Skyhöga sjukskrivningstal. Och nya regler som ställer höga krav på chefer när det kommer till arbetsmiljön. Deppa inte. Byt synsätt och ta tag i årets hetaste utvecklingsfråga istället.
sjobb
Arbetsmiljö

Chefer jobbar oftare sjuka

Sju av tio svenskar går till jobbet trots att de är sjuka. Det visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket – som pekar på chefer som en särskilt utsatt grupp.
Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

stressfyrfalt
Arbetsmiljö

Enkla metoden: Ta tempen på jobbstressen

Karaseks och Theorells krav-, kontroll- och stödmodell, känns den igen? Om du inte är bekant med den – bli det nu. Den kan vara till hjälp för att ta reda på vad som orsakar stress på din arbetsplats – och i ditt arbete med att tillämpa de nya arbetsmiljöföreskrifterna.