EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Okategoriserade
Text: Sara Hasbar
Publicerad
En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än mental förmåga. Det visar en metaanalys på mer än 65 000 företagsägare. Generella mentala förmågor som problemlösning har i tidigare studier visat sig viktiga för att bli framgångsrik på arbetsplatsen, men när det kommer till entreprenörskap är egenskaper som att känna igen, förstå och hantera någons känslor viktigare. 

Forskarna bakom studien, som publicerats i Strategic Entrepreneurship Journal, menar att emotionell intelligens ger en stor fördel när det kommer till att hantera de osäkra förhållandena med sociala krav och känslomässiga utmaningar som kommer med att starta ett nytt företag.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden