Andreas Kind, driftchef på Ohlssons AB

Driftschefen Andreas räddade medarbetarens liv – ”en självklarhet att agera”

Driftschefen Andreas Kind fick en dålig magkänsla när medarbetaren uteblev från jobbet. Han åkte hem till kollegan – och räddade hans liv.

Det var en morgon i slutet av april som driftschefen Andreas Kind blev orolig när en av hans medarbetare inte kom till jobbet. Den vanligtvis punktlige medarbetaren hade inte sjukskrivit sig och gick inte att nå på telefon.

“Det var inte likt honom. Han brukar alltid gå att få tag på, så jag fick en väldigt dålig magkänsla”, säger Andreas Kind på företaget Ohlssons AB, med ansvar för nio anställda som sysslar med avfallshantering och sophämtning i nordvästra Skåne.

Andreas Kind fortsatte att söka kollegan via hans jobb- och privatmobil, och även via Facebook, men utan resultat. Han bestämde sig då för att åka hem till mannens bostad.

”Jag hade hoppats att hans bil inte skulle stå på parkeringen. Men det gjorde den.”

Ingen av grannarna ville släppa in Andreas Kind i trapphuset. Genom glasrutan såg han ett anslag med ett telefonnummer till fastighetsförvaltaren, som ändå ordnade att porten låstes upp sedan Andreas Kind redogjort för läget.

”Jag sprang uppför trapphuset, bankade på dörren, ropade och ringde i mobilerna igen. Jag kunde höra hur det ringde inne i lägenheten, men fortfarande inget svar. Och då blev jag ju ännu mer orolig.”

Andreas Kind fick tag på medarbetarens pappa, bosatt inte långt därifrån. Tillsammans kunde de till slut ta sig in i lägenheten.

”Jag såg direkt att det inte stod rätt till. Jag hittade min kollega på sängen, i dåligt skick. Det gick inte att få någon kontakt, han verkade gå in och ur medvetande. Så jag ringde 112 direkt. Jag tyckte det dröjde fruktansvärt länge innan ambulansen kom, men när jag kollade efteråt tog det tydligen bara sju minuter”, säger Andreas Kind, starkt tagen av händelsen.

krise

Läs också: 8 steg: Så ger chefen stöd – till medarbetaren i kris

Medarbetaren hade drabbats av ett akut sjukdomstillstånd. Efter händelsen har Andreas Kind fått veta att mannen sannolikt inte skulle ha överlevt utan hans ingripande, eller om larmet till SOS dröjt en till två timmar till.

”För mig var det en självklarhet att åka hem till min medarbetare och undersöka vad som hänt, när jag så tydligt kände att något var fel. Nu hoppas jag bara på ett snabbt tillfrisknande. Givetvis vill vi ha tillbaka honom på jobbet så snart som möjligt”, säger Andreas Kind.

Händelsen har väckt stor uppmärksamhet på Linkedin. Ett inlägg om saken som delats av Thomas Svanberg, HR-chef på Ohlssons AB, har gillats av över 14 000 personer.

”Jag är oerhört stolt över den insats som Andreas gjort. För mig är detta det ultimata ledarskapet, att bry sig om och känna sina medarbetare så väl att man verkligen reagerar när något avviker. Den här händelsen är värd all uppmärksamhet”, säger Thomas Svanberg.

ikeachefen

Läs också: Ikea-chefen skänkte 50000 munskydd till sjukhus

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Kvinna med solhatt ligger på gräsmatta och läser en bok.
Motivation

Chefens skönaste sommarläsning

Semester och läge att koppla av med en bra bok. Här är några av sommarens hetaste boktips, om allt från padel och sönderfallande parallellsamhällen till pirrigt kärlekstrassel i småstad. Chefsinsikterna får du på köpet.

Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Risk att bli som gigare – i stället för kollegor"

Följ noga vad som händer när höstens nya arbetssätt laboreras fram. Det finns många möjligheter, men också risker med en ökad andel distansarbete, säger
Carolina Åberg på Nordax.

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: Vågar du anställa begagnat?

”Antikviteter är inget som passar på moderna kontor, varken materiella eller mänskliga, skriver Chefs krönikör Per Grankvist.

Foto på en bekymrad man som lutar sig mot en vägg.
Ledarskap

”Jag sa upp personal och blev dödshotad”

Skulle du våga behålla den medarbetare som kom sist in, om du tvingas till nedskärningar? Mikael gjorde det och blev hotad till livet.

chefboken-think-like-a-rocket-scientist-1
Chefboken

Raketforskare hjälper chefer att göra det omöjliga

Raketforskning tog människan till månen men kan användas till betydligt mer än så. I massivt hyllade ”Think like a rocket scientist” delar tidigare raketforskaren Ozan Varol med sig av lättbegripliga strategier för att faktiskt lyckas med det som verkar omöjligt.

osto%cc%88rd-1
 

Vårda din viktigaste resurs - ditt fokus

Det är inte du eller din dåliga självdisciplin som gör att du inte alltid lyckas med det du tänkt göra. Det är dina strategier och din miljö som behöver förändras. Lär dig att tänka och agera för att skapa en ostörd bubbla för fokuserat arbete.

I nya boken Ostörd – Principer för en skärpt arbetsdag visar forskaren Gisela Bäcklander hur du kan göra. Hon har forskat på självledarskap och anser att det inte hjälper att förändra oss själva och skärpa till oss när vi inte kan fokusera eller får saker gjorda. Det är smartare att ha olika strategier som minskar belastningen för dina kognitiva resurser och ditt arbetsminne. Ledarcoachen Maria Gerlofson sammanfattar Ostörd i senaste Chefboken.

Håkan Bergsten, kommunchef i Flen, ser hur bland annat ledarskap och delaktighet har stärkts.
Annonssamarbete Chef + Winningtemp

Kommunchefens metod för bättre ledarskap

Mätbart bättre ledarskap, arbetsglädje, arbetssituation, engagemang och delaktighet. Här är receptet från Flens kommun.

whatsyourproblem_bjornhedensjo-1
Chefboken

Boken som gör dig till mästare på problemlösning

När du försöker lösa problem — ger du dig då på rätt problem? Har du och dina kollegor lagt ner själ och hjärta i något, bara för att efteråt upptäcka att det var fel sak? Då är du inte ensam. Hyllade boken ”What’s your problem?” ger cheferna nycklar till en strategisk superkraft — förmågan att faktiskt lösa rätt problem.