chefboken-webbejlogga

Digitalisering handlar om människor

Hur ska traditionella företag överleva när unga företag snabbt hittar digitala lösningar för att möta kundernas behov? Det räcker sällan att förbättra produkten eller fokusera på ny teknik.

Digitaliseringens utmaningar handlar mer om ledarskap, strategi och organisation. Det skriver Patrik Widlund i boken Digital transformation – strategier för affärsutveckling.

I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hans verktyg och råd för smart digitalisering.

Vill du läsa Digital Transformation? Med Chefboken är det gjort på 19 minuter.

De senaste tio åren har den digital utveckling gått extremt fort. Kunderna har allt högre förväntningar – det ska gå snabbt, vara enkelt, tillgängligt och billigt. Skillnaden mellan traditionella aktörer och digitala aktörerna växer. Många företag har redan blivit förlegade och utkonkurrerade av nya, mer moderna. Det är uppenbart att många behöver öka takten i förändringsarbetet om de ska finnas kvar i framtiden.

Det handlar om att utveckla entreprenörskulturen i traditionella organisationer, skriver Patrik Widlund. Patrik har varit VD för bland annat Forma publishing Group och LRF Media och CFO, på IDG. I dag jobbar han som managementkonsult. I boken visar han hur du startar upp med att kolla av nuläget innan du sätter strategin och börjar med innovationer. Sedan ger han verktyg och råd om hur organisationen och ledarskapet ska fungera för att digitalisering och genomförandet ska lyckas.

 

Vem ska läsa boken?

Den vänder sig särskilt till chefer som jobbar i mer traditionella organisationer som behöver förnyelse, men också de som är på väg bort från det mer hierarkiska tänket mot ett mer agilt företagande och ledarskap.

Hur kan jag som chef använda boken?

Den är full av smarta råd, tips och konkreta verktyg och fungerar för alla som är på väg in i eller är inne i en process av digitalisering. Den kan därför fungera både som inspiration och konkret handbok.

Vilka konkreta råd tyckte du var mest användbara?

Att de flesta företag och organisationer behöver bli mer agila är nog flertalet överens om. Därför var det spännande med de konkreta råden om hur man jobbar med allt från strategi och ledarskap till ökat kundfokus.

Vilket var det bästa ledartipset?

Mycket var välbekant, som att skapa tillit, ge feedback och hitta drivkrafter med mera, även om jag tror alla behöver påminnas om det. Roligast var tipset om att dela in alla projekt i mindre delar och konkret testa hypoteser.

Hinner du inte läsa en hel bok?

Chefboken är din smarta genväg! Vi vet att du vill hålla dig uppdaterad men att tiden inte räcker till. Boktraven på sängbordet bara växer. Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Prova Chefboken: 3 nr 199 kr!

Relaterade artiklare

cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
content-cb11
Chefboken

Generalister vinnare i en specialiserad framtid

Månadens Chefboken är David Epsteins Range. I en snabbt föränderlig värld med agila arbetssätt och ett ständigt lärande har generalisterna bättre förutsättningar att lyckas än specialisterna. Här är Chefbokens redaktör Björn Hedensjös tankar om boken. 
itsthemanager_content
Chefboken

Gallups nycklar till ökat engagemang

Ledare och organisationer har misslyckats med att maximera människors potential och möta nya behov hos arbetskraften. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson It's the manager – resultatet av en omfattande studie från Gallup. 
contentartikel_1
Chefboken

Här är din guide till digital överlevnad

Vad krävs av ledare för att deras företag eller organisationer ska klara sig — och blomstra — i en tid när många går under? Det är den grundfråga som genomsyrar en ny och på förhand omtalad bok, "Digital transformation", av den visionära Silicon Valley-profilen Tom Siebel. Chefbokens redaktör, Björn Hedensjö, har läst och sammanfattat boken. 
maria-artikel1
Chefboken

Fem smarta chefsverktyg för självledarskap

Det ges ut tusentals ledarskapsböcker varje år fulla av tips och verktyg för hur du som chef kan leda dig själv på ett smartare sätt. Det är inte lätta att varken välja eller komma ihåg dem! Ledarskapscoachen Maria Gerlofson har valt ut fem av dem att använda som inspiration för att få bättre flyt i ditt jobb som chef.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
powerful_content
Chefboken

Så skapar du en Netflix-kultur

Patty McCord är kvinnan bakom den speciella och framgångsrika kultur som bidragit till Netflixs succé. Nu kommer boken Powerful där hon avslöjar radikalt annorlunda sätt att leda människor. I månadens Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson tankarna bakom Netflix kultur.