chefboken-webbejlogga

Digitalisering handlar om människor

Hur ska traditionella företag överleva när unga företag snabbt hittar digitala lösningar för att möta kundernas behov? Det räcker sällan att förbättra produkten eller fokusera på ny teknik.

Digitaliseringens utmaningar handlar mer om ledarskap, strategi och organisation. Det skriver Patrik Widlund i boken Digital transformation – strategier för affärsutveckling.

I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hans verktyg och råd för smart digitalisering.

Vill du läsa Digital Transformation? Med Chefboken är det gjort på 19 minuter.

De senaste tio åren har den digital utveckling gått extremt fort. Kunderna har allt högre förväntningar – det ska gå snabbt, vara enkelt, tillgängligt och billigt. Skillnaden mellan traditionella aktörer och digitala aktörerna växer. Många företag har redan blivit förlegade och utkonkurrerade av nya, mer moderna. Det är uppenbart att många behöver öka takten i förändringsarbetet om de ska finnas kvar i framtiden.

Det handlar om att utveckla entreprenörskulturen i traditionella organisationer, skriver Patrik Widlund. Patrik har varit VD för bland annat Forma publishing Group och LRF Media och CFO, på IDG. I dag jobbar han som managementkonsult. I boken visar han hur du startar upp med att kolla av nuläget innan du sätter strategin och börjar med innovationer. Sedan ger han verktyg och råd om hur organisationen och ledarskapet ska fungera för att digitalisering och genomförandet ska lyckas.

 

Vem ska läsa boken?

Den vänder sig särskilt till chefer som jobbar i mer traditionella organisationer som behöver förnyelse, men också de som är på väg bort från det mer hierarkiska tänket mot ett mer agilt företagande och ledarskap.

Hur kan jag som chef använda boken?

Den är full av smarta råd, tips och konkreta verktyg och fungerar för alla som är på väg in i eller är inne i en process av digitalisering. Den kan därför fungera både som inspiration och konkret handbok.

Vilka konkreta råd tyckte du var mest användbara?

Att de flesta företag och organisationer behöver bli mer agila är nog flertalet överens om. Därför var det spännande med de konkreta råden om hur man jobbar med allt från strategi och ledarskap till ökat kundfokus.

Vilket var det bästa ledartipset?

Mycket var välbekant, som att skapa tillit, ge feedback och hitta drivkrafter med mera, även om jag tror alla behöver påminnas om det. Roligast var tipset om att dela in alla projekt i mindre delar och konkret testa hypoteser.

Hinner du inte läsa en hel bok?

Chefboken är din smarta genväg! Vi vet att du vill hålla dig uppdaterad men att tiden inte räcker till. Boktraven på sängbordet bara växer. Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Prova Chefboken: 3 nr 199 kr!

Relaterade artiklare

maria-artikel1
Chefboken

Fem smarta chefsverktyg för självledarskap

Det ges ut tusentals ledarskapsböcker varje år fulla av tips och verktyg för hur du som chef kan leda dig själv på ett smartare sätt. Det är inte lätta att varken välja eller komma ihåg dem! Ledarskapscoachen Maria Gerlofson har valt ut fem av dem att använda som inspiration för att få bättre flyt i ditt jobb som chef.
powerful_content
Chefboken

Så skapar du en Netflix-kultur

Patty McCord är kvinnan bakom den speciella och framgångsrika kultur som bidragit till Netflixs succé. Nu kommer boken Powerful där hon avslöjar radikalt annorlunda sätt att leda människor. I månadens Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson tankarna bakom Netflix kultur.
chefboken4-content
Chefboken

Så skapar du en orädd organisation

Traditionell företagskultur — där det handlar om att passa in och komma överens — är dömd att misslyckas i den nya kunskapsekonomin. Framgång kräver istället ett flöde av idéer, nytt och kritiskt tänkande. Harvardforskaren Amy C Edmondson skriver i sin bok "The Fearless Organization" om hur chefer skapar orädda organisationer.
cb3_content
Chefboken

Talangprogram gör folk omotiverade

Hur ska organisationer lyckas utveckla och behålla talanger? Det är en fråga som allt fler ställer sig. Många investerar i program för att attrahera, utveckla och behålla de duktigaste medarbetarna. Men de leder sällan till önskat resultat.
ledarskapsparadoxen_content_3
Chefboken

Ledarskapsparadoxen utmanar chefer att tänka nytt

Det viktigaste verktyget för en framgångsrik ledare är insikten om att ledarskap inte handlar om enkla lösningar — utan om paradoxer. I en intelligent och ofta rolig bok om ledarskap tvingar hyllade föreläsare, forskaren och författaren Alf Rehn läsaren ur de vanliga tankespåren.
content-cb12
Chefboken

Här är ledarskapet bakom klyschorna

Vad hittar man om man ger sig ut på jakt efter de beteenden som verkligen ligger bakom chefers framgång? Om man struntar i ledarskapsklichéerna, och tittar på hårda data. Det bestämde sig Elena Lytkina Botelho och Kim Rosenkoetter Powell, författare till ”The CEO Next Door”, för att göra.
contentartikel
Chefboken

Datorer är bäst på rekrytering

Det är avgörande att anställa rätt medarbetare och dyrt att rekrytera fel, men många fortsätter att jobba som de alltid gjort, ofta utan vetenskaplig förankring.
hpit_till-biblioteket
Chefbok

"Högpresterande innovationsteam", Mikael Johnsson

Innovation är nödvändig för din verksamhets överlevnad. Och innovation kräver framgångsrikt grupparbete. I den här boken får du steg för steg veta hur du bygger högpresterande innovationsteam och jobbar med innovation rent praktiskt.