Bonnie Roupé med armarna i kors.
Bonnie Roupé. Foto: Bonzun.

Den äventyrliga vd:n som var nära att jobba ihjäl sig

Karriären har varit rena berg- och dalbanan för Bonnie Roupé, som bokstavligen höll på att jobba ihjäl sig. Efter lansering av gravid-appen Bonzun i Kina är den äventyrliga entreprenören tillbaka i Sverige, nu med titeln börs-vd.

Gift, fin lägenhet, coolt jobb som strategikonsult på telekomföretaget Intelligence. Bonnie Roupé var uppe i smöret.

Så kom it-kraschen.

”Allt bara försvann”, säger Bonnie Roupé som blev arbetslös i samma veva som skilsmässan plötsligt var ett faktum. 

Med livet och yrkesidentiteten i kras ville hon bara bort, från karriärhetsen i Stockholm och alla medlidsamma blickar. 

Efter att ha läst en artikel om hur äventyraren Ola Skinnarmos båt skulle ut på en ny seglats, fick hon idén att kontakta skepparen för att erbjuda besättningen sin hjälp. Trots ytterst begränsade kunskaper om sjöliv. 

”Jag hade ingen jätteerfarenhet, bara en fyradagarskurs i segling.”

Kort därefter befann sig Bonnie Roupé ändå ute på stormigt hav mellan Grönland och Kanada, som en av fem ombord. När segelbåten efter 1800 sjömil till slut nådde hamn, var det efter två kantringar och med söndertrasade segel.

”Efteråt blev jag tillfrågad om att delta i fler expeditioner. Jag såg det som ett kvitto på att jag ändå var okej. En långseglats är inte helt olikt ett startup, båda är extremt psykiskt påfrestande. I stället för att störa sig på andra, gäller det att peppa och ge varandra stöd”, säger Bonnie Roupé som de följande åren kom att varva olika säljjobb med ytterligare äventyr som bergsklättring och en isbjörnsexpedition till Svalbard.

Linda Staaf i polisuniform samtalar med en kollega ute på gatan.

Läs också: Linda H Staaf: ”Det gäller att inte ge efter”

Hon växte upp på Värmdö, med en ensamstående mamma som pluggade juridik.

”Vi hade det ganska knapert. Mamma hade bara råd att ha mig på förskolan på förmiddagarna. Som sexåring fick jag nyckel kring halsen för att kunna gå hem och laga min egen lunch”, säger Bonnie Roupé som flyttade hemifrån vid 15 för ett tidigt vuxenliv med storhandling, bokning av tvättstugetider och tre-fyra extrajobb att bolla med vid sidan av gymnasiet.

”Att tidigt ta ansvar har format mig till den jag är.”

På våren 2004 fick Bonnie Roupé en idé: hon skulle starta en exklusiv golftidning för kvinnor. Några pengar eller särskilda kunskaper om tidningsbranschen hade hon visserligen inte, men Bonnie Roupé bestämde sig trots omgivningens varningar för att satsa. Några månader efter lanseringen av golfmagasinet Red Tee låg upplagan på över 7000 exemplar. En succé. Bonnie Roupé var på topp igen, med röda mattan-tillställningar och flott Rolex runt handleden. Samtidigt var hon nära att jobba ihjäl sig.

”Jag jobbade säkert 16 timmar per dygn och det blev till slut övermäktigt: jag fick en blodpropp i hjärnan, hamnade på sjukhus och insåg att här hade jag kunnat dö.”

Efter att ha sålt Red Tee till Golfförbundet arbetade hon kvar som chefredaktör, nu med mer mänskliga arbetstider och utan de många övriga chefsuppgifter hon ansvarat för tidigare. Dessutom som anställd, med en trygg lön som regelbundet trillade in varje månad.

”Jag blev så uttråkad att jag klättrade på väggarna”, säger Bonnie Roupé som efter att ha köpt tillbaka och sedan sålt tidningen ytterligare en gång fick en grundplåt till nästa äventyr, gravid-appen Bonzun. En digital plattform späckad med information kring mödravård. Bonnie Roupé bestämde sig för att direkt rikta in sig på en av världens största marknader, den kinesiska. Det blev en tuff start med flera bakslag i jättestaden Shanghai, dit hon flyttade med sina barn som då var fyra och fem år gamla.

”Jag hade aldrig varit där förut och visste nästan ingenting om Kina, annat än det ligger långt fram i den digitala utvecklingen. Bara detta att inte kunna språket gör att vardagen blir väldigt svår”, säger Bonnie Roupé som sedan starten 2012 ändå lyckats få två miljoner kineser att ladda ner Bonzun-appen, varav cirka 200 000 är aktiva användare. 

Sedan ett par år är hon tillbaka i Sverige, med ambitionen att bygga företagets fortsatta globala expansion härifrån. Ett viktigt steg i den riktningen är höstens börsintroduktion av Bonzun, med allt vad det innebär av nytt kapital och renommé. För Bonnie Roupé är det en dröm som går i uppfyllelse:

”Det är nu det börjar”, säger den nyblivna börs-vd:n.

3 karriärtips från Bonnie Roupé

1. Sköt om dig. Har man en hjärna med stora idéer, måste man hålla kroppen i form. Att träna, äta och sova bra är att ge sitt framtida jag en present.

2. Nyfikenhet. Det har format mig till den jag är.

3. Var inte rädd. Det är okej att pröva sig fram. Till slut lär man sig.

Cecilia Nykvist

Läs också: Cecilia Nykvist: ”Vd-jobbet var som att komma hem”

bjorn-stress
Webbkurs: Stresshantering för chefer

Björn Hedensjö: Så hanterar du stressen

I webbkursen lär psykologen, poddaren och författaren Björn Hedensjö dig:
  • Att hantera skadlig och riskfylld stress.
  • Att motverka problem med stress på och utanför jobbet.
  • Lär dig konkreta verktyg för stresshantering – för dig själv och dina medarbetare.

Relaterade artiklar

Till vänster: En leende ung kvinna pratar med några kolleger. Till höger: Fredrik Andersson
Karriär

Här är de hetaste företagen – när traineetalangerna får välja

Personer som väljer att gå ett traineeprogram stannar cirka två år längre på ett företag än andra medarbetare, visar en ny studie gjord av talangnätverket 4 potentials. Här är listan på de företag vars traineeprogram är mest eftertraktade ­– och de företag som är bäst på att behålla sina talanger.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Ung kvinna sitter framför datorn och håller sig för pannan. Bredvid henne ligger ett par glasögon och på bordet står en kanna med kaffe.
Karriär

Ny rapport: Distansjobb kämpigast för unga

Yngre medarbetare oroar sig mer än äldre för hur distansarbetet påverkar deras karriärer. De är också mer oroliga för att det har påverkat deras sociala förmåga, visar en ny rapport från kommunikationsföretaget Poly. 

En kvinna som tränar på gym. Och en hund som ligger på stranden med solglasögon.
Karriär

Jobbförmånerna som lockar nya talanger

Vill du som arbetsgivare behålla eller locka till dig nya talanger? Då ska du se över anställningsförmånerna. En av fyra kan nämligen tänka sig att byta arbetsgivare för att få bättre anställningsförmåner, visar en ny, svensk undersökning.

En kvinna instruerar en man i yoga.
Karriär

Normer styr hur du karriär­nätverkar

I Silicon Valley kan en yogainstruktör vara en viktig länk i karriären. I Berlin är det otänkbart, visar en ny studie om hur nätverken skiljer sig beroende på plats.

Till vänster: Ensam kvinna sitter och väntar inför en intervju. Till höger: Man i kostym sitter vid ett bord och håller tummarna.
Karriär

De 4 mest fruktade frågorna på intervjun – och hur du besvarar dem

Vad är din största svaghet? Vi vet alla att det finns frågor som är extra fruktade på arbetsintervjun. Här är 4 tips från Fast Company på hur du bäst besvarar dem.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Illustration av kvinna som visar på en process på ett bord och en man som vänder sig bort med armarna i kors.å
Karriär

Ny studie: Transparens minskar egoism

Personer som har förlorat accepterar resultatet lättare om de får information om hur urvalet gått till. De blir också mindre själviska, visar en ny studie.