algortimchef
Det finns många anledningar till att folk inte vill ha en algoritm som chef.

Därför vantrivs vi med en algoritm som chef

Känslan av att vara konstant övervakad, bristande transparens och avhumanisering. Det är de tre främsta anledningarna till att människor avskyr att bli styrda av en algoritm – och istället börjar jobba för att lura den, visar en ny studie av Uber-chaufförer.

Det har marknadsförts hårt som det nya sköna arbetslivet – gigekonomin där du via en app väljer hur du jobbar, när du jobbar och hur mycket. Men i verkligheten kan det också generera frustrerade medarbetare, som faktiskt vänder sig mot arbetsgivaren och börjar jobba på ett sätt som underminerar systemet.

Det visar en studie av Uber-chaufförer i New York och London från forskare vid fyra olika universitet i USA, Storbritannien och Israel.

Två av dem, Mareike Möhlmann och Ola Henfridsson, beskriver i en artikel i Harvard Business Review hur känslan av att vara konstant övervakad – något som annan forskning har visat kan minska produktiviteten – av algoritmen gjorde förarna frustrerade.

stress-15

Läs också: Fler unga utbrända – det kan du göra som chef

Den mest irriterande faktorn var att ständigt bli betygsatt av kunder. Känslan av bristande transparens grundade sig i en upplevelse av att ’appen vet allt om mig – men jag ingenting om appen.’ Avhumaniseringen berodde framför allt på bristen på kollegor och mänskliga chefer.

För att i viss mån återta makten över sin tillvaro började flera av chaufförerna i studien att jobba mot algoritmen. En av dem beskriver i ett onlineforum hur hen upptäckt att algoritmens erbjöd bättre incitament till förare som inte hade jobbat på ett tag och därför alternerade mellan att köra för Uber och konkurrenter som Lyft och Juno. Citat: ”Play the system, don’t let it play you.”

Ett annat sätt att bråka med systemet som dök upp i studien var att ’manuellt’ minska tillgängligheten på förare och därmed manipulera algoritmen för prissättning.

kommunchef

Läs också: Kommunchefen: ”Praktiken ger mig bättre förståelse”

Så hur ska företag som använder sig av algoritmer för att styra medarbetare undvika den typen av beteende? Forskarna bakom studien har några förslag:

Öka transparensen: Kanske inte berätta exakt hur algoritmen fungerar, men var öppen med vilka data som går in i den och vad det finns för mål som styr den.

Be om feedback: Bjud in till förslag om förbättringar av algoritmen och öka engagemanget.

Bygg in mänsklig närvaro: Supporttjänst med verkliga människor som hjälper till istället för FAQ? Skapa mötesplatser? Kort sagt, få de anställda att känna sig som människor, inte maskiner.

Bygg tillit: Förmåner – i en amerikansk kontext föräldraledighet eller sjuklön, i en svensk kanske friskvård eller andra erbjudanden – kan vara första steget till att uppfattas som en mer human arbetsgivare.

skog

Läs också: Därför är ett skogsbad bra för din hälsa

Relaterade artiklar

Tre chefer i kontorskläder i startposition på löparbana. Skylt som pekar mot Hösten 2020.
Motivation

Nu är cheferna på hugget – och peppade för nystart

Efter en vår av karantän, kris och distansarbete skulle man kunna vänta sig trötta och omotiverade chefer. Men närmare tre fjärdedelar känner sig peppade för nystart, visar Chefs undersökning.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Kvinna i blått som har superhjälte-skugga
Motivation

10 tips för att motivera dina medarbetare

Här är vad du som ledare och chef kan göra för att dina medarbetare ska hitta sin egen blixtrande motivation – och därmed utnyttja hela sina potential.
spritmuseum1800
Ledarskap

”Förlåt, jag är museichef egentligen!”

På Spritmuseum i Stockholm får cheferna rycka in i kassa, disk och servis sedan medarbetarskaran krympt med en tredjedel. ”Ett sätt att ta sig igenom en svår period”, säger museichefen Ingrid Leffler.

Greta Thunberg, Micael Bydén, Mona Sahlin
Ledarskap

Cheferna och ledarna som sommarpratar i år

Årets sommarpratare i P1 är presenterade, och inleder gör Greta Thunberg – som yngsta sommarvärd någonsin. Men även många andra chefer och ledare finns med på listan.
sja%cc%88lvledarskap-webb2
Ledarskap

7 steg till självledarskap för ditt team

Det har aldrig ställts så höga krav på självledarskap som nu – när så många jobbar hemifrån och chefen är på avstånd. Här är 7 steg för hur du kan främja självledarskapet i ditt team.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
tacksamhetsutmaning
Arbetsmiljö

Starta en tacksamhetsutmaning – på jobbet

Människor som känner tacksamhet är bättre på att hantera stress, återhämtar sig snabbare från sjukdom och har ofta bättre hälsa sett till bland annat blodtryck och immunförsvar. Så varför inte dra igång en tacksamhetsutmaning på jobbet?