Ung chef

Därför slutar unga chefer

Sverige har en ovanligt låg andel unga chefer jämfört med andra länder. Bara var fjärde ledare är under 40 år. Undersökningar visar dessutom att hälften av dem funderar på att sluta.

Över hälften av unga chefer på svensk arbetsmarknad överväger att sluta på grund av bristande stöd och en ohållbar arbetsmiljö. Det är utgångspunkten för ett pågående forskningsprojekt om unga chefer mellan 19 och 29 år vid Umeå Universitet – ett av de första i sitt slag.

– Det finns väldigt lite forskning om att vara ung och chef. Forskningen har inte heller tittat mycket på vad organisationer kan göra för att hjälpa unga att trivas på jobbet och vilja fortsätta utvecklas, säger Hanna Irehill, som arbetar med den första delstudien i projektet, till Chefstidningen.

Syftet är att undersöka dels hur unga chefers arbetsmiljö och hälsa ser ut inom privat sektor, dels vad det är för faktorer som får unga chefer att trivas och vilja stanna kvar i rollen som chef.

Redan i den första delstudien har Hanna Irehill och hennes kollegor hittat tre viktiga punkter som skiljer de yngre cheferna från de äldre, berättar hon för  Chefstidningen:

  • Jobbet upplevs mer känslomässigt krävande. Unga chefer känner starkare emotionella krav. De ser jobbet som mer känslomässigt krävande och påfrestande än äldre chefer.
  • Krav ställs mot varandra. De unga cheferna upplever oftare chefsrollen som otydlig och konfliktfylld. De tycker inte att det är tydligt vad som förväntas av dem och vad de ska åstadkomma. De besväras också i större grad av krav som ställs mot varandra på arbetsplatsen.
  • Känner inget stöd. Unga chefer upplever stödet från den egna organisationen som lägre. De känner sig inte säkra på att det finns hjälp att tillgå om de får problem, och känner inte stöd i att de kan göra misstag och sedan bli förlåtna.
John Mellkvist och omslaget på hans bok Välj din ålder

Läs också: John Mellkvist: ”Även unga oroas av ålderism”

Forskarna har även tittat på skillnaden mellan unga manliga och unga kvinnliga chefer.

”Då ser vi att unga kvinnor som är chefer känner högre emotionella krav än sina manliga – lika unga – kollegor. De upplever att de inte kan påverka sin arbetsmängd, de upplever mindre organisatoriskt stöd – och de skattar sin hälsa sämre. De mår sämre helt enkelt”, säger Hanna Irehill till Chefstidningen, och tillägger:

”Det går i linje med tidigare forskning om kvinnor i chefsroller. De här mönstren har vi sett förut.”

Projektet avslutas 2023, och ska då bland annat mynna ut i en handbok med konkreta råd och rekommendationer för hur organisationer kan stötta unga chefer.

Afry, SJ, Försvarsmakten och Skatteverket är några av de mest populära arbetsgivarna bland unga i karriären

Läs också: De 10 mest populära arbetsgivarna – bland unga

mpuff
Prenumerera på Chef

Få den bästa starten på det nya året

Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång 2021.

Relaterade artiklar

John Mellkvist och omslaget på hans bok Välj din ålder
Arbetsmiljö

John Mellkvist: ”Även unga oroas av ålderism”

Årets superkommunikatör 2019, John Mellkvist, skriver i boken "Välj din ålder" om våra förlegade attityder till ålder. Vi behöver se fördelarna med alla olika åldrar, menar han.
Maria Geijer på Morot & Co ger råd om hur du knyter dina kunder närmare. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

Så enkelt tar du klivet närmare kunden

Bli bättre på att få nya kunder och behålla dem ni har. ”Många missar hur enkelt det kan vara att testa, utforska och samla in kunskap om vad som är intressant för just deras kunder”, säger Maria Geijer, på Morot & Co

Cecilia Beck-Friis, vd för Hemnet
Karriär

Hemnets vd: ”Jag bestämde mig för att inte gå till jobbet på åtta månader”

Cecilia Beck-Friis har hittat hem som vd. Till Hemnet. I podden Chef Dilemma berättar hon om ett jobbstopp i karriären som gav en nystart. ”Jag skulle gärna göra det igen. Hoppa ut i inget, och se vart det leder.”
Vahid Zohali, IBM
Karriär

IBM-chefen om flykten från Iran – och att överträffa en pandemi

Vahid Zohali kom som ensamkommande till Sverige, efter en dödligt farlig flykt. Sedan oktober är han Sverigechef för den globala it-jätten IBM.

Collage: Ett glas vin, Anders Tegnell och en mailbox med 3 olästa mejl
Karriär

3 trender i veckan: Mejl, missbruk och Tegnell

Varje vecka skriver Chefs trendredaktör Sanna Gustavsson om tre viktiga trender inom ledarskap, arbetsliv och karriär.
Person med en
Karriär

Ny rapport: Så är ungas drömchef

Tydlig, lyhörd och öppen. Det är några av drömegenskaperna som unga talanger söker i en chef. Detta enligt en ny rapport – som också avslöjar vad som utmärker en riktigt dålig chef.
anna_hellman3
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Gör dig startklar att leda i förändring

En rejäl kunskapsinvestering – i exakt rätt tid. ”Det är bland det bästa som har hänt mig!”, säger Anna Hellman, vd, om sin Executive MBA från Stockholms universitet.

Jarno Vanhatapio och Cissi Elwin i Chefs poddstudio; Chef Dilemma
Karriär

Jarno Vanhatapio, vd Na-kd: ”Jag känner att jag är en bedragare”

”Det spelar ingen roll hur många miljardbolag jag skapar. Jag har alltid känt mindervärdeskomplex. Att jag är en lågt utbildad invandrare”, förklarar Jarno Vanhatapio, grundare och vd för miljardbolaget Na-kd, i nya avsnittet av podden Chef Dilemma.