Ung chef

Därför slutar unga chefer

Sverige har en ovanligt låg andel unga chefer jämfört med andra länder. Bara var fjärde ledare är under 40 år. Undersökningar visar dessutom att hälften av dem funderar på att sluta.

Över hälften av unga chefer på svensk arbetsmarknad överväger att sluta på grund av bristande stöd och en ohållbar arbetsmiljö. Det är utgångspunkten för ett pågående forskningsprojekt om unga chefer mellan 19 och 29 år vid Umeå Universitet – ett av de första i sitt slag.

– Det finns väldigt lite forskning om att vara ung och chef. Forskningen har inte heller tittat mycket på vad organisationer kan göra för att hjälpa unga att trivas på jobbet och vilja fortsätta utvecklas, säger Hanna Irehill, som arbetar med den första delstudien i projektet, till Chefstidningen.

Syftet är att undersöka dels hur unga chefers arbetsmiljö och hälsa ser ut inom privat sektor, dels vad det är för faktorer som får unga chefer att trivas och vilja stanna kvar i rollen som chef.

Redan i den första delstudien har Hanna Irehill och hennes kollegor hittat tre viktiga punkter som skiljer de yngre cheferna från de äldre, berättar hon för  Chefstidningen:

  • Jobbet upplevs mer känslomässigt krävande. Unga chefer känner starkare emotionella krav. De ser jobbet som mer känslomässigt krävande och påfrestande än äldre chefer.
  • Krav ställs mot varandra. De unga cheferna upplever oftare chefsrollen som otydlig och konfliktfylld. De tycker inte att det är tydligt vad som förväntas av dem och vad de ska åstadkomma. De besväras också i större grad av krav som ställs mot varandra på arbetsplatsen.
  • Känner inget stöd. Unga chefer upplever stödet från den egna organisationen som lägre. De känner sig inte säkra på att det finns hjälp att tillgå om de får problem, och känner inte stöd i att de kan göra misstag och sedan bli förlåtna.
John Mellkvist och omslaget på hans bok Välj din ålder

Läs också: John Mellkvist: ”Även unga oroas av ålderism”

Forskarna har även tittat på skillnaden mellan unga manliga och unga kvinnliga chefer.

”Då ser vi att unga kvinnor som är chefer känner högre emotionella krav än sina manliga – lika unga – kollegor. De upplever att de inte kan påverka sin arbetsmängd, de upplever mindre organisatoriskt stöd – och de skattar sin hälsa sämre. De mår sämre helt enkelt”, säger Hanna Irehill till Chefstidningen, och tillägger:

”Det går i linje med tidigare forskning om kvinnor i chefsroller. De här mönstren har vi sett förut.”

Projektet avslutas 2023, och ska då bland annat mynna ut i en handbok med konkreta råd och rekommendationer för hur organisationer kan stötta unga chefer.

Afry, SJ, Försvarsmakten och Skatteverket är några av de mest populära arbetsgivarna bland unga i karriären

Läs också: De 10 mest populära arbetsgivarna – bland unga

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Person som jobbar på distans som slutar på sitt jobb
Karriär

5 tecken på att din distansarbetare vill sluta

På distans är det som chef ännu svårare att uppfatta signaler på missnöje hos dina medarbetare. Här är fem tecken på att uppsägningen inte är långt borta.
Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

undersokningchefersarbetsbordakvall
Hälsa

Chefs undersökning: Chefer jobbar mer under pandemin

Arbetsbördan har ökat under pandemin. Det uppger en majoritet, 64 procent, av cheferna i Chefs undersökning.
John Mellkvist och omslaget på hans bok Välj din ålder
Arbetsmiljö

John Mellkvist: ”Även unga oroas av ålderism”

Årets superkommunikatör 2019, John Mellkvist, skriver i boken "Välj din ålder" om våra förlegade attityder till ålder. Vi behöver se fördelarna med alla olika åldrar, menar han.
Cecilia Beck-Friis, vd för Hemnet
Karriär

Hemnets vd: ”Jag bestämde mig för att inte gå till jobbet på åtta månader”

Cecilia Beck-Friis har hittat hem som vd. Till Hemnet. I podden Chef Dilemma berättar hon om ett jobbstopp i karriären som gav en nystart. ”Jag skulle gärna göra det igen. Hoppa ut i inget, och se vart det leder.”
Vahid Zohali, IBM
Karriär

IBM-chefen om flykten från Iran – och att överträffa en pandemi

Vahid Zohali kom som ensamkommande till Sverige, efter en dödligt farlig flykt. Sedan oktober är han Sverigechef för den globala it-jätten IBM.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

Collage: Ett glas vin, Anders Tegnell och en mailbox med 3 olästa mejl
Karriär

3 trender i veckan: Mejl, missbruk och Tegnell

Varje vecka skriver Chefs trendredaktör Sanna Gustavsson om tre viktiga trender inom ledarskap, arbetsliv och karriär.