Det finns inga bevis för att kvinnor konkurrerar mer sinsemellan än vad män gör på jobbet.

Därför lever myten om kvinnlig konkurrens

Det finns en livskraftig myt om att kvinnor inte kan jobba ihop – eller att kvinnliga chefer har svårt att leda kvinnliga medarbetare. Men förklaringen ligger snarare i diskriminering på arbetsplatsen, menar författarna till en ny bok.

Kvinnor som inte kan jobba ihop – visst har du också stött på dem? Jaja, kanske inte i verkliga livet, men tänk på alla filmer som… Djävulen bär Prada, kanske?

Skämt åsido, myten om den intrigerande kvinnan som ständigt förstör för sina medsystrar på jobbet – och blir trollad tillbaka medelst ryktesspridning, underminering och mobbning – är just en myt. Det menar juristerna och äkta paret Andrea S Kramer och Alton B Harris i en artikel i Harvard Business Review.

I sin nya bok It’s not you, it’s the workplace, slår de effektivt hål på den och menar att svaret snarare ligger i diskriminering på arbetsplatsen. Dynamiken bakom fördomen beskriver de så här:

ormen

Läs också: Sex och rykten ger kvinnliga psykopater makt

På arbetsplatser som leds av och domineras av män finns en inbyggd partiskhet både vad gäller kön och samhörighet. Det leder dels till uppfattningen att män är bättre än kvinnor på ledarskap och på att prestera under press, men också till att manliga chefer i högre grad inkluderar andra män i sina nätverk, ger dem utmanande arbetsuppgifter eller boostar deras karriärer.

Vilket i sin tur leder till att kvinnor tvingas tävla om de få tillfällen de ges att ta sig uppåt i hierarkin. Dessutom uppmuntras de – när de lyckas ta sig till en chefsposition – att använda en manligt kodad ledarstil för att rättfärdiga sin plats i den inre – manliga – kretsen. Något som också kan leda till spända relationer till andra kvinnor på arbetsplatsen.

Men även utanför manligt dominerade sammanhang finns olika förväntningar på kvinnor och män. Kvinnor förväntas – både av män och andra kvinnor – bete sig på ett visst sätt, till exempel bry sig om och ta hänsyn till andras personliga problem, behov och utmaningar.

harksare

Läs också: 10 sätt att bemöta härskartekniker – på jobbet

Vilket kan vara svårt i en högt uppsatt ledarroll, där ett mer rättframt förhållningssätt med organisationens bästa i åtanke är det som förväntas av arbetsgivaren.

Därför kan kvinnliga chefer ofta ses som kyliga eller till och med otrevliga, medan män i samma roll och med samma beteende enbart uppfattas som att de sköter sitt jobb.

Därmed inte sagt att det inte existerar otrevliga kvinnor – men det finns inga bevis för att de är fler, eller för den delen har svårare att samarbeta, än vad män är och har. Och därför, förordar artikelförfattarna, bör man istället för den eventuella konfliktbenägenheten hos enskilda kvinnliga medarbetare och chefer fokusera på justeringar på arbetsplatsen – så att kvinnor inte systematiskt förfördelas i sina karriärer.

byggchef

Läs också: Här tjänar kvinnliga chefer mer

Relaterade artiklar

toalett
Arbetsmiljö

Lutande toalett ska korta anställdas besök

En toalettstol med 13 graders lutning har uppfunnits för att minska tiden som anställda lägger på toabesök. Men den lär knappast ha någon framtid på svenska arbetsplatser.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
metoo-2
Arbetsmiljö

Kvinnliga chefer blir oftare sextrakasserade

Kvinnliga chefer blir oftare utsatta för sextrakasserier än vad deras medarbetare blir, visar ny svensk forskning. Förövarna är både underordnade och högre chefer. Och följderna kan bli ödesdigra för karriären.

cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
Mobbad kvinna med mörkt hår
Arbetsmiljö

Mobbning på jobbet påverkar hälsan – mer än man trott

Att bli mobbad på arbetsplatsen påverkar inte bara den psykiska hälsan, utan kan även ge allvarliga fysiska konsekvenser, visar forskning.
Didier Lombard (i mitten) anländer till rätten fredag den 20 december.
Arbetsmiljö

Chefer dömda för självmordsvåg i Frankrike

Nu har domen fallit i den kanske mest uppmärksammade rättegången i ett arbetsmiljöfall någonsin. Tre höga chefer på före detta France Télècom döms till ett års fängelse, varav åtta månader villkorligt, och 15 000 euro i böter.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
skypemote
Arbetsmiljö

Distansarbete ökar mest i storstäder

Var tredje svensk distansarbetar mer i dag än för två år sedan. Det råder skillnader mellan könen och distansarbete är klart vanligast i storstäderna, enligt en ny undersökning. Ett resultat som tycks gå i linje med andra rön om en tilltagande polarisering av arbetsmarknaden.