Det finns inga bevis för att kvinnor konkurrerar mer sinsemellan än vad män gör på jobbet.

Därför lever myten om kvinnlig konkurrens

Det finns en livskraftig myt om att kvinnor inte kan jobba ihop – eller att kvinnliga chefer har svårt att leda kvinnliga medarbetare. Men förklaringen ligger snarare i diskriminering på arbetsplatsen, menar författarna till en ny bok.

Kvinnor som inte kan jobba ihop – visst har du också stött på dem? Jaja, kanske inte i verkliga livet, men tänk på alla filmer som… Djävulen bär Prada, kanske?

Skämt åsido, myten om den intrigerande kvinnan som ständigt förstör för sina medsystrar på jobbet – och blir trollad tillbaka medelst ryktesspridning, underminering och mobbning – är just en myt. Det menar juristerna och äkta paret Andrea S Kramer och Alton B Harris i en artikel i Harvard Business Review.

I sin nya bok It’s not you, it’s the workplace, slår de effektivt hål på den och menar att svaret snarare ligger i diskriminering på arbetsplatsen. Dynamiken bakom fördomen beskriver de så här:

ormen

Läs också: Sex och rykten ger kvinnliga psykopater makt

På arbetsplatser som leds av och domineras av män finns en inbyggd partiskhet både vad gäller kön och samhörighet. Det leder dels till uppfattningen att män är bättre än kvinnor på ledarskap och på att prestera under press, men också till att manliga chefer i högre grad inkluderar andra män i sina nätverk, ger dem utmanande arbetsuppgifter eller boostar deras karriärer.

Vilket i sin tur leder till att kvinnor tvingas tävla om de få tillfällen de ges att ta sig uppåt i hierarkin. Dessutom uppmuntras de – när de lyckas ta sig till en chefsposition – att använda en manligt kodad ledarstil för att rättfärdiga sin plats i den inre – manliga – kretsen. Något som också kan leda till spända relationer till andra kvinnor på arbetsplatsen.

Men även utanför manligt dominerade sammanhang finns olika förväntningar på kvinnor och män. Kvinnor förväntas – både av män och andra kvinnor – bete sig på ett visst sätt, till exempel bry sig om och ta hänsyn till andras personliga problem, behov och utmaningar.

harksare

Läs också: 10 sätt att bemöta härskartekniker – på jobbet

Vilket kan vara svårt i en högt uppsatt ledarroll, där ett mer rättframt förhållningssätt med organisationens bästa i åtanke är det som förväntas av arbetsgivaren.

Därför kan kvinnliga chefer ofta ses som kyliga eller till och med otrevliga, medan män i samma roll och med samma beteende enbart uppfattas som att de sköter sitt jobb.

Därmed inte sagt att det inte existerar otrevliga kvinnor – men det finns inga bevis för att de är fler, eller för den delen har svårare att samarbeta, än vad män är och har. Och därför, förordar artikelförfattarna, bör man istället för den eventuella konfliktbenägenheten hos enskilda kvinnliga medarbetare och chefer fokusera på justeringar på arbetsplatsen – så att kvinnor inte systematiskt förfördelas i sina karriärer.

byggchef

Läs också: Här tjänar kvinnliga chefer mer

Relaterade artiklar

Trött chef som arbetar övertid vid sitt skrivbord
Arbetsmiljö

Chefer arbetar mest övertid – utan ersättning

Chefer är den grupp på arbetsmarknaden som arbetar mest övertid utan kompensation, visar en ny rapport från SCB.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Kvinna på äldreboende
Arbetsmiljö

Närvarande chef viktig för att att minska smittspridning

Ett närvarande och tydligt ledarskap är en av de viktigaste nyckelfaktorerna för att minska smittspridningen inom äldreomsorgen, visar en rapport från IVO.
Glad man bredvid en glad smiley och en stor hand som gör tummen upp
Arbetsmiljö

Oväntade corona-effekten: medarbetare mår bättre än tidigare

Trots coronaepidemins kraftigt negativa inverkan på svensk ekonomi trivs många medarbetare bättre på jobbet nu än före krisen. Det visar en ny rapport.
Lastbil med texten
Arbetsmiljö

Här är Sveriges friskaste företag

Returpack Pantamera lyckas bäst med att skapa en arbetsplats där människor mår bra och där jobbet är en bidragande faktor till hälsa och livskvalitet. Det menar hälsoföretaget Feelgood, som utsett dem till Sveriges friskaste företag.
tacksamhetsutmaning
Arbetsmiljö

Starta en tacksamhetsutmaning – på jobbet

Människor som känner tacksamhet är bättre på att hantera stress, återhämtar sig snabbare från sjukdom och har ofta bättre hälsa sett till bland annat blodtryck och immunförsvar. Så varför inte dra igång en tacksamhetsutmaning på jobbet?
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
distansarbete
Arbetsmiljö

Distansarbetet har ökat – med 400 procent

Under coronakrisen har distansarbetet ökat med mer än 400 procent i yrkesgruppen som har förutsättningar att jobba hemifrån, visar en ny undersökning. 39 procent av de som jobbar hemma är mer nöjda med sin arbetssituation än tidigare – men en majoritet saknar fikastunderna.