Därför behöver alla företag en egen dataanalytiker

Chefs expert i digitalisering och förändring är Carin Forsling. En digital strateg på Boston Consulting Group som aldrig missar affärerna och ledarskapet i förändringsarbetet.

Jag tror att vi behöver en dataanalytiker men varför ska jag använda mig av Big Data?

Svar: Först och främst: det låter klokt att ni ska anställa egen expertis i form av en dataanalytiker. Att samla in och använda större datamängder för att personalisera, optimera och förutsäga kommer att stärka er konkurrenskraft.

Varför är det så?

Svar: För att fysiska traditionella tillgångar som fabriker, butiker och kontorsnät minskar i värde medan icke-fysiska tillgångar såsom varumärke, smarta algoritmer och data spelar en allt större roll.

Så Big Data betyder alltså att vi kan arbeta smartare?

Svar: Dom smarta algoritmerna är inte födda intelligenta. Dom behöver tränas genom att analysera stora datamängder. För att skapa värde behövs alltså god tillgång på mycket data.

Relaterade artiklar

Carin Forsling är Chefs ämnesexpert.
Carin Forsling

Experten svarar: Så säkrar ni upp mot IT-hot

Chefs ämnesexpert inom digitalisering och förändring, Carin Forsling, svarar på hur chefen för ett mellanstort företag bäst kan sätta igång sitt arbete för starkare IT-säkerhet.
Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.