Dina egenskaper är viktigare än ett stort nätverk

Okategoriserade
Text:
Publicerad

Personlighet är en betydligt viktigare faktor än ett stort nätverk när det handlar om att lyckas med långsiktiga karriärmål, visar en forskningsstudie från Cambridge Judge Business School.

Författaren till studien, Blaine Landis, har analyserat över 70 forskningsrapporter för att kartlägga vad som gör att vissa lyckas bättre i karriären.

”Forskningen visar att även om sociala nätverk är en ovärderlig resurs när det kommer till jobbrelaterade råd och karriärstöd, så spelar dina dagliga beteendemönster och din personlighet en stor roll i hur du presterar på jobbet, både på kort och lång sikt”, säger Blaine Landis till Managementissues.com.

Personlighet var inte bara en viktig faktor för hur väl personer presterade. Den hade också stor betydelse för hur man lyckades inom olika nätverk. De som fungerade som bryggor mellan olika nätverk var extroverta och plikttrogna personer, som var bra på att anpassa sig till olika sociala situationer.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden