Corona – starten på en ny karriär

”Fantastiskt”, säger Torbjörn Gregorioff. ”Tajmingen kunde inte vara bättre”, instämmer Frida Högberg. För båda cheferna blev coronakrisen den utlösande faktorn för ett karriärskifte.

Karriär
Publicerad
Torbjörn Gregorioff spelar padel på padelbana
Foto Emil Malmborg

Medan Torbjörn Gregorioff gått till nytt jobb som regionchef inom trendsporten padel, väljer Frida Högberg att avsluta sin chefskarriär för att bli polis.

Båda kommer från branscher som pressats hårt av coronapandemin, en kris som också blivit den utlösande faktor som fått dem att göra slag i saken och skifta karriär.

”Jag såg ju hur passagerarantalet vek och insåg att resebranschen kommer att ha det väldigt tufft framöver”, säger Torbjörn Gregorioff i Höganäs, som efter 13 år på olika chefspositioner inom flygsektorn, varav de senaste på flygbolaget BRA, var arbetsbefriad med lön efter en omställning när pandemin bröt ut.

Ungefär samtidigt blev Frida Högberg uppsagd från jobbet som assisterande butikschef i köpcentrumet Väla i Helsingborg, för att i stället bli erbjuden en 75-procentig tjänst i samma roll som extraanställd. Bara ett år tidigare hade hon lämnat en tjänst som butikschef i samband med klädkedjan JC:s konkurs.

”Ända sedan jag var 15 har jag satsat på att bli butikschef eller själv äga en butik, men detaljhandeln är en tuff bransch och inga större lättnader är i sikte. Jag tröttnade på den malande tanken om att en butikskarriär kanske inte kommer att funka. I och med coronakrisen kände jag att det fick vara nog – jag insåg att det är hög tid att göra något annat”, säger Frida Högberg som till hösten påbörjar sin utbildning till polis.

Efter en period med arbetslivscoachning inom TRR (f d Trygghetsrådet) är Torbjörn Gregorioff när detta skrivs inne på sin sjätte vecka på sitt nya jobb inom PDL Group, som regionchef för södra Sverige. Att i dessa tider kunna växla karriär till något som i hög grad tycks ha framtiden för sig känns fantastiskt, berättar han.

”Det är rakt in i hetluften. Padel är en sport på otrolig frammarsch, företaget expanderar och allt går nu väldigt fort. Det här blev jättebra! Det var coronakrisen som verkligen fick fart på mig, och om jag får ge ett råd till andra i samma situation, så är det att försöka dra nytta av sitt nätverk”, säger Torbjörn Gregorioff som fick tips om att kontakta PDL Group när han ringde runt för att sondera läget på arbetsmarknaden bland tidigare kolleger.

För Frida Högberg har en dröm avlösts av en annan: Även om butikschefsrollen inte längre är aktuell, är polisyrket något hon länge känt en stark dragning till.

”Tanken på att bli polis har alltid legat i bakhuvudet. Coronakrisen är förstås inte bra, men den hjälpte mig ordentligt på traven – tajmingen för att byta karriärspår kunde inte vara bättre. Jag ser verkligen fram emot polisutbildningen, och att som polis kunna göra skillnad i samhället på riktigt”, säger Frida Högberg.

Karriärskifte? Det här letar arbetsgivarna efter

  • Rätt kompetens är alltid viktigast.
  • Relevant utbildning och erfarenhet som matchar behoven.
  • Personlighet som stämmer överens med arbetsgivarens värderingar.
  • Ett eget driv med intresse av att vilja lära sig mer och utvecklas.

Källa: TRR

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden