Cissi Elwin

Cissi Elwin: ”Varför är ledarskap så förknippat med floskler?”

Det här med att ”vi måste gasa och bromsa samtidigt” och ”tack för din idé, vi marinerar den” – vad menas egentligen med det? I sin senaste krönika samlar Cissi Elwin redaktionens värsta ledarskapsfloskler – och vad de egentligen betyder…

Min arbetskamrat Malin, som leder vår innehållsstudio, och jag jobbar just nu intensivt med Chefs första podd. Den ska heta Chef Dilemma. Ett av momenten är att vi ska fråga avsnittets gäst om vilka klyschor de själva överanvänder och vilka de är allergiska mot. För att komma igång bad vi alla på Chef att dela med sig av sina värsta ledarskapsfloskler. Det blev en lista över sådant man så lätt säger. För att det låter bra. För att det ligger något i det. Frågan är bara vad?

Här är Chefs medarbetares värsta ledarskapsfloskel-lista (och den egentliga innebörden):

”Jag hör vad du säger och tar det med mig.” (Jag tycker inte det du sa var särskilt intressant.)

”Tack för din idé. Vi marinerar den.” (Din idé var inte tillräckligt bra och om vi bara väntar lite har vi nog alla glömt bort att du kom med den.)

”Vi måste gasa och bromsa samtidigt.” (Här är det väldigt oklart vad vi egentligen menar, så det måste sägas på ett så myndigt sätt att ingen ställer följdfrågor.)

”Vi arbetar utifrån kundens behov.” (Ja, näst efter våra egna.)

”Vi måste hantera kortsiktiga och långsiktiga mål samtidigt.” (Eeeh?)

”Hos mig är dörren alltid öppen.” (Men kom helst inte in och stör mig när jag jobbar.)

”Vi jobbar agilt.” (Om ”vi” jobbar med datasystem betyder det att det kan bli precis hur dyrt som helst och vi kommer inte kunna ge några besked om när det är klart. Och när och om det blir klart är det inte alls säkert att det var det ni beställde.)

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Det finns en liten smitare i oss alla”

Frågan är varför just ledarskap är så förknippat med floskler? Är det ett skydd som vi chefer gömmer oss bakom? Att om vi tjusar upp det hela i en snajdig sägning verkar vi smartare än vi egentligen känner oss. Är det för att förväntningarna på en ledare ändå är att det ska komma några svulstiga programförklaringar? Folk liksom vill ha det så. Och det spelar kanske inte så stor roll vad man menar, bara det låter bra och man säger det på ett bestämt sätt.

Själv har jag många gånger bröstat upp mig med att vi har en platt organisation, högt i tak och jobbar tvärfunktionellt. Och ja, det fanns med på medarbetarnas lista.

cissikroniak

Läs också: Cissi Elwin: ”Jag är nykär i ett hus som blivit ett slukhål"

I vår podd har vi ändå bestämt att vi ska gå fram med machete i floskeldjungeln. Vi vill veta vad våra gäster VERKLIGEN tänker, känner och hur de gör. Det ska bli spännande att se om vi lyckas få rikspolischef Anders Thornberg, ärkebiskop Antje Jackelén, förbundskapten Janne Andersson, Centerledaren Annie Lööf, Microsofts vd Hélène Barnekow, Volvos vd Martin Lundstedt, Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå, hotellmagnaten Petter Stordalen och entreprenören Linda Waxin att våga släppa sargen och berätta så ärligt och öppet som möjligt om hur de ser på sitt ledarskap. Avgör gärna själva här!

nypoddigen

Läs också: Få hjälp av toppcheferna – i Chefs nya podd

Tips från Cissi

Floskelfritt
Satt på söndagsmiddag med familjen och pratade om podden som finns i mitt huvud hela tiden just nu. Och när vi pratade om klyschor och floskler kom mina barns pappa att tänka på raka motsatsen. Nämligen den fina lilla boken ”Kloka tankar” av mästerfotografen Christer Strömholm. Varenda mening där ger en något att tänka på och träffar i alla fall mig rakt i hjärtat. Där finns till exempel pärlan ”Ansvar som man känner för sent kallas ångest”.

Redo för The Crown
Jag sitter i givakt och väntar. Nu är det bara drygt en vecka kvar tills vi får njuta av Olivia Colman som drottning Elizabeth i tredje säsongen av The Crown (Netflix). Senhösten är räddad!

Relaterade artiklar

janne-3
Kommunikation

Janne Andersson: ”3 ledarfokus gör Sverige världsbäst”

Fokusera rätt – och få ett vinnande lag. ”Jag är helt övertygad om att de sakerna vi jobbar med i landslaget går att applicera på allt ledarskap”, säger förbundskapten Janne Andersson.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
2019-2
Kommunikation

Chefsåret 2019 – månad för månad

Chefsåret 2019 är till ända. Hur var det för dig? Chefs reporter Fredrik Kullberg har valt ut 12 stora, små och märkliga ledarskapshändelser som präglat året.
cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
Julbord med dryck
Hälsa

En av tio undviker julbordet – kollegorna dricker för mycket

Tre av fyra svenskar tycker inte att det är viktigt med alkohol på jobbets julbord, visar en ny undersökning. Samtidigt uppger över hälften att det finns en förväntan om att de ska dricka alkohol när det sker.
pkberlin
Kommunikation

Kommunikationsmissen som fick Berlinmuren att falla

Ibland kan ett aldrig så litet felsteg få oanade konsekvenser. För 30 år sedan orsakade en papperslapp som lästes upp vid fel tillfälle Berlinmurens fall.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Handslag och uppvända handflator
Kommunikation

5 kroppsknep: Så rör du dig som en ledare

Dåligt kroppsspråk kan komma i vägen för det viktiga du försöker föra fram, och ibland är det rentav viktigare hur något sägs än vad som sägs. Här är expertens tips för att upplevas som en stark ledare.