marie-louise-ekman-foto-dan-hansson-scanpix
Foto: Dan Hansson/Scanpix

Chefs betyg på Marie-Louise Ekman

Ledarstil ★★★★★
Lyhörd och omtänksam. Bestämd och rak. Öppen dörr till medarbetarna och är gärna ute och rör sig i verksamheten för att hålla sig uppdaterad. Visar att hon gillar att vara chef och att hon gillar att bestämma.

Delegering★★★★★
Föredömlig. Medarbetarna prisar henne för att ge fullt mandat när hon delegerar och för att hon inser att bara för att man är chef är man inte bäst på allt.

Beslutsfattande★★★★★
Omsorgsfull, är kanske rätt ord. Vill gärna diskutera med sina medarbetare, öppen för argument för och emot och kan vara mycket prestigelös. Visar samtidigt tydligt när det är färdigdiskuterat och står för sitt beslut.

Rekrytering★★
Godkänt. Har kritiserats för att ha svårt att skilja någon från ett uppdrag som inte gått bra. Kan vara lite för lojal med dem hon själv sympatiserar med och tar inte alltid de klokaste besluten i personalärenden. Har favoriter bland sina talanger, glömmer andra.

Kommunikation★★★★★
Öppen och rak. Man behöver aldrig tvivla på vad målet är eller hur det ska uppnås. Har öppnat Dramaten för bloggosfären och föregår med gott exempel genom att själv blogga.

 

Konflikthantering★★★★★
Orädd. Försöker först lösa konflikten genom att låta andra hantera den, men tvekar inte för att gå in om det behövs. Står pall om hon utmanas, och verkar inte rädd att få sin auktoritet urholkad.

Motivation★★★★★
Motiverar genom att göra medarbetarna delaktiga, samtidigt som hon tjänar som föredöme med arbetsdisciplin och positiv attityd. Mycket omtänksam mot sina närmaste medarbetare.

Personligt ★★★★★
Färgstark. Kreativ och orädd både som konstnär och chef. Säger hellre »ja« än »nej« och låter sig gärna överraskas.

Totalt: 37 poäng

 

LÄS OCKSÅ: Här är hela Cheftestet på Marie-Louise Ekman

Relaterade artiklar

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.