Chefs betyg på Eva Hamilton

Ledarstil ★★★★★
Öppen, tydlig och prestigelös. Lyssnande och saklig. Kan vara en krävande chef, som vill ha genomarbetade beslutsunderlag, speciellt inom områden som inte ligger henne närmast. Utövar ett aktivt ledarskap, mycket hands on.

Delegering ★★★
Förbättrades under tiden som Fiktionchef, där hon inte var experten på verksamheten. Medarbetarna kände att chefen vågade lita på dem. På nyheterna är man mer kluven. Hennes spontanitet gjorde att hon ibland klev in på andras revir.

Beslutsfattande ★★★★
Blixtsnabbt. Eva Hamilton känner sina svagheter och är inte rädd för att ändra på ett beslut om det har blivit fel. Är så pass prestigelös att hon både kan ändra ett beslut och fråga medarbetarna vad hon gjorde för fel.

Rekrytering ★★★★
Deltar aktivt i rekryteringsprocessen. Går mycket på magkänsla och sätter stor vikt vid att personkemin måste stämma. Bra på att nätverka och sätta ihop arbetsgrupper som fungerar tillsammans.

Kommunikation ★★★★★
Ge henne en stol att stå på, och hon kan sälja in nästan vilket budskap som helst. Stolen behövs för att hon är så kort. Skicklig kommunikatör som kan formulera sig rakt och enkelt, utan att förenkla. Skicklig förmedlare av dåliga nyheter.

Konflikthantering
★★★★
Går in när hon bedömer det nödvändigt. Försöker inte gömma sig på chefsrummet. Dock kan hennes spontana läggning ligga henne i fatet även här. Lite mer diplomati skulle inte skada.

Motivation
★★★★
Hennes kunskap om SVT, dess verksamhet och framför allt hennes brinnande engagemang för public service räcker för att medarbetarna ska gå igång.

Personligt
★★★★★
Spontan och impulsiv. Upplevs som en frisk fläkt. Är inte en chef som sätter sig på sina höga hästar, utan slår sig gärna i slang med folk. Försöker hålla en sund distans till ett krävande jobb.

Totalt: 34 poäng

Relaterade artiklar

Första veckan efter semestern i GIF:ar.
Motivation

Första veckan efter semestern - i giffar

För många lider den sista ljuva semesterveckan mot sitt slut, och höstterminen står inför dörren. Här är GIF-bilderna som summerar känslorna den första arbetsveckan.
Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Viktoria Lindhé på &frankly berättar om frågorna som ger varningar om farlig stress. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 frågor som kan vända jobbstressen

En av tre har ingen ork kvar för att göra något alls efter jobbet. Något som chefen ofta inte vet om. En ”välmåendepuls” med några snabba frågor gör det enklare att få koll – och agera i tid.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur.