Chefs betyg på Eva Hamilton

Ledarstil ★★★★★
Öppen, tydlig och prestigelös. Lyssnande och saklig. Kan vara en krävande chef, som vill ha genomarbetade beslutsunderlag, speciellt inom områden som inte ligger henne närmast. Utövar ett aktivt ledarskap, mycket hands on.

Delegering ★★★
Förbättrades under tiden som Fiktionchef, där hon inte var experten på verksamheten. Medarbetarna kände att chefen vågade lita på dem. På nyheterna är man mer kluven. Hennes spontanitet gjorde att hon ibland klev in på andras revir.

Beslutsfattande ★★★★
Blixtsnabbt. Eva Hamilton känner sina svagheter och är inte rädd för att ändra på ett beslut om det har blivit fel. Är så pass prestigelös att hon både kan ändra ett beslut och fråga medarbetarna vad hon gjorde för fel.

Rekrytering ★★★★
Deltar aktivt i rekryteringsprocessen. Går mycket på magkänsla och sätter stor vikt vid att personkemin måste stämma. Bra på att nätverka och sätta ihop arbetsgrupper som fungerar tillsammans.

Kommunikation ★★★★★
Ge henne en stol att stå på, och hon kan sälja in nästan vilket budskap som helst. Stolen behövs för att hon är så kort. Skicklig kommunikatör som kan formulera sig rakt och enkelt, utan att förenkla. Skicklig förmedlare av dåliga nyheter.

Konflikthantering
★★★★
Går in när hon bedömer det nödvändigt. Försöker inte gömma sig på chefsrummet. Dock kan hennes spontana läggning ligga henne i fatet även här. Lite mer diplomati skulle inte skada.

Motivation
★★★★
Hennes kunskap om SVT, dess verksamhet och framför allt hennes brinnande engagemang för public service räcker för att medarbetarna ska gå igång.

Personligt
★★★★★
Spontan och impulsiv. Upplevs som en frisk fläkt. Är inte en chef som sätter sig på sina höga hästar, utan slår sig gärna i slang med folk. Försöker hålla en sund distans till ett krävande jobb.

Totalt: 34 poäng

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden