Chefs betyg på Eva Hamilton

Ledarstil ★★★★★
Öppen, tydlig och prestigelös. Lyssnande och saklig. Kan vara en krävande chef, som vill ha genomarbetade beslutsunderlag, speciellt inom områden som inte ligger henne närmast. Utövar ett aktivt ledarskap, mycket hands on.

Delegering ★★★
Förbättrades under tiden som Fiktionchef, där hon inte var experten på verksamheten. Medarbetarna kände att chefen vågade lita på dem. På nyheterna är man mer kluven. Hennes spontanitet gjorde att hon ibland klev in på andras revir.

Beslutsfattande ★★★★
Blixtsnabbt. Eva Hamilton känner sina svagheter och är inte rädd för att ändra på ett beslut om det har blivit fel. Är så pass prestigelös att hon både kan ändra ett beslut och fråga medarbetarna vad hon gjorde för fel.

Rekrytering ★★★★
Deltar aktivt i rekryteringsprocessen. Går mycket på magkänsla och sätter stor vikt vid att personkemin måste stämma. Bra på att nätverka och sätta ihop arbetsgrupper som fungerar tillsammans.

Kommunikation ★★★★★
Ge henne en stol att stå på, och hon kan sälja in nästan vilket budskap som helst. Stolen behövs för att hon är så kort. Skicklig kommunikatör som kan formulera sig rakt och enkelt, utan att förenkla. Skicklig förmedlare av dåliga nyheter.

Konflikthantering
★★★★
Går in när hon bedömer det nödvändigt. Försöker inte gömma sig på chefsrummet. Dock kan hennes spontana läggning ligga henne i fatet även här. Lite mer diplomati skulle inte skada.

Motivation
★★★★
Hennes kunskap om SVT, dess verksamhet och framför allt hennes brinnande engagemang för public service räcker för att medarbetarna ska gå igång.

Personligt
★★★★★
Spontan och impulsiv. Upplevs som en frisk fläkt. Är inte en chef som sätter sig på sina höga hästar, utan slår sig gärna i slang med folk. Försöker hålla en sund distans till ett krävande jobb.

Totalt: 34 poäng

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
Torbjörn Lindgren, Invono
Annonssamarbete Chef + Invono

4 vanor att sno från lyckade ledningsgrupper

Digitaliseringen i svenska bolag når inte alltid ända upp i toppen. Ledning och styrelse ligger ofta efter i sina arbetssätt. ”Man lever inte som man lär”, säger Torbjörn Lindgren på Invono.

chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
elisabeth-wennstrom1
02:19 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

Årets Chef: "Lär dig leda med Styrkefokus"

Video:

Fokusera på styrkorna för att lyfta dina medarbetare, ditt ledarskap och resultat. Elisabeth Wennström, Årets Chef 2018 berättar om modellen bakom hennes ledarskap.

psykopat
 

Vad gör man med en psykopat?

Bakom den sympatiska fasaden lurar en människa med psykopatisk personlighet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden