Chefer inom bank och finans får höga betyg av anställda.

Chefer inom IT hyllas – offentlig sektor i botten

I Netigates nationella medarbetarundersökning får chefer inom IT, bank och finans högst betyg av sina anställda. Bottenbetyg får ledarskapet inom transport och offentlig sektor.

Att chefer inom IT-branschen ligger högt i kurs hos sina medarbetare visas i undersökningen Sveriges medarbetare, som genomförs av Netigate för tionde året i rad. Tätt därefter hittas cheferna inom bank- och finanssektorn, som även de upplevs som duktiga på att sätta mål, motivera och ge feedback.

”Det är tydligt att medarbetare inom bank- och finans samt IT-sektorn rankar sin arbetsplats, och ledarskapet där, högt jämfört med de andra branscherna som vi har undersökt”, säger Alexandra Drottler, senioranalytiker på Netigate. ”Även andra faktorer såsom den fysiska arbetsmiljön rankas högt”.

cia2

Läs också: Cissi Elwin: 5 saker jag lär mig av Sveriges bästa chefer

De bank- och finansanställda rankar också sin fysiska arbetsmiljö som mycket god. Men trots ett gott ledarskap och en bra arbetsmiljö, som även uppges vara fri från trakasserier, svarar gruppen sämst på frågan ”Jag försöker alltid göra mitt bästa på jobbet”. Istället är det de anställda inom vård och omsorg som uppger sig anstränga sig mest för att göra ett bra arbete – samtidigt som man inom denna sektor kämpar med stress och dålig fysisk arbetsmiljö. Detta går också igen hos de anställda inom utbildningssektorn.

”Vi ser att lärare och andra inom utbildningssektorn är mer engagerade i sitt arbete än genomsnittet”, säger Alexandra Drottler. ”Samtidigt ligger de i botten när det gäller stress och arbetsbelastning. Det är en oroväckande kombination som kan leda till att medarbetare slutar eller i värsta fall blir sjukskrivna”.

Lägst förtroende för ledarskapet hittas inom offentlig sektor och inom transport- och logistikbranschen, där också trakasserier och mobbning är vanligast. En möjlig anledning till att bank- och finanssektorn får så höga betyg är att personalomsättningen där är hög, och att arbetsgivaren där anstränger sig mer för att behålla medarbetarna uppger Netigate för tidningen Realtid. Svarsfrekvensen är också högre än i andra branscher, vilket kan påverka resultatet.

Relaterade artiklar

Kvinnor behöver anpassa sitt ledarskap i högre grad än män för att nå toppen.
Karriär

Kvinnor ändrar sitt ledarskap - för att kunna nå toppen

Samtidigt som ledningar blir mer jämställda pekar en färsk rapport från KPMG på att kvinnliga chefer behöver anpassa sitt ledarskap mer än manliga kolleger för att kunna nå toppen.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Chef tipsar om sommarläsning för ledare.
Karriär

Chef tipsar: Sommarläsning för ledare

Äntligen tid att sjunka ner i hängmattan med en bra bok. Chef tipsar om sommarläsning att njuta av – och som ger värdefulla ledarskapsinsikter på köpet.
Frilansarbete lockar unga IT-talanger.
Karriär

Experten: 90-talister vill jobba lagom mycket

En Novus-undersökning visar att flexibilitet är en nyckelfaktor för unga i IT-branschen. Utan tillräcklig frihet väljer många att istället starta eget. Experten tror dock att fasta anställningar vinner i längden.
Kvinnor över 50 diskrimineras på grund av ålder.
Karriär

Kvinnor över 50 ratas - och får sämre lön

Kvinnor över 50 år diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av sin ålder – med löneglapp på 10 000 kr. Det visar en ny rapport från Jurek.
Hälften av svenskarna kan tänka sig att byta yrke.
Karriär

Sifo: Hälften av svenskarna vill byta karriär

Den som leker med tanken på att byta jobb efter sommaren är inte ensam – enligt en ny Sifo-undersökning har var femte svensk nytt jobb i sikte det närmsta året.
Företaget IP-Only hjälper medarbetarna fram i karriären.
Karriär

Företaget som hjälper dig satsa - hos konkurrenten

Telekombolaget IP-Only har som första företag i Sverige startat en karriäraccelerator som ett sätt att attrahera talanger – även genom att skicka dem i armarna på konkurrenterna.
maria-content3
Karriär

Böckerna chefen ska läsa 2019

Böcker som riktar sig till chefer blir allt fler. Samtidigt får chefer allt mer att göra. Vilka böcker ska du egentligen välja och varför? Chefs expert på ledarskapsböcker Maria Gerlofson väljer ut sex aktuella och kommande böcker som hjälper dig i din roll på olika sätt.