Chefer inom bank och finans får höga betyg av anställda.

Chefer inom IT hyllas – offentlig sektor i botten

I Netigates nationella medarbetarundersökning får chefer inom IT, bank och finans högst betyg av sina anställda. Bottenbetyg får ledarskapet inom transport och offentlig sektor.

Att chefer inom IT-branschen ligger högt i kurs hos sina medarbetare visas i undersökningen Sveriges medarbetare, som genomförs av Netigate för tionde året i rad. Tätt därefter hittas cheferna inom bank- och finanssektorn, som även de upplevs som duktiga på att sätta mål, motivera och ge feedback.

”Det är tydligt att medarbetare inom bank- och finans samt IT-sektorn rankar sin arbetsplats, och ledarskapet där, högt jämfört med de andra branscherna som vi har undersökt”, säger Alexandra Drottler, senioranalytiker på Netigate. ”Även andra faktorer såsom den fysiska arbetsmiljön rankas högt”.

cia2

Läs också: Cissi Elwin: 5 saker jag lär mig av Sveriges bästa chefer

De bank- och finansanställda rankar också sin fysiska arbetsmiljö som mycket god. Men trots ett gott ledarskap och en bra arbetsmiljö, som även uppges vara fri från trakasserier, svarar gruppen sämst på frågan ”Jag försöker alltid göra mitt bästa på jobbet”. Istället är det de anställda inom vård och omsorg som uppger sig anstränga sig mest för att göra ett bra arbete – samtidigt som man inom denna sektor kämpar med stress och dålig fysisk arbetsmiljö. Detta går också igen hos de anställda inom utbildningssektorn.

”Vi ser att lärare och andra inom utbildningssektorn är mer engagerade i sitt arbete än genomsnittet”, säger Alexandra Drottler. ”Samtidigt ligger de i botten när det gäller stress och arbetsbelastning. Det är en oroväckande kombination som kan leda till att medarbetare slutar eller i värsta fall blir sjukskrivna”.

Lägst förtroende för ledarskapet hittas inom offentlig sektor och inom transport- och logistikbranschen, där också trakasserier och mobbning är vanligast. En möjlig anledning till att bank- och finanssektorn får så höga betyg är att personalomsättningen där är hög, och att arbetsgivaren där anstränger sig mer för att behålla medarbetarna uppger Netigate för tidningen Realtid. Svarsfrekvensen är också högre än i andra branscher, vilket kan påverka resultatet.

Relaterade artiklar

7 av 10 svenskar vill vidareutbilda sig inom tre år.
Karriär

2 av 5 ångrar yrkesvalet – vill omskola sig

En färsk undersökning visar att en majoritet av svenskarna vill stärka sin yrkeskompetens. Många ser vidareutbildning som en väg mot en ny karriär – och så många som 40 procent ångrar sitt yrkesval.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
Joceline Akgun, vd på Creative Headz
Karriär

Joceline Akgun: ”Jag har alltid drömt om en ledarroll”

Hår – det ville hon absolut inte jobba med. I dag är Joceline Akgun vd för snabbväxande frisörkedjan Creative Headz, med sammanlagt elva salonger och fler i sikte.
Så skriver du ett bra cv år 2020.
Karriär

5 steg till ett vinnande cv

Att kort sammanfatta sina meriter på ett relevant sätt och samtidigt stå ut från mängden lite lagom mycket har alltid varit en konst. Nu kommer dessutom AI och algoritmer med i bilden på bred front.
Dags för karriärförändring? Du är inte ensam, enligt en undersökning.
Karriär

Så vill vi förändra våra jobb i år

Siktet inställt på en rejäl karriärförändring under 2020? Du är inte ensam. Hälften av alla svenskar har just sådana planer, visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Linda Waxin intervjuas av Cissi Elwin.
Karriär

Kan röd-gröna timmar lösa karriärkrisen?

I podden Chef Dilemma låter Chef toppcheferna ställas inför vanliga chefsdilemman. I senaste avsnittet ger Linda Waxin tips på några möjliga utvägar när man tappat sugen – mitt i karriären.